15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Plante og ta vare på buksbom i Leningrad -regionen

Bruken av buksbom i design Bokstreet og busk som nylig har blitt fasjonabelt, men ikke for lunefullt, krever viss kunnskap. For å få de beste resultatene, må du vite nøyaktig hvordan du planter og steller buksbom..

Beskrivelse av buksbom

Boxwood eviggrønn Omtrent tretti forskjellige plantearter er forent under navnet buksbom. De vokser vilt i Asia og Middelhavet. I vårt land dyrkes buksbombusk oftest på en dekorativ måte i parker, hager og torg, selv om det noen ganger finnes ville planter. Boxwood trær og busker er mye brukt innen landskapsdesign..

Denne planten er høyt verdsatt for sitt utseende og andre egenskaper:

  • Vakker krone.
  • Saftige blader med en lys og rik farge.
  • Tåler et stort antall hårklipp.
  • Under gunstige forhold kan levetiden til denne planten nå 600 år eller mer. Samtidig vil den vokse ekstremt sakte..

Å plante buksbom

Buksbomstrær i landskapetÅ plante og ta vare på buksbom i Leningrad -regionen gir ingen problemer for en person som i det minste er litt kjent med det grunnleggende om hagearbeid. Den eneste forskjellen fra de sørlige delene av Russland er det kjøligere klimaet, som reduserer plantetiden for buskbusk. Prosedyren kan utføres fra andre halvdel av april til første halvdel av oktober. Hvis buksbom -treet ble plantet om sommeren, må det vannes mye oftere enn med høst- eller vårplantinger, slik at planten slår godt rot..

Hvis du trenger å transplantere voksne planter som allerede er flere år gamle, blir plantene tatt med en jordklump som de vokste før. Du kan transplantere når som helst på året, bortsett fra vintermånedene. Ved kjøp av frøplanter av en busk eller buksbom tre kort tid før froststart, er det bedre å grave dem på et skyggefullt sted eller dekke dem med en film som beskytter mot solens stråler til april.

Ikke grav i huler der det kan dannes is. Den beste måten å overvintre buksbom er å dekke det helt med snø på en jord som lar fuktighet passere godt..

Forbereder buksbom for planting i åpen markNår du transplanterer planter fra en beholder, bør du vurdere rotsystemet nøye. Hun er ofte sammenflettet, noe som ikke tillater henne å bytte til andre vekstforhold i tide. Dette problemet kan løses ved å “erte” røttene. Dette begrepet innebærer frigjøring av den ytre delen av rotsystemet slik at de kan fortsette å vokse i riktig retning. Det er best å utføre prosedyren med et tynt, avlangt objekt. Og ikke bekymre deg for mulig skade på røttene, for hvis de ikke blir rettet opp, vil de være ubrukelige..

Individuelle plantinger av buksbomNår det plantes en enkelt busk eller buksbom, graves det et hull. Ved planting av en hekk må det lages en grunngrav. Plasser buksbomfrøplanter i dem, og sørg for at røttene synker under merket til den gamle koma eller beholderen.

Når du planter, må du huske på at jorda rundt stammen skal være litt dypere slik at den beholder vann i nærheten av planten..

Hvis du finner sand, leire eller annen jord som er fattig på mineraler når du graver et hull på 20-30 centimeter dybde, rengjøres og utdypes hullet enda mer. Et lag med fruktbar jord helles i det frigjorte rommet.

For å organisere en hekk fra en buskbusk i en rad, er det nødvendig å bruke fire til fem planteplanter, som er plantet i en avstand på 20-25 centimeter. Antall frøplanter avhenger av lengden på hekken.

Plantepleie

Ly buksbom for vinterenDen mest avgjørende tiden på året for omsorg for buksbom er vinteren og andre halvdel av november. Det er i løpet av denne perioden det oppstår temperaturfall, noe som kan føre til utseendet av overflødig fuktighet eller overfladisk frostskader på rotsystemet og stammen..

For å unngå død eller alvorlig skade på planten, er det nødvendig om høsten, noen dager før starten på den første frosten, å fylle buksbom med rikelig med vann..

Det er tilrådelig å kappe jorden med torv eller råtne nåler av nåletrær. Du bør ikke bruke falne blader til dette, fordi det kan bli eldre og føre til soppsykdommer som kan ødelegge buksbom..

BoksvedskulpturEtter trinnene beskrevet ovenfor, må du vente til temperaturen synker til -10 ° C eller lavere og deretter fortsette til vinterpleie. For å gjøre dette må du dekke boksen med tre- eller plastbokser, slik at den kan isoleres. Det må lages ventilasjonshull i boksene. Denne metoden er flott for et kuleformet buksbom. Det er nok å dekke mindre buskbusk med alle fiberduker som må bindes opp slik at en stor mengde snø ikke bryter av plantene.

Beskjæring av buksbom – video

Previous Post
Kjenner vi fienden vår av synet? Barbelbille
Next Post
Instrucțiuni pentru utilizarea insecticidului Cannoneer Duo