15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Riktig planting og omsorg for hyasinter hjemme

Tvinger hyasinter hjemme Hyacint er en løkplante som kan dyrkes vellykket både i hagen og hjemme. Derfor vil mange amatørblomsterdyrkere dyrke denne blomsten på vinduskarmen for å beundre den selv om vinteren, i den kalde årstiden. Et slikt ønske er ganske gjennomførbart. For en vellykket dyrking av en hyasint er det imidlertid nødvendig å skape de riktige forholdene som ligner hageforhold så mye som mulig, og gi den riktig pleie..

Forbereder seg på å dyrke hyasint hjemme

Å plante løk Til dags dato har oppdrettere avlet flere dusin varianter av hyacint. Og de fleste av dem er egnet for hjemmedyrking. Men for å vokse en sterk og vakker blomst, må du forberede riktig:

 1. Valg av pære. Først må du velge et passende materiale for planting. Det anbefales å bruke pærer med en minimumsdiameter på 5 cm. Fordi det er lettere å dyrke en fullverdig plante fra en stor pære. En liten løk kan kaste blader, men fremdeles ikke produsere blomster, og må også være forsiktig med å holde den fast og fri for råte eller skade. Og umiddelbart før avstigning, er det tilrådelig å behandle det med en desinfeksjonsløsning..
 2. Valg av gryte. Deretter må du velge riktig gryte. Den skal være bred og grunne. Gryten må ha dreneringshull..
 3. Jordforberedelse. Du kan kjøpe jorda eller forberede den selv. For å gjøre dette, bland i like store mengder torv, kompost, løvjord, humus og tilsett en liten mengde sand og torv.

Når du dyrker hyasint hjemme, er det en advarsel – denne blomsten kan ikke blomstre flere år på rad. Blomstring stimuleres av kunstig tvang, noe som svekker løkene. Derfor, etter 1-2 år, må de plantes i hagen slik at de går gjennom utvinningsperioden..

Plante og ta vare på hyasinter innendørs

Tvinge gicints i et drivhusEtter å ha forberedt de nødvendige materialene, kan du begynne å plante løkene. Riktig planting og omsorg for hyasinter innendørs inkluderer følgende trinn:

 • Et dreneringslag legges ut i bunnen av potten; ekspandert leire er godt egnet for disse formålene.
 • Et lite jordlag er dekket.
 • Deretter legges et tynt lag med fin sand.
 • Pærer plasseres på toppen av sanden. Du kan plante en løk i en gryte, eller flere, slik at det dannes en hel bukett under blomstringen. I sistnevnte tilfelle legges pærene slik at de ikke kommer i kontakt med hverandre og med potten (den optimale avstanden er 2-3 cm).
 • Pærene presses forsiktig ned i bakken og dekkes med den gjenværende jorden. Ovenfra kan jorden drysses med et tynt lag sand for å beskytte plantematerialet mot forfall.

Pærene er ikke helt nedsenket i jorden, toppene må stå i luften..

Spiring av hyacintknollerDet skapes nå en sovende periode for plantene slik at løkene slår godt rot. Gryten plasseres i 1,5-2,5 måneder på et mørkt og kjølig sted, for eksempel en kjeller. Lufttemperaturen i dette rommet skal være mellom +5 og +10 grader. I mangel av kjeller eller kjeller kan blomster plasseres i kjøleskapet. Imidlertid er det viktig å sikre at temperaturen i den er minst 5 grader Celsius. I løpet av denne perioden er det nødvendig å overvåke tilstanden til jorda for å forhindre at den tørker ut..

En sovende periode er nødvendig for vellykket dyrking av hyasinter under innendørs forhold. Hvis planten bringes ut tidligere “i lyset”, kan den fortsatt være svak, utvikle seg dårlig og som et resultat ikke blomstre. Overeksponering i mørket anbefales heller ikke. Anlegget vil kaste ut bladene, all kraft vil gå inn i dem, og som et resultat vil dannelsen av knopper bli forsinket..

Etter roten av løkene, arrangeres en kunstig vår for hyasintene, for dette flyttes blomstene inn i huset. Her skal hyasinter være i et lyst rom, med en anbefalt lufttemperatur på + 10-15 grader.

Så snart planten begynner å blomstre, overføres den til ønsket rom og plasseres vekk fra radiatorene. For at hyasinten skal glede eierne lenge med frodige luksuriøse blomster, bør lufttemperaturen ikke være høyere enn +20 grader. I tillegg er det nødvendig å utelukke eksistensen av trekk og gi anlegget god belysning..

Hvordan ta vare på hyasint hjemme?

HyacintpleieFor å vokse frodige, vakre blomster må du ta vare på dem. Hvordan ta vare på en hyasint hjemme slik at den blomstrer så snart som mulig og gleder eierne lenge med vakre blomster?

Hyacintpleie er relativt enkel, og inneholder tre viktige komponenter:

 • vanning;
 • god belysning;
 • gjødsel.

Vanning. Grunnlaget for hyacintpleie under innendørs forhold er kompetent vanning. Bakken må være fuktig, så det er nødvendig å overvåke nøye slik at den ikke tørker ut og vanne planten i tide. Dette kravet er viktig under vekst, blomstring og overvintring. Imidlertid er stillestående vann for denne planten også ødeleggende og kan provosere en soppinfeksjon. Derfor må du sørge for at overflødig vann går inn i sumpen, og sørg for å tømme det derfra..

Under vanning trenger du bare å fukte jorda, og sørge for at det ikke kommer vann på knoppene, løken og i bladakselene. For å gjøre dette, anbefales det å helle vann i kanten av gryten eller pannen.

Det er bare vakkertGod belysning. Fra tid til annen er det nødvendig å snu blomsten til belysningen i forskjellige retninger. Dette bidrar til en jevn vekst av planten. Om kvelden og overskyet dager kan du i tillegg belyse planten ved hjelp av lysrør. Med mangel på belysning kan planten visne, kaste blader og unge knopper.

Gjødsel. Det anbefales å mate hyacinter 2 ganger i måneden. For dette brukes spesiell gjødsel, som fortynnes i henhold til instruksjonene..

Tvinger hyasinter hjemme

Hyasinter hjemmeEt fint trekk ved hyacint er muligheten til å kombinere blomstring med en viss periode eller ferie. For dette destilleres hyasinter hjemme. Det er av tre typer:

 • tidlig – løkene plantes i oktober, og hyasinten blomstrer ved nyttår;
 • medium – planting utføres i november, og blomstringen faller i slutten av januar – begynnelsen av februar;
 • sent – løkene plantes i desember – januar og beundrer blomstene i mars – april.

Perioden fra planting til blomstring er i gjennomsnitt 2,5-3 måneder.

For sikker tvang av hyasinter hjemme, må pærene gå gjennom flere trinn av forberedelse med en gradvis nedgang i lufttemperaturen. Etter graving skal de oppbevares i 2 uker på et varmt og fuktig sted med en lufttemperatur på + 28-30 grader. Deretter plasseres de i 2 uker i et kjølig rom med en temperatur på + 22-25 grader. Videre skapes enda kaldere forhold i 2 uker – + 15-17 grader. Og etter det er løkene klare til planting i en gryte..

Hva skal jeg gjøre etter at hyasinten blomstrer?

Hyacinter i potterSom alle blomstrende planter blekner hyacint over tid. Hva skal jeg gjøre med hyasint etter blomstring hjemme? For å holde ham i live må du kutte blomsterstilkene og ikke slutte å vanne og gjødsle planten før bladene visner helt. På dette tidspunktet blir morpæren restaurert og kan danne datterpærer..

Deretter må du fjerne hyasinten fra bakken, rengjøre den for visne blader og la løken tørke i 2-3 dager. Hvis babyene allerede er godt utviklet etter å ha gravd opp pærene, kan du skille dem fra hverandre. Hvis de ikke løsner godt, er det bedre å ikke røre dem før neste år. Siden det er tilrådelig å ikke bruke falmede løker til re-destillasjon, blir de transplantert til en hagetomt. Planting utføres på høsten, og neste år gleder de allerede eierne med blomster i blomsterbedet.

For å skaffe løk som kan brukes til innendørs dyrking, har planten ikke lov til å blomstre normalt. Knoppene kuttes av slik at pæren kan komme seg. Om høsten tar de den ut av bakken, tørker den og utfører tvangsprosedyren igjen..

Reproduksjon av hyasinter hjemme

Reproduksjon av hyasinterHyacint formeres av barn (datterpærer), som er nøye løsrevet fra den voksne pæren. Naturlig deling skjer sakte, på ett år kan morens pære maksimalt danne 4 babyer. Derfor, i blomsterbruk, brukes en kunstig metode for reproduksjon av hyasinter hjemme. For raskt å få et stort antall barn, praktiserer de spesielle teknikker – å klippe og hakke bunnen.

Før kunstig formering startes, behandles løkene med en 1% løsning av kaliumpermanganat og tørkes ved en lufttemperatur på + 20-23 grader i 2-3 dager.

Skjære bunnen. Denne teknikken utføres etter en hvileperiode. Med en teskje i løken, skjær du forsiktig ut bunnen og lagre dem i esker med et snitt oppover ved en lufttemperatur på minst +21 grader. Etter 2-3 måneder begynner små babyer i mengden 20-40 stykker å danne seg på kuttene.

Etter utseendet til barna plantes løken i et kjølig drivhus. Unge løker begynner å vokse og kaster de første bladene. Etter vekstsesongen blir de tatt opp av bakken, separert og plantet for dyrking. Etter 3-4 år kaster modne løker sine første blomsterstilker.

Hakk i bunnen. Denne metoden ligner den forrige, med den forskjellen at basen ikke er kuttet ut, men det gjøres 2–4 kutt i den, 0,5–0,6 cm dype. Behandlings- og lagringsforhold er de samme som i den første metoden. Med denne metoden reduseres antall barn (8–15 stk.), Men de blir større og sterkere. Vekstperioden i dette tilfellet er redusert til 2-3 år..

Prosessen med å dyrke hyasinter hjemme er ganske enkel, men veldig fruktbar. For å fullføre det, må du ha mye lyst og litt tålmodighet. Og selvfølgelig følger du alle reglene og anbefalingene som gjelder plante og omsorg for hyasinter under innendørs forhold..

Hvordan dyrke hyasinter hjemme – video

Previous Post
Forsterkning av stripefundamentet: teknologi og grunnleggende regler
Next Post
Cultivarea corectă a ruculei în câmp deschis și după 20-30 de zile este pe masă