15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi blir kjent med bildet og beskrivelsen av varianter av barbær av Thunberg -arten

Dekorativ berberis Thunberg Thunberg -berbæret, kjent for sin dekorativitet, som naturlig vokser i fjellskråningene i en rekke kinesiske provinser og i Japan, ble lagt merke til av gartnere i andre halvdel av århundret før sist. Og siden 1864, da denne arten ble utbredt som prydavling, har oppdrettere skapt mer enn 50 forskjellige varianter av barbær.

Barberry av Thunberg -arten, bilder og beskrivelser av varianter som presenteres nedenfor, er en upretensiøs plante som inntar en verdig plass i hekker, i mixborders og gruppeplantinger. De tåler:

  • mangel på fuktighet og frost;
  • angrep av skadedyr og sykdommer;
  • dyrking i urbane forhold, i steinete områder og lite organisk jord.

Men de elsker overflod av sollys og lett luftet jord. Samtidig beholder de vakreste løvbusker med blader av gule, oransje, lilla og brune nyanser sin dekorative effekt gjennom året..

Barberry Thunberg Erecta (Erecta)

Barberry Thunberg Erecta Busker av barbær Thunberg Erekta kjennetegnes ved en vertikal pyramideformet kroneform og vokser opp til en og en halv meter høy. Oppreist skudd er dekket med små avrundede blader med dyp grønn farge. Hos unge planter er kronen veldig tett, men etter hvert som grenene vokser, mister de sin vertikalitet, og busken utvides noe. På unge lysegrønne skudd av veksten er skarpe torner godt synlige.

Denne sorten av barbær blomstrer årlig, og gir små delikate blomster med en gul eller rødaktig nyanse. Og til høsten modnes lyse røde bær med et tett, blankt skall på buskene til Thunberg Elekt berberis, som opprettholder plantens attraktive utseende til vinteren.

Barberry Thunberg beundring

Barberry Thunberg beundringDen lyse, utadvendt attraktive Thunberg Admiration berberis er en miniatyrbusk som ikke er mer enn en halv meter høy med en avrundet tett krone opptil en meter i diameter. Busken kan vokse på ett sted i opptil 50 år, og vokser med bare 5-7 cm årlig.

Denne sorten av barbær kan skilles fra en rekke like vakre beslektede planter ved sitt uvanlige løvverk. Små ovale blader er farget om sommeren i gule og oransje toner, og om høsten blir de saftige, røde. Samtidig er en tynn gul kant tydelig synlig langs kanten av hvert ark..

I mai vises børster av gule blomster med en diameter på omtrent en centimeter på busken, og om høsten er berberisen til Thunberg Admiration allerede dekorert med frukter av en lys rød fargetone.

Barberry Thunberg Coronita

Barberry Thunberg CoronitaHøyden på Thunberg Koronita berberis er karakteristisk for mange varianter av denne arten. Kronen til en voksen busk har en høyde på omtrent en og en halv meter og en bredde på ikke mer enn en meter, noe som skyldes det vertikale arrangementet av unge skudd. Grener sprer seg mer med alderen..

Dekorasjonen av planten er spisse lansettblader, på unge skudd har den en lilla-rød farge med en grønn kant, og på eldre grener med store rosa pigger blir bladene mørke, nesten lilla.

Om våren blomstrer grasiøse gule blomster på Thunberg Koronita -berberiet, i stedet for hvilke lyse røde blanke bær dukker opp i oktober.

Barberry Thunberg Harlequin

Barberry Thunberg HarlequinDen spraglede, ekstremt dekorative Thunberg Harlequin -berbæret har en høyde på omtrent halvannen meter. Diameteren til en voksen busk er omtrent 2 meter. Hvert år vokser planten opp til 15 cm. På samme tid dekker unge skudd med et gulaktig eller rødlig bark små, ikke mer enn 3 cm lange, fantastiske spraglete rosa-burgunderblader.

Slike fantastiske løvverk, som på bildet av en barbær av denne sorten og arten, er en sjeldenhet selv for denne dekorative kulturen. Og de gule små blomstene som dukker opp i mai og juni har en mild aroma og blir ofte samlet i flere biter i bladakslene. På slutten av sommeren er skuddene dekorert med avlange blanke bær av korallskygge, bær som forblir på buskene til og med våren.

En voksen Thunberg berberisbuske Harlequin tolererer vinteren godt, og det er bedre å dekke unge frøplanter slik at frost ikke skader dekorativiteten.

Barberry Thunberg Rose Glow (Rose Glow)

Barberry Thunberg Rose GlowThunberg Rose Glow berberis er preget av spraglede blader på unge skudd, og er en mellomstor busk, en og en halv meter høy. Den nesten globulære kronen består av fremtredende rosa-røde skudd i år og mørkere lilla-blåaktige grener eldre enn et år. Løvverket av denne sorten og typen barbær, som på bildet, endrer farge for å matche skuddene. På vekster er det variert, med hvite eller rosa flekker på en lilla bakgrunn, og på gamle grener blir det mørkere, variasjonen forsvinner.

Blomster, karmin på utsiden og gule inne i corollaen, vises i mai. Fruktene av Thunberg barberry Rose Glow er lyse, blanke, mettede røde. Bærene modnes i september og dekorerer skuddene til vinteren, og blir noen ganger en original dekorasjon av stedet om vinteren..

Barberry Thunberg Golden Rocket

Barberry Thunberge Golden RocketDette er et lyst utvalg med en og en halv meter pyramideformet krone og rikt gulgrønt løvverk. Den fem år gamle busken i Thunberg barberry Golden Rocket overstiger ikke 70 cm i høyden, bredden på den kompakte kronen er to ganger mindre. Små gule blomster dukker opp på forsommeren, og de få fruktene i midtbanen får en skarlagen farge på slutten av sommeren eller i september.

I mange regioner i Russland, under frost, kan ett år gamle skudd av Thunberg Golden Rocket berberis lide, som fryser uten ly til snødekket. Men selv i en slik situasjon blir plantens dekorativitet snart gjenopprettet. Og slik at den ikke bryter den tette kronen under overvintringen, er det bedre å knytte den eller styrke den om høsten med et nett.

Barberry Thunberg Orange Rocket

Thunberge Orange RocketSmå og upretensiøse busker av Orange Rocket berberis kjennetegnes ikke bare av kronenes kompakte pyramideform, men også av det uvanlig lyse oransje løvet på sommerhøyden. Denne fargen på bladene forblir til begynnelsen av høsten, når løvet får en rosa-rød rødme..

En voksen busk i høyden overstiger ikke 1,2 meter med en bredde på denne 40 cm. Barberry Thunberg Orange Rocket vokser sakte, er ikke redd for å tørke ut jord og kaldt vær, men når den vokser i skyggen kan den miste det meste av sin dekorative effekt.

Barberry Thunberg Dart’s Red Lady (Dart’s Red Lady)

Barberry Thunberg Dart's Red LadyGraciøse planter av den luksuriøse Thunberg barberry Darts Red Lady med en vakker avrundet krone, ca 70 cm i diameter, er dekket med lilla løvverk, mot hvilke de gule eller rødlige små blomstene som vises i mai ser spesielt imponerende ut.

Unge skudd av denne arten og sorten av barbær, på bildet, er farget, som bladene, i en saftig lilla farge, dekket med torner og er ordnet vertikalt. I det andre året mørkner fargen på barken, og grenene begynner å avvike sterkt. Tette blader med en blank overflate blir oransje til høsten, og skarlagede bær er godt synlige mot bakgrunnen.

Barberry Thunberg Red Chief

Barberry Thunberg Red ChiefEn høy, to meter høy barbær av den dekorative sorten Red Chief danner en bred spredt busk med mørkerøde skudd og samme lansettformede løvverk innsnevret til petiole. Blomstringen begynner i de siste dagene i mai eller juni, når gule blomster, samlet i 3-7 stykker, åpnes på buskene. De avlange fruktene av rosa eller rød farge modnes i september og forblir på grenene selv under snøen.

Med høy dekorativitet kan Thunberg Red Chief -berberiet i midtfeltet alvorlig fryse om vinteren, så det er bedre å dekke unge og svekkede planter ved å transplantere om høsten.

Funksjoner av Barberry Thunberg – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai