15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva skal jeg gjøre med pæren når hyasinten har falmet?

Vakker sammensetning av hyasinter Våren mister gradvis sine lyse farger, og alt rundt er kledd i sommerfarger. Sommerens varme ankomst er også bekreftet av de falmede hodene på vårblomstene. De har allerede mistet sin skjønnhet og forbereder seg på å fornye styrken for å glede oss med en ny, enda bedre blomstring neste år..

De siste av vårblomstene, i slutten av mai, er hyasinter. Slik er skjebnen til denne planten: å blomstre en av de første og beholde blomsterstandene til det siste. Det er da mange dyrkere står overfor et problem: hyasinten har bleknet, hva skal jeg gjøre med pæren? Blomsterbedet skal alltid se festlig ut, og sjusket hyacintblomstring ødelegger hele utseendet. Det er et ønske om å grave opp en plante og plante noe mer estetisk på sin plass, med elegante lyse kronblad. Bare ikke rush, fordi en plante, som en person, etter hardt arbeid må spise deilig og fornye styrken..

Hyacint har falmet

Blomstrende hyasint i hagen Hva du skal gjøre videre når hyasintene har falmet, vil råd fra fagfolk og amatørblomsterdyrkere be om.

 1. Trim peduncle helt på bunnen for å forhindre dannelse av frøkapsler. Når frø modnes på en plante, bruker det mye energi. Hyasintblomstengelen tar ikke bare strøm fra bakken, men også fra løken og svekker den derved. En blomst fra en slik løk neste år, hvis den dukker opp, blir den liten og stygg. Oftest påvirkes slike pærer av sykdommer og forsvinner eller blomstrer ikke..
 2. De siste vårdagene ledsages ofte av intens varme, så kveldsvanning i hyacintgangene vil være gunstig for svekkede løker..

Det er nødvendig å vanne rikelig, mellom radene, og ikke under planten og ikke mer enn en gang i uken. Etter at en gulaktig fargetone vises på bladene, bør vanningen stoppes.

 1. Toppdressing med potash- og fosforgjødsel hjelper løken til å komme seg raskere og har en gunstig effekt på små barn som dannes i nærheten av planten. Gjødsel kan påføres bare noen få timer etter vanning eller kraftig regn. Ellers kan du brenne røttene til hyasinten og skade pæren. Det er nok å mate hyasinten en gang i perioden med pæreformasjon. Fra et overflod av sporstoffer blir hyasintpærer dårlig lagret og overvintret.
 2. For at babyen skal vokse seg stor, etter at blomstringen er foretatt, må planten spusses. Hilling vil også beskytte planten mot sommersolen. Peduncleens vekstpunkt må forbli fri for jord.
 3. Når du skal grave ut hyacinter etter blomstring, vil plantens blader fortelle deg det. Jevnt gulnede bladplater tjener som et signal om at det er på tide å fjerne løkene fra bakken..

Vannlogging eller sykdom kan også føre til gulfarging av hyasintblader. Ved vannlogging graves planten umiddelbart opp med en jordklump, brettes forsiktig inn i en boks eller på et nett, og plasseres i et skyggelagt, tørt rom. Etter at jordens koma har tørket, skilles løkene fra jorden, plasseres i en mørk løsning av kaliumpermanganat i flere minutter, tørkes og sendes til lagring. Ved sykdom virker de på samme måte som frosne planter, men det er bedre å behandle løken med medisiner for virus. Neste år vil slike planter ikke gi full blomstring, men disse tiltakene vil bidra til å bevare sorten..

 1. Etter graving tørkes hyacintene til bladene helt visner, og først løkene behandles med medisiner for sykdommer og skadedyr. Dette kan gjøres ved å suge i en løsning eller spraye plantematerialet fra en sprøyte.Forbereder pærene for lagring
 2. Fram til september oppbevares pærene best i meshposer og henger i et mørkt, tørt rom. Det er tilrådelig å kalibrere plantematerialet. Store løk er alltid sunne og mindre sannsynlig å bli påvirket av sykdommer, skadedyr under lagring.

Hva skal jeg gjøre når hyasintene i blomsterpotten har falmet?

Fantastisk skjønnhet hjemmeHvis alt allerede er klart med gateplanter, hva skal jeg gjøre når hyasintene i en blomsterpotte har bleknet i juni eller september? Det viktigste er ikke å kaste ut potten med planten – den vil fortsatt glede deg over skjønnhet. Du kan gjøre det på flere måter:

 1. Klipp blomsterstengelen og ta vare på hyasinten som en vanlig stueplante, og reduser vanningen gradvis i løpet av en måned, til bladene blir gule. Det er ikke nødvendig å mate pottehyasinten, siden den kjøpte jorda inneholder tilstrekkelig mengde sporstoffer. Etter at bladene faller av, må du sette potten med jord på et mørkt, tørt sted og oppbevare det til våren. På våren, ved omlastning, kan du plante planten i hagen. Oftest gjøres dette med hyasinter, om sommeren eller høstblomstringen..
 2. Hvis hyasinten i en gryte ble presentert for vårferien og bleknet før begynnelsen av mai, deretter fjernes løken fra jorden, tørkes og lagres i kjøleskapet til september etter at bladene visner. Om høsten plantes den i jorden på lik linje med andre..

Med regelmessig rikelig vanning i en blomsterpotte kan hyacint glede seg med en blomst igjen, men dette vil til slutt tømme løken. Hun vil ikke lenger være egnet for landing.

Trenger jeg å grave ut hyasinter etter blomstring: fordeler og ulemper

Pære, stilk og hyasintblomstOfte blir nybegynnere gartnere plaget av tvil: er det nødvendig å grave ut hyasinter etter blomstring, fordi de ikke vil gå noe sted fra jorden og vil blomstre igjen om våren. Det er riktig, plantene vil blomstre om våren, men ikke så vakker. Regelmessig graving av fjærpærer utføres for å:

 • få mer plantemateriale ved hjelp av barn, og om sommeren i jorden dør de fleste av varme eller vannlogging;
 • beskytte plantemateriale mot forfall og sykdom;
 • forhindre degenerasjon av sorten som oppstår når den er infisert med virus.

Utsikt over friske og syke planterDet er også viktig å vite når du skal grave opp hyacintpærene. Den beste tiden er det andre tiåret i juni. Pærer bør ikke graves opp umiddelbart etter kraftig regn, da de inneholder mye fuktighet og i perioder med ekstrem varme. Det er bedre å gjøre det på ettermiddagen eller på en overskyet dag..

Med riktig hyacintpleie etter blomstring vil pæren alltid være stor og sunn, med mange store babyer som vil trives neste vår. Spørsmålet om hva du skal gjøre når hyasintene har falmet, vil ikke forvirre noen. Det er viktig ikke bare å kjøpe en plante, men også å finne ut alt om betingelsene for dyrking..

Hyacintpleie etter blomstring – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai