15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fantastisk skjønnhet berberis busk i hagen din

Barberry Thunberg Kobold Barberry busker er populære blant landskapsdesignere for sitt lyse, elegante løvverk og vakre frukter. Med deres hjelp er det mulig å lage uvanlige komposisjoner og gjøre en enkel gårdsplass til et hjørne av paradis..

Hvordan velge en barbærbusk for hagen

I dag er det rundt 200 varianter av denne planten. De skiller seg ikke bare i fargen på bladene, men også i vekst, form og formål. Før du planter denne planten på nettstedet ditt, må du finne svar på slike spørsmål: hvordan dyrke barbær, hvilken sort som passer for din region, hvilken planteform vil se vakker ut på stedet eller i hagen?

Barberry hekk For et alpinsklie er flerfargede dvergbusker egnet, noe som kan gjenopplive selv det tristeste hjørnet. Men for å lage en topiær struktur eller et grønt gjerde, er det bedre å stoppe ved Ordinary Barberry eller Ottawa. Disse variantene når en høyde på opptil 3 m, egner seg godt til å kutte og gjenoppretter raskt grønn masse. Planter er enkle å ta vare på, har et sterkt rotsystem, tåler kalde vintre og varme somre godt.

Før du kjøper ønsket variant, må du først se på bildet av barbærbusken i voksen form, velge ønsket farge, størrelse og først deretter gå til markedet eller butikken.

Avlshemmeligheter for barbær

Barberry i komposisjonDu kan finne mye nyttig informasjon om metodene for avl av barbær, men flere av de mest populære blant amatører og profesjonelle bør fremheves:

 1. Stiklinger.
 2. Reproduksjon av frø
 3. Reproduksjon ved lagdeling.
 4. Del busken.

Hver metode er karakteristisk ved at den brukes på en bestemt tid av året. For forplantning med stiklinger blir unge, modne grener kuttet i midten av august. De avskårne grenene er forankret og plantet i løs, fuktig jord. Hvis en tørr høst er planlagt, er det bedre å plante det i et drivhus eller et lite drivhus, som lar deg kontrollere fuktigheten og beskytte skjæringen mot plutselige kalde snaps om natten. Et lukket rom må ventileres hver dag og unngå overflødig fuktighet. Det er også viktig å løsne jorda og fjerne ugress en gang i uken..

Barberry fruktDet vil ta mye tålmodighet og kunnskap å dyrke berberis av frø, men disse plantene vil være sterke og motstandsdyktige mot klimatiske forhold. Såarbeid utføres om høsten. Først må du samle modne frø fra sterke og vakre planter, skille frøet og skylle det under rennende vann. Frøfrøet tørkes og sås så først i en beholder med jord, som består av sand og torv (1: 1). En boks med bein er begravet i bakken og forlatt der til våren. Frø gjennomgår stratifisering og gir på våren minnelige skudd.

Med vårsåing vil frøspiring ikke være høy, og de fleste frø vil spire først neste år.

For at frøene skal lykkes med stratifisering, kan du plassere boksen med avlinger i et kjølig, mørkt rom, men da bør du kontrollere fuktigheten og temperaturen (ikke lavere enn -1). I begynnelsen av september velges og plantes de sterkeste plantene i hagen. På våren, neste år, kan sterke frøplanter overføres til et permanent sted, og svake kan stå igjen for høstplanting. Slike planter bærer frukt om tre år, etter fremveksten av skudd..

Trær av barbærReproduksjon ved lagdeling er den enkleste måten som selv uerfarne gartnere kan gjøre. En stor andel roting under forplantning ved lagdeling faller om våren. For prosedyren bør du velge unge, ikke fullt modne grener og plassere dem jevnt i sporene som er gravd nær stammesirkelen. Grenene er festet med trådbraketter, sporene er fuktet og dekket med jord, og etterlater toppen av skuddet over bakken. I begynnelsen av september vil forankrede grener danne et frodig rotsystem. De kan skilles fra moderplanten og plantes på et permanent sted. En slik plante vil bære frukt neste år..

Ung barbærbuskeDe tyr til å dele busken hvis planten har vokst og det er nødvendig å begrense habitatet. Du kan utføre prosedyren når som helst. For å unngå stress for planten og ikke miste høsten, er det bedre å gjøre dette tidlig på våren (begynnelsen av mars) eller sen høst, etter bladfall. Moderbusken må graves fra alle sider for å dekke hoveddelen av hestene. Etter graving blir busken saget med en sag i flere deler for å fange opp røttene for hver plante. Dybden på hvert plantehull må være minst 0,5 m.

Hver plantegrop må være utstyrt med et dreneringssystem. Dette vil beskytte plantene mot vanning og hjelpe rotsystemet til raskt å slå rot på et nytt sted..

Etter planting er plantene dekket med jord. Vann og tamp jorden tett i stamcirkelen slik at den tetter røttene tett.

Barberry: dyrking og omsorg

Blomstrende barbærbuskeMange nybegynnere gartnere lurer på: hvordan plante en berberis riktig, slik at den raskt slår rot og gleder seg med en rik høst. Dette er ikke vanskelig å oppnå hvis du følger anbefalingene for å dyrke og plante barbær:

 1. Barbær foretrekker jord med normal surhet. Hvis jordens surhet er høyere enn 7 PH, må den behandles med kalk. Det er ganske enkelt å gjøre dette: tilsett omtrent 300 g med kalk eller et glass treske i hullet når du planter. Det er viktig at asken er fra platetre. Ask fra eiketre kan ikke tilsettes.
 2. Etter vårdelingen av busken eller transplantasjonen, er det nødvendig å vanne de to første månedene og i løpet av sommervarmen.
 3. Barberry foretrekker lyse steder, men vokser godt i skyggen. Varianter med lyse blader i skyggen mister sin dekorative effekt.
 4. For å danne en vakker hekk, er det nødvendig å plante busker med en hastighet på to planter per 1 m.
 5. Det anbefales å mate plantene ved roten en gang i året (om våren).
 6. Hyppig oppløsning er nøkkelen til et godt rotsystem og spredning av grener.
 7. Mulching vil bidra til å beholde fuktigheten i bagasjerommet om sommeren..
 8. Regelmessig beskjæring av berberisbusker vil bidra til å opprettholde plantens vakre estetiske utseende..

Å dyrke berberis og ta vare på den må utføres i henhold til instruksjonene som er mottatt, slik at busken vil glede seg over sitt lyse løvverk og leketøyfrukter.

Barberry: planting, omsorg, reproduksjon – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai