15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Duftende hyasinter: planting og omsorg i det åpne feltet

Hyasinter i landskapsdesign Native fra Middelhavet og Sørøst -Asia, hyasinter blomstrer tidlig på våren, slående med aromaen som sprer seg i luften og et opptøy av farger fra hvitt og alle nyanser av blått til gult og til og med dyp burgunder.

Sør for Nord -Kaukasus finnes duftende blomster selv i naturen. På fjellskråningene og i dalene kan du se piler med blå eller rosa knopper som kommer fra under snøen. Det er ikke vanskelig å dyrke hyasinter i det åpne feltet, underlagt mild vinter og frostfri jord..

De lysende grønne blanke bladene på planten dukker opp over bakken og åpner seg gradvis, og en klyngeblomstring med 20-30 knopper begynner å stige fra midten. Blomstene til moderne varianter av hyasint er rørformede, traktformede eller klokkeformede, kan være vanlige og doble, og har alltid en uvanlig rik aroma..

Vill hyasint Som i den midterste kjørefeltet, hvor jorden alltid fryser, plant hyasint, hvordan du tar vare på en plante for å få en konsekvent frodig blomstring?

Valget av plantemateriale

HyacintpærerHyasinter er typiske løkplanter. Flerårig pære av denne typen:

 • fullstendig dannet i en alder av 4–6;
 • har en sfærisk form med en fremtredende nakke;
 • består av mange skalaer, de indre er tette og kjøttfulle, og de øvre er tynne og ligner utad pergament.

Veksten av pæren skyldes regenereringsknoppen som dannes i kjernen, som består av flere primordia av blader og den fremtidige peduncle. Voksne pærer 5-6 år nederst under lagringsvekter danner grunnlaget for datterpærer – barn.

Terry hyasintDessuten kan pærene ha forskjellige størrelser, avhengig av hyacint -varianten. Som regel er løker som produserer doble blomster mindre enn vanlig.

 • Hvis hyasinter skal dyrkes i det åpne feltet, bør løken være elastisk, minst 4 cm i diameter på plantetidspunktet, bestå av flere overflateskalaer, 6-10 akkumulatorskalaer og en fullstendig dannet knopp.
 • På plantematerialets ytre overflate skal det ikke være mekaniske skader, spor av mugg, bleieutslett eller sløvhet.
 • Når du ser på bunnen av en pære av høy kvalitet, kan du se to millimeter rotknopper.
 • Diameteren på en kvalitetspære er halvannen ganger størrelsen på bunnen.

Slike plantematerialer vil ikke bare lykkes med å rote og overvintre, men vil også gi rikelig blomstring om våren..

Valg av sted for dyrking av hyasinter i det åpne feltet

Hvit hyasint i hagenEt kompetent valg av sted for planting av hyasinter i åpen mark og omsorg for planter før og etter blomstring er nøkkelen til en lang vårblomstring..

Området hvor hyasinter skal vokse bør være godt opplyst, noe som er lett å skaffe om våren, når det fortsatt er lite løvverk. Men du må passe på å beskytte blomsterhagen mot vinden..

Mange gartnere gjør den feilen å plante løker under tretoppene eller i nærheten av høye busker. På den ene siden vil en så stor vegetasjon virkelig redde blomsterstandene fra den kalde vinden og ikke skygge før løvet blomstrer. På den annen side, når det er på tide å grave opp hyasinter etter blomstring i hagen, kan det hende at løkene ikke har nok næring til å fylle opp styrken, noe som vil påvirke kvaliteten..

 • Hyasinter foretrekker løs jord. Det er bedre å blande leirjord eller svart jord med torv eller elvesand.
 • Veksten av løk og kvaliteten på blomstringen påvirkes positivt av overflod av organisk materiale av høy kvalitet, men fôring med fersk gjødsel kan skade hyacinter.
 • Jordens surhet bør ikke overstige 6,5 enheter, hvis pH -nivået er høyere, tilsettes kalkmel til jorden.

Hyasintpærer reagerer ekstremt dårlig på vannlogging. Hvis grunnvannet på stedet nærmer seg overflaten nærmere enn en halv meter, er det tilrettelagt høye rygger for å plante hyacinter eller kraftig drenering er nødvendig. Noen ganger er det en liten skråning for å sikre utstrømning av vår- eller regnfuktighet..

Alt forberedende arbeid for å plante hyasinter i det åpne feltet og ta vare på løker gjøres best på slutten av sommeren. Om en måned eller to vil jorda legge seg, og høstens roting av løkene vil bli raskere og enklere..

Å plante hyasinter

Blomstrende hyasinter i det åpne feltetJorden under hyasintene er gravd 40 cm, og samtidig tilsettes følgende per kvadratmeter:

 • 10-15 kg godt råtnet gjødsel eller humus;
 • sand og torv, avhengig av jordtype og tilstand;
 • 250 gram kalkstein eller 15 gram magnesiumsulfat;
 • 200 gram siktet treaske eller 30 gram kaliumsulfat;
 • 60 til 80 gram superfosfat.

Hvis hyasinter skal dyrkes i åpen mark på sand, fattig på mineraler og organisk materiale, anbefales det å øke mengden kalium og magnesium påført halvannen gang. Plantens røtter samler fuktighet og næring innen en radius på 15-20 cm fra pæren. Derfor er plantehullene laget omtrent av denne størrelsen, og dypet bunnen av hyasinten med et gjennomsnitt på 15 cm.

Jo finere plantemateriale, jo høyere er løkene innebygd i jorden og tykkere er de i blomsterbedet..

I lavtliggende områder kan hyasinter plantes på et sandlag, noe som presser løken litt inn i den. Dette vil beskytte røttene og hele planten mot råtnende og mulige infeksjoner. Blomstringen kan akselereres ved å plante løker på høye rygger, som med vårens begynnelse vil varme opp mye raskere enn et flatt område..

Plantingsdatoer for hyasinter for dyrking i det åpne feltet

Å plante hyasinter i åpen markI de fleste regioner i Russland kan hyasinter plantes i bakken fra begynnelsen av september til midten av oktober.

 • Hvis løkene faller i bakken tidligere, eller om høsten viser seg å være uvanlig varm, begynner plantene å vokse og dø når frosten setter inn..
 • Hvis du er sen med å plante, vil løkene ikke ha tid til å gi røtter når jorden er frossen..

Likevel er det mulig å legge inn løkene i jorda de første ukene av november. For dette må landingsstedet dekkes med løvverk eller annet egnet materiale på forhånd og dekkes med en film. Jorden vil holde seg varm, og løkene som er fanget i den vil begynne å vokse, slik den skal.

Om vinteren er det bedre å skjerme landingsstedene til hyasinter fra frost ved hjelp av mulch fra torv, sagflis, løvverk eller grangrener. Det vil være nødvendig å fjerne ly tidlig på våren, for ikke å skade spirende spirer..

Å dyrke hyasinter utendørs og ta vare på dem

Resultatet av riktig omsorgEtter å ha plantet hyasinter, reduseres utendørs omsorg til vanlig fôring, løsner jorden, luker og vannes, spesielt under et sett med knopper og blomstring.

 • Umiddelbart etter fremveksten av spirer trenger hyacinter den første fôringen med en hastighet på 30 gram ammoniumnitrat per kvadratmeter.
 • Den andre befruktningen skjer i løpet av blomstringen av knoppene. I dette tilfellet påføres ikke bare 20 gram ammoniumnitrat per meter under hyasinterne, men også 30 gram kaliumklorid og 40 gram superfosfat.
 • Når blomstringen er over, blir plantasjen befruktet med en hastighet på 40 gram superfosfat og samme mengde kaliumklorid per kvadratmeter..

All toppdressing påføres på gangene eller mellomrommet mellom plantene, dekker 10 cm, og deretter vannes plantasjen. Ja, og omsorg for hyasinter etter blomstring i hagen begynner også med vanning, noe som er ekstremt nødvendig i de to første ukene etter at peduncles tørker..

Hyacintpleie etter blomstring og høsting av løk

Samling og tørking av pærerBlomstringen av hyasinter er praktfull, men flyktig. Etter tørking av peduncles mister planten raskt sin dekorative effekt. Når hyasintene har falmet, hva skal jeg gjøre videre i hagen? Først av alt, spesielt hvis plantingen av vårløker kombineres med noen andre prydavlinger, bør plasseringen av hyasinter noteres. Tross alt, snart, når bladene faller, vil det være ekstremt vanskelig å finne dem. Så, for planter som gjenoppretter styrke etter blomstring, trenger vi vanning og fôring av høy kvalitet.

Hvis pærene i Middelhavsklima tolererer vinteren godt og igjen gleder seg med lyse piler av blomsterstandene, mangler hyacinter tydelig i den midterste varmesonen i hvileperioden. Så, trenger du å grave opp hyacinter hvert år? Ja, det er et slikt tiltak i midtbanen som vil bidra til å skape de nødvendige forholdene for løkene for dannelse og utvikling av kompensasjonsknoppen og grunnlaget for den fremtidige blomsterpilen.

Hvis friske løker av hyasinter i et temperert klima, uten å grave for sommeren, blir igjen for å overvintre i bakken, vil blomstringen neste år bli mye svakere enn før. Bare gartnere i Kuban, Nord -Kaukasus, Krim og sør i Black Earth -regionen kan ikke belaste seg med den årlige graving av løk, og deretter bare med en ganske varm sommer. Når skal jeg grave opp hyasinter etter blomstring i hagen?

Den beste tiden å høste løkene er det siste tiåret i juni eller begynnelsen av juli. På dette tidspunktet har bladene merkbart blitt gule og svekket ved basen, nå blir det enkelt å fjerne dem..

Lagring av hyacintpærer

Forbereder løkene for plantingNår løken er fri for jord, skylles og tørkes:

 • de blir undersøkt og skiller syke eller skadede prøver under utgraving;
 • separate barn som krever oppdragelse;
 • plantemateriale behandles med skadedyr og sykdommer for løk.

Så, i en uke, holdes pærene ved en temperatur på ca + 18-20 ° C i et ventilert rom og legges i papirposer eller beholdere i 1-2 lag.

Omsorg for hyasinter etter blomstring i hagen og lagring av løk viser seg å være den mest alvorlige hendelsen for en dyrker..

I løpet av denne tiden tørker hyasintens dekkskala, planten akklimatiserer seg og er klar for neste lagringstrinn, når pærene i to måneder må holde seg ved en temperatur på omtrent + 30 ° C, tilstrekkelig høy luftfuktighet og god ventilasjon . En måned før planting senkes lufttemperaturen til +17 ° C, slik at plantematerialet lettere kan overføre den kommende plantingen av hyasinter til åpen mark.

Plante hyacint i et blomsterbed – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai