15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Honeysuckle -varianter for Moskva -regionen

Honeysuckle høst Honeysuckle er en pynt for enhver hage. Blomstene har en berusende aroma, og bærene har en uvanlig smak. Populariteten til planten vokser hvert år, og oftere og oftere vises lave busker med små blåblå frukter i hagene i Moskva-regionen. Honeysuckle er verdsatt for sin enkle pleie, evnen til lett å tåle harde vintre og produsere en stabil høst. Busken er veldig hardfør og motstandsdyktig mot tilbakevendende frost under blomstring. Ved en temperatur på -5 ° C forblir blomsterstandene på busken og bærer frukt godt. Denne busken er en rekordholder! Tenk deg at en plante er i stand til å bære frukt opp til en “respektabel” alder. Små bær kan plukkes fra en busk som lenge har vært over 30 år gammel. Imponerende?

Det er kjente tilfeller av fruiting av kaprifol i en alder av 150 år..

Hvordan velge et sted, forberede jorden for planting

De første bærene modnes Det er å foretrekke å plante planten på et lyst, godt oppvarmet sted ved solen. Selv om det ifølge noen gartnere utvikler seg godt og svakt skyggefulle steder, for eksempel blant høye frukttrær. Lammende, sandholdig lerjord er egnet. Hovedkravet er at det ikke er overflødig fuktighet eller omvendt for tørr jord. Honeysuckle vil utvikle seg dårlig på sure jordarter, dårlig drenert og tung i tekstur. Den nære forekomsten av grunnvann (mindre enn 1 m) er også svært uønsket. Vær oppmerksom på åpenheten på stedet og vindens effekt på det. I busker av kaprifolier lider unge blader av det, utvikler seg og allerede modne frukter kommer av.

Jorden må tilberedes nøye. Alt ugress fjernes, spesielt stauder. De kan svekke den plantede kaprifolien sterkt. Gjødsle stedet ved å introdusere organisk materiale. På høsten blir 10 kg gjødsel, humus eller tilberedt kompost gravd opp sammen med jorda. Tilsett 30 g dobbelt superfosfat og kaliumsulfat på 1 m² land. For kalking trenger du fra 200 til 400 g kalk for hver m².

Blomstrende kaprifolVed planting på våren eller sommeren, mangel på organisk materiale, er det tillatt å påføre dem direkte på gropen eller tilberedt grøft. Dimensjonene til fordypningen for en kaprifolbusk er omtrent 60 cm bred, og dybden vil være 50 cm. Ved planting i grøfter graves de ut av samme bredde og dybde som hullet. Organiske og mineralske stoffer blir introdusert i samme proporsjoner som når du graver jorden om høsten (beregning for 1 hull eller løpemeter av en grøft).

Rikelig høst av kaprifolDet er bedre å velge tidlig høst (september) for planting. Hvis den blir plantet om våren, må dette gjøres før de første knoppene på busken begynner å åpne seg. Transplantasjon om sommeren bør bare være etter endt vekst..

Planter kaprifol

Honeysuckle frøplanterFor å oppnå en busk av høy kvalitet og et høyt utbytte av kaprifol, må du overholde flere forutsetninger..

Den mest foretrukne plantetiden er høst. Honeysuckle klarer å slå rot godt, “bli vant” til stedet for å overvintre godt. Vårplanting er full av brudd på vekstsesongen, nyreskade og svekkelse av busken.

Planter kaprifol Hvordan plante kaprifol:

  1. Frøplanter 2-3 år er mest foretrukne. De er ganske solide og godt forgrenede..
  2. Avstanden mellom buskene av kaprifol opprettholdes når du planter ca. 1,5 m.
  3. Det vil være nødvendig å plante 3-4 varianter for å sikre pollinering.
  4. Undersøk busken nøye. Du må kutte ut ødelagte og ødelagte grener og fjerne tørre røtter. Deretter må du senke den nedre delen av kaprifolien i en jordisk pratboks..
  5. De senker busken ned i hullet og retter opp røttene, samtidig som de overvåker plasseringen av rotkragen. Den skal være på bakkenivå eller 2 cm under.
  6. Roten er begravet i bakken og vannet med en hastighet på 10 liter vann per kaprifolkebuske.
  7. Overflatelaget rundt busken er drysset med mulch (torv, humus).

Riktig stell av busken

Honeysuckle rad beskyttet mot fuglerÅ dyrke kaprifol kan være en glede. Dette er en “takknemlig” plante som alltid bærer frukt og sjelden utsettes for sykdom. Du må overvåke oksygenberikelsen til rotsystemet. For dette utføres overflateløsning, ikke dypere enn 10 cm, ellers risikerer du å skade rotsystemet. Fjern ugress og strø mulch over buskområdet for å gi tilstrekkelig fuktighet til røttene nær overflaten. Det minste laget av humus, torv eller annet eksisterende organisk materiale er 4 cm. Ved bruk av sagflis er det nødvendig å påføre nitrogengjødsel (40 g per 1 m²). I løpet av sesongen utføres løsne og luke 2 ganger. Med høstens begynnelse blir bittsonen grundig gravd opp.

Hvis du vil få et høyt utbytte, ta vare på jordens fruktbarhet. Et godt forberedt plantested vil gi kaprifol med nyttige stoffer i 2 år.

Honeysuckle bærI 3 år føres 10 kg råtten gjødsel eller kompost under busken under høstgraving. Innføringen av organisk materiale må gjøres hvert tredje år av plantens levetid. Mineraltilsetningsstoffer tilsettes årlig. Tilsett om høsten 20 g dobbelt superfosfat og kaliumsalt til hver busk med kaprifol eller 1 m² jord.

Vårarbeid med forberedelse av kaprifol for frukting vil kreve introduksjon av nitrogengjødsel. Vanligvis tar de 30 g ammoniumnitrat eller 20 g urea per 1 m² jord. Gjødsel må påføres før og under spiring av kaprifolien..

I juni ble det igjen introdusert 15 g dobbelt superfosfat og 10 g ammoniumnitrat per 1 m². På dette tidspunktet produserer kaprifol fruktknopper, reduserer veksthastigheten til nye skudd.

Honeysuckle varianter

Du er fast bestemt på å dyrke kaprifol på nettstedet ditt, varianter for Moskva -regionen har gjennomgått spesialvalg og tilpasning. Siden 1950 har det blitt utført målrettet arbeid i Moskva botaniske hage for å utvikle en kaprifol -variant uten bitterhet i bær. Prøver for dette ble hentet fra Ural, Fjernøsten og Sibir. Oppdrettere A.K. Skvortsov og A.G. Kuklina klarte å utvikle et nytt utvalg av meieri. Særtrekk er stabilitet og tidlig modning av bær..

Meisevariasjon

Honeysuckle variasjon MeisDette er en kraftig busk med en rund krone, som kan vokse under gunstige forhold opp til 2 m. Stedene er valgt for å plante solrik, men denne sorten tolererer midlertidig skyggelegging godt. Planten bør være utstyrt med vanlig vanning, spesielt i perioden med eggstokkene til fruktknopper. Bær med en sterk aroma, helt blottet for bitterhet, smaken er søt og sur. Formen på frukten er langstrakt, litt oval. Lengden overstiger sjelden 3 cm. Toppen av bæret ligner en tallerken. Skallet på frukten er tynt og ømt. Honeysuckle -sorten Titmouse har svak smuldring..

Honeysuckle Meis har en særegenhet. Ikke bli skremt hvis det løsner bark på en plante som er tre år gammel. Hun glir ned med tape og avslører brunt tre.

Variasjonsnymfe

Nymph kaprifol bærEn ny mid-tidlig sort, som er anerkjent som den beste for dyrking i Moskva-regionen. Honeysuckle -sorten Nymph har en lav busk, med en avrundet og frodig krone. Grenene er rette, brune. Bærene er blåblå i fargen, med et tynt voksaktig belegg. Formen på frukten er langstrakt, litt som en spindel. Bæret er ganske stort, veier opptil 1,16 g. Smaken er behagelig, søt med en sterk aroma..

For et utbytte av Sinichka -sorten, er det bedre å plante Amphora -kaprifolien i nærheten

Frukt opp til 25 år i nymfe kaprifol, inneholder beskrivelsen av sorten data om høy motstand mot frost og skadedyr.

Alle kjente varianter av kaprifol er selvfruktbare, det vil si at frukt eggstokkene ikke dannes uten kryssbestøvning. For en høst må du plante minst 3 forskjellige plantesorter på nettstedet ditt..

Valgt variasjon

Innhøstingsvarianter valgtBusken er lav, kronen er tett, på huk. Fruktene er søte, duftende, ganske store. Bærvekten når 1,1 g, lengden er 2 cm. Formen på frukten er oval, litt langstrakt og spiss mot toppen. Bærets hud er tynn, fargen er blå med en blomstring. Honeysuckle Chosen er en senmodnet variant. Utbyttet er høyt. Opptil 3 kg bær høstes fra en busk. Den utvalgte kjennetegnes ved forening av bær i par. Holder godt på busken, smuldrer ikke på lenge.

Honeysuckle Variety Chosen One er god for å lage desserter, hjemmelagde tilberedninger og lage vin.

Honeysuckle syltetøyDet er ikke nødvendig å velge varianter av kaprifol med et bilde for deg selv, du bør lese tilgjengelig informasjon på nettverket eller spør hagesenteret om hva som vil vokse bedre i Moskva -regionen.

Bitterheten til kaprifol forsvinner i syltetøyet.

Disse varianter av kaprifol er mest egnet for Moskva-regionen, men du kan plante noen flere busker, som er avlet spesielt for denne regionen, gir et høyt utbytte, er vinterharde og upretensiøse i omsorgen. Prøv andre varianter: Morena, Amphora, Altair, etc. Plant, vær forsiktig, og du vil sikkert samle en fantastisk høst av bær.

Spiselig kaprifol i Russland – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai