15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planter kaprifol i sommerhytter i Sibir

Kamchatka kaprifolium Et tidlig velsmakende bær vokst på sommerhuset er en virkelig luksus for mange innbyggere i Sibir. Men ikke for de som er engasjert i dyrking av kaprifol og allerede har klart å nyte alle fordelene med denne duftende bæren. Under betingelsene for slutten av våren modnes den i midten av juni, når bringebær, jordbær, rips bare knytter knoppene.

Funksjoner ved å plante kaprifol i Sibir

Planter kaprifol på stedet I lang tid trodde skeptiske gartnere at å plante kaprifol i Sibir i sommerhusene sine var en tom idé. Vokalargumentet deres er at dyrkede arter av denne planten vil dø under kalde vinterforhold, og det er bedre å nøye seg med ville former som er utbredt i sibirsk skog. Vel, den som bestemte seg for å ta en sjanse og plantet kaprifol fra den sibiriske serien i hagen, kan trygt bekrefte at denne busken tåler temperaturer opp til -45-50 grader og praktisk talt ikke blir skadet av gjentatte frost.

For at planten skal kunne utvikle seg og bære frukt i det kalde sibiriske klimaet, må du vite hvordan du skal plante kaprifol på riktig måte, slik at den raskt akklimatiseres:

 1. Velg bare sonede varianter som er utviklet spesielt for den sibiriske regionen.
 2. For planting er tre år gamle busker i beholdere med åpent rotsystem best egnet. De er flere ganger dyrere enn ettårige frøplanter, men de er mer motstandsdyktige mot klimatiske forhold, de vil slå rot raskere etter omlastning og vil glede deg med deilige bær allerede i det første året..

Å velge riktig frøplante av sunn kvalitet er en kunst. Frøplanter av sterk tre år gammel kaprifol bør ha fra tre til fire elastiske grener opp til 40 cm og et godt forgrenet rotsystem med stor tilstedeværelse av små lette røtter rundt jordens koma. Før du kjøper, er det tilrådelig å dumpe planten fra potten og inspisere bakken. Hvis det ikke er noen ubehagelig lukt av mugg, og jordklumpen holdes godt rundt røttene, ble en slik plante godt ivaretatt i barnehagen, og den vil raskt slå rot.

 1. Det er bedre å forberede groper for planting om våren og fylle dem med langvarig mineralgjødsel, måke jorden en gang i måneden. Det anbefales å plante kaprifol på et fast sted en måned før froststart. Hvis planten har et åpent rotsystem, er det bedre å utføre plantearbeid sent på våren eller forsommeren, forutsatt at det er kjølig, regnvær. I dette tilfellet må buskene vannes regelmessig og forhindre at frukt setter seg..
 2. Plantehullet må være voluminøst og dypt (minst 1 meter). Utover sommeren vil det synke litt og fylles med løs kompost. Det er praktisk å plante planter i et slikt land, siden det allerede er fylt med alle næringsstoffer og oksygen (underlagt regelmessig skovling av jorda). Dreneringssystemet er best laget av grove småstein eller brostein..
 3. Busken i hullet må plasseres slik at bakken spruter plantens nedre grener.
 4. Under planting er det forbudt å påføre gjødsel under røttene.
 5. Landet rundt den plantede planten er vannet, godt stampet og mulket. Sagflis, nåler, kompost, torv, ferskt gress er best egnet som mulch. Sphagnum -mose vokser i sibirsk skog. Det er en ideell mulch for bærbusker. Om sommeren eller høsten kan du også bruke halm, men om vinteren er det bedre å erstatte det med furugrener..
 6. Ikke bruk for mye tykkede plantinger. Avstanden på halvannen meter i bredden mellom buskene gjør at kaprifolien kan utvikle seg fullt ut og bære frukt.
 7. Det er bedre å begynne å mate om et år, i små doser, etter rikelig vanning.

Flere varianter av kaprifol i ett område kan øke utbyttet betydelig.

Honeysuckle frøplanter klare til transplantasjonEtter planting består ytterligere omsorg for kaprifol i luke, vanning, etter hvert som jorden tørker ut og forebyggende arbeid. Det er viktig å ikke overdrive befruktningen. Dette kan føre til plantens død eller alvorlig eksponering av den nedre delen av stammen..

Honeysuckle’s hemmeligheter: omsorgens finesser og vellykket overvintring

Første fruktOmsorg for kaprifol i Sibir er ikke mye forskjellig fra en lignende prosess i en annen region i landet. Et år etter plantingen bør buskene regelmessig mates med kompleks gjødsel. Men siden sommeren i denne regionen er kort, er det bedre å akselerere tilførselen av næringsstoffer til røttene. For å gjøre dette lages det dype hull i buskens nærstamme-sirkel med en brekkjern og en løsning med mikroelementer helles i dem. Det er bedre å bruke nitrogengjødsel bare tidlig på våren i minimale mengder, siden planten ikke vil ha tid til å absorbere dem helt i en kort vegetativ periode. Ammoniumnitratdosen bør ikke overstige 35 g per plante. Kalium og superfosfat påføres våren og høsten med en hastighet på 30 g per busk.

Honeysuckle er en enkel og lettstelt plante. Det slår raskt rot på stedet og gir gjerne fruktene sine til folk. Erfarne gartnere har lenge funnet en tilnærming til denne planten og lært hemmelighetene til kaprifol, som vil gjøre det lettere å ta vare på buskene og bidra til å øke utbyttet:

 1. Lær å vanne kaprifolien ordentlig. Denne planten tolererer ikke vannlogging i jorda, men elsker å drikke i varmen. Det er viktig å ikke gå glipp av vanning i to vekstsesonger av busken: under blomstring og i begynnelsen av massemodning av frukt. Hvis planten på dette tidspunktet opplever mangel på fuktighet, kan den miste 50% av avlingen. Tre store bøtter med vann vil være nok til å vanne en voksen busk. Det bør være forsiktig og jevnt fordelt over stammesirkelens område. Ved vanning kan du ikke bruke brønnene til gjødsling. I dette tilfellet vil den øvre jordkulen og det lobulære rotsystemet forbli tørre, og de lider mest av alt av mangel på fuktighet..
 2. Honeysuckle er en saktevoksende plante, og hvor mange gjødsel og vekststimulerende midler ikke ble påført under den, vil det ikke være større skuddvekst på 5-6 cm per år i det sibiriske klimaet. Planten reagerer godt på organisk gjødsel, og hvis det er mulig, er det bedre å bruke dem. Infusjon av mullein (gjelder bare om våren) eller kyllinggjødsel har en gunstig effekt på veksten av unge skudd, kvaliteten på avlingen.
 3. Juli-oktober er tiden da du kan transplantere kaprifol til et nytt sted uten stress for planten. Før transplantasjon vannes landet rundt busken, de venter på at fuktighet skal absorberes, og først da begynner de å grave opp planten. Det er nødvendig å fange opp en så stor jordklump som mulig rundt røttene. Dette vil gjøre at kaprifolien kan gjenoppta veksten raskere..
 4. Det er nødvendig å kontrollere dannelsen av kronen på kaprifolien. Tynning av busken og fjerning av gamle skudd må startes i det tredje året etter planting. Fortykkede planter mister drastisk utbyttet og det dekorative utseendet. For å oppnå bedre frukting er det verdt å forkorte plantens grener til 20 cm. Det er viktig at den nedre delen av skuddet er så opplyst som mulig, siden flere blomster legges der.

Wild bush kaprifolNoen enkle tips kan til tider bedre enn noen gjødsel og sentralstimulerende midler øke frukten og veksten av kaprifol. Hvis det ikke er noen ferdigheter i å danne en busk og beskjære planter, vil det å se en video om planting og omsorg for kaprifol hjelpe til med å takle oppgaven.

Tilberedning av kaprifol for vinteren i Sibir har sine egne egenskaper. Det er veldig viktig for en vellykket overvintring:

 • kutt av alle unge, umodne skudd på kronen og fjern gamle, syke grener som vil fungere som smittekilder;
 • mulch buskens stamcirkel med gran- eller furugrener, nåletre er den beste beskyttelsen mot gnagere og god organisk fôring;
 • nedre skudd bør dekkes med jord.

Det er et enkelt og effektivt svar på spørsmålet om hvordan man skal forberede kaprifol til vinteren: rettidig forebygging av sykdommer, riktig pleie styrker kaprifolens immunitet og hjelper den til å overvintre uten tap og stress.

Honeysuckle i Sibir: de beste variantene

Altai kaprifolHvis du velger de riktige, pålitelige sonede varianter av kaprifol for Sibir, begynner sommeren alltid med et velsmakende og aromatisk bær. Når du velger, bør du bli styrt av kriterier som:

 • høy produktivitet;
 • god vinterhardhet;
 • tidlig frukting.

Altai og kinesisk kaprifol oppfyller de angitte kravene og er nære slektninger til mange verdifulle varianter utgitt i den sibiriske regionen.

Altai kaprifol lever i hele Russland, er utbredt i skogene i Fjernøsten, Sibir, Ural, Altai. Planten vokser godt på lyse steder, åpne bakker. Frukt av busken begynner i begynnelsen av juni og slutter i september. Bærene har en karakteristisk blå farge og bitter smak. På grunnlag av Altai kaprifol er slike varianter blitt opprettet som “Berel”, “Fire Opal”, “Galochka, Selena”, “Sirius”.

Askepott variasjonKamchatka kaprifol kjennetegnes ved sin tidlige modenhet og gode, søte smak av fruktene, som er tilbøyelige til å falle under modning. Buskens langsomme vekst og sen inngang i fruktfasen er den største ulempen med planten, men den høye vinterhardheten tillot forskere å utvikle slike populære varianter som “Blue Spindle”, “Cinderella”, “Blue Bird” “,” Iliada “.

I dag utføres fordelaktig avlsarbeid i denne retningen, og hovedmålet for forskere er å lage varianter av kaprifolier med et lavt fruktskall, høy produktivitet og motstand mot naturlige forhold..

Honeysuckle -videoer

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive