15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Velg en duftende vintre, kaprifol, kaprifol for hagen din

Honeysuckle aromatisk vintre Blant prydbusker trekker kaprifol, kaprifol, velduftende liana spesiell oppmerksomhet til seg selv. En raskt voksende liana kan dekorere et høyt gjerde som skiller stedet fra veien. Med arrangementet av føringsstøtter kan anlegget haste opp til 4-5 meter. På samme tid er vippen strødd med store og velduftende blomsterstand i en måned.

Grunnleggende informasjon om anlegget

Fantastisk hagedekorasjon Dekorativ krøllet kaprifol representerer vinstokker som klatrer på en støtte, etter designerens idé. I naturen finnes denne planten i Sør- og Sentral -Europa og Kaukasus. Navnet på arten “kaprifol” kan oversettes som “geitblad”.

Det er mulig å fastslå at vi har kaprifolium kaprifol ved følgende tegn:

 • skuddene er lysegrønne, rosa-røde fra solen;
 • blader samles i elliptiske plater;
 • blomster på lange rør samles i en haug;
 • duften av blomster er krydret;
 • appelsinbær uspiselige.

Et nakent ungt skudd på jakt etter støtte kan bruke skjelettgrenen til en busk, og da dannes en slurvet grønn klump. Derfor er det så viktig å danne en plante fra de første dagene av utviklingen. Bladene er veldig tette og elliptiske. Parene vokser sammen til en skive, og en blomstervisp utvikler seg midt på den..

Honeysuckle frukt kaprifoljeBlomstene som tårner over ellipsen på høye rør med utstående støvdragere og pistiller gir en sterk behagelig aroma. Blomstene i seg selv er veldig uvanlige og dekorative. I perioden med rikelig blomstring er den dekorative kaprifolien kaprifol en utmerket honningplante. Blomstringen varer omtrent en måned, som et resultat er uspiselige appelsinbær bundet..

For tiden dyrkes denne arten lianer ikke bare i de nordlige områdene med et sterkt kontinentalt klima. Årsaken er at den sørlige planten fryser utover vinteren..

Agroteknikk av dekorativ krøllet kaprifol

LysthusdekorasjonFor å få et raskt voksende skudd med rikelig blomstring, er det nødvendig å skape optimale forhold for busken for utvikling. For dette må vintreet plantes på et solfylt sted med lavt grunnvann. Jorda skal være lett på grunnlag av humus, hageslått jord og sand. Reaksjonen skal være nøytral eller lett alkalisk.

Vanning kaprifol elsker moderat, reagerer godt på vårfôring med humus. I løpet av sommeren vil den takknemlig akseptere vanning vanning over greenen under tørke og 2-3 ekstra gjødsling med full mineralgjødsel eller mulleininfusjon til midten av juli, senere skal den ikke mates for ikke å bryte vinterhardheten. Jorden under busken skal løsnes og mulkes..

Dekorativ kaprifolium kaprifol reagerer godt på kroneformende beskjæring, som utføres om våren før de første levende knoppene. Tørre kvister bør også kuttes. Og litt flassende bark på et gammelt vintre er et generisk tegn..

Honeysuckle bush skadet av skadedyrSykdommer og skadedyr av dekorativ kaprifolium kaprifol ødelegger det grønne gjerdets skjønnhet, for å forhindre at skadedyr og sykdommer kommer inn i det grønne gjerdet, må du følge noen regler som gjelder for andre planter:

 1. Overvekt av fosfor og kalium i kosten gjør plantens saft uattraktiv for bladlus og andre bladetende insekter og larver. For å gjøre dette, er superfosfat, aske, kalk spredt i sirkelen nær stammen.
 2. Vinter skadedyr kan ødelegges hvis buskene sprayes med en 5% ureaoppløsning før bladfall.
 3. Bruk for sprøyting av biologiske produkter Bitoxibacillin, Lepocid og lignende, bakterier som invaderer insekter og ødelegger fra innsiden.

Forebygging er alltid bedre enn å bekjempe skadedyr som har spredd seg.

Prydplanter er bare attraktive når kronen er godt formet og bladene ikke blir skadet av sykdommer og skadedyr.

Avl kaprifolium kaprifol

Alle som har sett hvordan kaprifolien vokser, vil uunngåelig ønske å ha denne vintreet i sin besittelse. Gjengivelse av kaprifolje kaprifol er mulig på flere måter:

 • frø;
 • lagdeling;
 • stiklinger.

Honeysuckle kan bare formeres med ferske frø det andre året. De høstede fruktene skal frigjøres fra fruktkjøttet, skylles og tørkes. Frø må stratifiseres før vårsåing. Frø til frøplanter blir sådd om våren, og om sommeren plasseres vokste frøplanter på et permanent sted.

Reproduksjon av kaprifolPlantemateriale for stiklinger høstes i august. Stiklinger med tre internoder er forankret om høsten i en spesiell barnehage med sand-torvblanding. På våren plantes den rotfestede planten på et permanent sted..

En måte å reprodusereDen enkleste måten å forplante kaprifolien er kaprifol ved å rotere et lag, som skjæres og begraves i bakken på en liana som fortsetter å vokse. På stedet for snittet dannes røtter, kvisten skilles fra lianen og plantes på et permanent sted.

Honeysuckle kaprifol tolererer ikke flere transplantasjoner. Når de første røttene dukker opp, er det nødvendig å gi planten et permanent bosted..

Planting og omsorg for krøllet kaprifol

Å plante kaprifol på et permanent stedPå forhånd, på et sted som er spesifisert for sammensetningen, graves enkeltgroper 60 cm dype eller en grøft, som er fylt med fruktbar jord med en stor mengde kompost eller fjorårets gjødsel. Sørg for å bruke mineralgjødsel. Ikke glem aske slik at mineralgjødsel ikke deoksiderer jorda.

Den beste tiden å plante og ta vare på klatring av kaprifol er april – mai. Om et år vil anlegget stige 2 meter. Men i de to første årene må vinstokkene fjernes fra støtter for vinteren og beskyttes mot frysing. I hele vekstperioden trenger vintreet en omsorgsfull beskjæring og krondannelse..

Les også en artikkel om emnet: kaprifol – planting og omsorg i forstedene!

Vårpleie for kaprifol aromatisk liana kaprifol – video

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea