15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer hjemmelaget Kalanchoe

Ulike typer Kalanchoe Det er omtrent to hundre planter som tilhører Kalanchoe -slekten rundt om i verden. Samtidig kan de utad se ut som ekte kjemper, 2–4 meter høye, med sterke lignifiserte stammer og dverger, umerkelig leve på tregreiner eller på steiner og ikke overstige 15–20 cm i høyden. Noen varianter av Kalanchoe foretrekker tørre steinete tomme, andre mer komfortable under kalesjen i regnskogen.

Men samtidig er det ingen urfolk i mellomsonen blant Kalanchoe – alle plantene kommer fra tropiske og subtropiske regioner i Afrika, Asia og Australia. Derfor dyrkes disse interessante plantene i vårt land som innendørs planter, de er perfekt tilpasset levekårene innendørs, og med riktig pleie blomstrer mange typer Kalanchoe regelmessig og lett reproduserer..

Kalanchoe daigremontiana

Kalanchoe Dergemon Den mest kjente representanten for slekten i vårt land er Kalanchoe Degremona, opprinnelig fra øya Madagaskar. En flerårig urt med spisse kjøttfulle blader i naturen kan nå to meter i høyden, men under innendørs forhold vokser skudd ofte ikke lenger enn 50 cm. Bladene på planten har både en monokromatisk grønn eller blåaktig farge, og er noen ganger dekket med brunlige eller lilla flekker og striper.

Dergemon blomstrerOm vinteren blomstrer Kalanchoe Degremona, som på bildet, og danner en stor løs blomsterstand på toppen av skuddet, bestående av lilla eller rosa langstrakte blomster. Et karakteristisk trekk ved arten anses å være mange yngelknopper som ligger langs kanten av det tannede bladet og gir en masse små rosetter med luftrøtter, som, når de faller, raskt slår rot og gir opphav til nye Kalanchoe -planter.

Kalanchoe pinnata (Kalanchoe pinnata)

Kalanchoe pinnateKalanchoe pinnate, på bildet, er også innfødt på Madagaskar, som er utbredt på grunn av dets medisinske egenskaper. En plante med kraftige oppreist skudd danner en busk opp til en meter høy. Kjøttete, ovale blad på bunnen av stilken er enkle, og nærmere toppen er delt inn i 3 – 5 deler. I motsetning til Kalanchoe Degremon har denne arten avrundede tenner langs kanten, og bladene er de samme blanke.

Blomstrende Kalanchoe pinnateDenne arten er også preget av reproduksjon av barn som dannes i fordypningene langs kanten av bladene, men oftere forekommer dette på allerede visne bladplater eller blader som allerede har falt fra stammen. Som på bildet danner den fjærete Kalanchoe kraftige blomsterstand under blomstring, kronet med hengende blomster opp til 35 mm lange. Blomsterøret er grønnaktig eller broket, med rosa flekker, og korolla er oftest brunrød..

Kalanchoe prolifera (Kalanchoe prolifera)

Kalanchoe vokserKalanchoe Prolifera finnes i naturen i de sentrale områdene på Madagaskar, hvor den kan vokse opp til nesten to meter i høyden. I en ung plante av denne Kalanchoe -arten dannes det i utgangspunktet en sterk oppreist stamme, på toppen av hvilken en rosett med fettet blad dannes, og danner en avrundet krone av planten når den utfolder seg. Etter hvert faller de gamle bladene av, og som andre Kalanchoe -arter blir stammen bar.

Den første blomstringen skjer bare noen få år etter plantingen, nærmere våren. Peduncle er veldig stor, noen ganger opptil en meter høy. Panikulære blomsterstand består av langstrakte blomster med grønne rør og oransje koroller.

Kalanchoe Beharskoe (Kalanchoe beharensis)

Kalanchoe BekharskoeDenne typen Kalanchoe kalles ofte elefantgress eller maltesisk kors. Planter hjemmehørende sør på Madagaskar skiller seg ut for høyden og store uvanlige bladformede dekker med en kort, tett filt som gjør dem grå.

Som andre beslektede planter blomstrer den fete Kalanchoe og danner løse blomsterstander med små, opptil 7 mm i diameter, grønne og lysegule blomster øverst i skuddet. Denne typen Kalanchoe tolererer tørre perioder og kjølig godt..

Kalanchoe Blossfeld (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalanchoe BlossfeldEn av de mest dekorative artene av Blossfelds Kalanchoe, på bildet, er godt kjent for amatørblomsterdyrkere på grunn av den frodige blomstringen. Denne planten danner i naturen halvbuskformer, bestående av oppreist, uforgrenet skudd med en høyde på 30 til 60 cm.

Formen på de hårløse, blanke bladene er eggformet. Bladplaten er tett, kjøttfull. De nedre bladene er større enn de som ligger nærmere toppen. Gjennomsnittlig lengde – ca 4-6 cm.

Blossfelds Kalanchoe -blomster, som på bildet, er samlet i umbellate blomsterstander. Blomsterdiameteren er 12–15 mm. I naturen er det hovedsakelig planter som danner røde blomster, men takket være utvalget har blomsteroppdrettere muligheten til å dyrke Kalanchoe i et stort utvalg farger..

Kalanchoe Terry BlossfeldDen mest populære er terry -sorten av Kalanchoe Blossfeld, avbildet, Kalandiva, gledelig med lange blomster og frodige blomsterstander med hvite, gule, oransje, rosa og skarlagen knopper.

Kalanchoe -filt (Kalanchoe tomentosa)

Følte KalanchoeEn annen innfødt på Madagaskar, filten Kalanchoe kalles noen ganger katteører for formen på eggformet, med en spiss spiss av bladene og et tett filtbelegg på dem. Skudd av denne Kalanchoe-arten er også oppreist, tett satt på toppen med sølvgrå blader.

Følte at Kalanchoe blomstretPå oppreist peduncles dannes blomsterstander i form av en paraply eller panicle. Blomstene er mellomstore, med et pubescent sølvfarget rør opp til 12 mm langt og en brunaktig, lilla eller rød corolla.

Kalanchoe marmor (Kalanchoe marmorata)

Kalanchoe marmorKalanchoe marmor eller brokete kan sees i fjellområdene i Etiopia, og en halv meter sterk busk med store, ovale blader føles ikke best i daler, men i en høyde på 1500 til 2500 tusen meter, hvor perioder med tørke og kulde er hyppige.

Bladene har en avrundet tann og fargen som ga navnet til hele planten. Bladplater av en grønnbrun fargetone er dekket med store lilla eller brune flekker, som maskerer planten godt mot bakgrunnen av leirjord og steiner.

Kalanchoe marmorblomsterBlomsterstanden til Kalanchoe -marmoren har form som en paraply og består av grasiøse hvite blomster med fire spisse kronblad og et langstrakt rør på opptil 7 cm langt.

Kalanchoe grandiflora (Kalanchoe grandiflora)

Storblomstret KalanchoeDe nærmeste beslektede artene av Kalanchoe -marmor kommer fra India. Dette er en storblomstret Kalanchoe, utad veldig lik den forrige planten, men har ikke et karakteristisk mønster på bladene..

I naturen overstiger høyden på denne Kalanchoe ikke 60 cm. På oppreiste stilker er lysegrønne blader tett plassert på korte petioles. Når solen treffer bladbladene, får de en rosa eller lilla nyanse, spesielt merkbar langs kanten..

Blomsterstanden består av lysegule blomster med fire kronblad og en merkbar aroma. Denne arten av Kalanchoe blomstrer om våren. Planten tåler godt mangel på vanning og opphold i kjølige rom.

Kalanchoe marnieriana

Kalanchoe MarnierEn halvbusk med blålige, saftige blader på begge sider av skuddene når en høyde på 60 cm. På grunn av de krypende skuddene kan planten oppta et område på opptil 70 cm i diameter.

I naturen, om vinteren, blir bladene på Kalanchoe Marnier syrinrosa, noe som gir planten dekorativitet. Oransje-rosa eller røde blomster ligger på hengende peduncles og danner et malerisk bilde, uansett hvor Kalanchoe vokser. På Madagaskar, hjemstedet til denne arten, kan Kalanchoe finnes på våte steinete steder nordøst på øya..

Kalanchoe panicled flower (Kalanchoe thyrsiflora)

Kalanchoe med panikkblomstringDen urteaktige flerårige, hvis stilker vokser opp til 60 centimeter i lengde, kommer fra de steinete områdene i Sør -Afrika. Stenglene er oppreist, praktisk talt ikke forgrenet, plantet med ovale blader, avsmalnende mot petiole. Kjøttfulle, tette blader er grønne i fargen, noen ganger dannes en rød eller crimson kant langs kanten. Bladplatene på de nedre bladene er mye større enn de øvre, unge.

På toppen av skuddet, på våren, dannes en panikkformet langstrakt blomsterstand som forener gule blomster 1,5 cm i diameter. Etter blomstring dukker det opp mange datterrosetter på Kalanchoe, roter godt og gir neste generasjon planter.

Kalanchoe luciae

Kalanchoe LuciaDenne typen Kalanchoe kjennetegnes ved store, veldig kjøttfulle, krabbeaktige blader som ligger parvis på begge sider av stammen. De nedre bladene har en lys grønn-lilla farge, og de øvre, grønne ser blåaktig ut på grunn av det voksaktige belegget som beskytter stoffet mot solen. Blader plassert nesten vertikalt gir denne Kalanchoe et originalt utseende, slik at planten ser ut som sjøøkner eller andre bløtdyr festet på steiner.

Blomstringen av Kalanchoe luciae kan forventes tidligst to eller tre år etter plantingen. En voksen busk danner en kraftig lang peduncle dekket med gule blomster. Oftest, etter at de visner, dør planten, men det er lett å fornye den ved hjelp av barn som dannes ved foten av utløpet.

Kalanchoe tubiflora (Kalanchoe tubiflora)

Kalanchoe tubuleSom Kalanchoe Degremona, på bildet er Kalanchoe tubefarget, danner en masse barn på bladene. Denne arten lever også i de tørre halvørkenene på Madagaskar og danner sterke busker opp til 70-80 cm høye. Ellers er disse nære slektningene vanskelige å sammenligne..

Blomstrer av rørformet KalanchoeVed første øyekast tiltrekker Kalanchoe rørfargede, smale, opptil 13 cm lange blader av en grågrønn nyanse oppmerksomheten til seg selv. På en lys bakgrunnsfarge er brune flekker godt synlige, noe som gir planten et enda mer uvanlig utseende. Blomster som vises på høye peduncles er langstrakte og burgunder-røde i fargen.

Kalanchoe dissekert (Kalanchoe laciniata)

Kalanchoe dissekertKalanchoe dissekert i naturen finnes i de subtropiske områdene i Afrika. Planten skiller seg fra andre slektninger ved en dypt dissekert, nesten fjæraktig form av saftige, lyse grønne blader. Stilkene er oppreist, men med betydelig lengde kan de henge. For å danne en kompakt Kalanchoe -busk, er det nødvendig å kutte.

Rikelig blomstring, gule eller oransje blomster er enkle, med fire spisse kronblad.

Kalanchoe manginii (Kalanchoe manginii)

Kalanchoe ManginaDenne store variasjonen av Kalanchoe er best kjent blant fans av innendørs blomsteroppdrett. Skuddene til Kalanchoe Mangin blir først oppreist, deretter hengende og kan bli 35–40 cm lange. Bladene er runde eller ovale og har en grønn eller lilla farge, avhengig av plantetype.

Planten som blomstrer på slutten av vinteren gleder seg med en overflod av oransje-rosa, klokkeformede blomster som ligger i racemene i enden av stilkene. Denne typen Kalanchoe er ideell for hengende kurver. Å vokse krever ikke spesiell kunnskap og betingelser for forvaring.

Kalanchoe Porphyrocalyx

Kalanchoe lillaBlant Kalanchoe -artene som vokser på Madagaskar, er det ekte epifytter som bosetter seg der det er vanskelig å snakke om tilstedeværelsen av en slags fruktbar jord. Kalanchoe med fantastiske blomster i form av klokker med dobbel farge kan perfekt føles gjørme både på trestammer og på steinplater.

På busker opp til 30–35 cm høye er det en overflod av lysegrønne langstrakte blader. Blomstring, i motsetning til andre Kalanchoe-arter, er kortvarig og tar bare to uker..

Kalanchoe dverg Pumila (Kalanchoe Pumila)

Dverg Kalanchoe PumilaPumila -arten fra de sentrale områdene på Madagaskar er en dverg blant andre Kalanchoe -arter. Høyden på den grasiøse busken er bare 20 cm. Skuddene, som først forblir stående, faller etter hvert som de vokser.

De vifteformede bladene med en bølget kant i ung alder har en mørk grønn farge og er dekket med en blåaktig voksaktig blomst, men blir senere lilla eller brune.

Pumila blomstrerBlomster lyse mot en bakgrunn av gråaktig løvverk er samlet i små panikulære blomsterstander og skiller seg ut med en fiolett-rosa farge og vakkert buede kronblad.

Kalanchoe laxiflora

Kalanchoe løsDen løse Kalanchoe er en innfødt innbygger i de fuktige, fuktige områdene i Madagaskar, hvor planteskudd, opptil 50 cm lange, lett klatrer på ganske bratte avsatser og steiner. Bladene er blågrønne, vanligvis med en rødlig kant rundt kanten. Noen ganger er det varianter med brunt eller rødlig løvverk. Planten ligner Kalanchoe Mangin, men er større og kraftigere..

Ovate bladblader overstiger ikke 6 cm i lengden.Kantene på bladene er rund-tannede. Peduncles når en lengde på 50 cm, og de som henger på dem består av et grønt rør og en rød, syrin, oransje eller fiolett-rosa corolla med en lengde på 10 til 20 mm.

Kalanchoe Gastonis-Bonnieri

Kalanchoe Gastonis-BonnieriEn annen type Kalanchoe fra Madagaskar, på grunn av formen på de langstrakte bladene brettet langs langslinjen, fortjente sammenligning med eselører hjemme. Planten når en høyde på 50 cm. Unge, sølvgrønne blader er godt synlige mot bakgrunnen til bladene på de nedre nivåene, malt i brune eller rødlige toner og dekket med mørke flekker.

Kalanchoe blomstrer om vinteren og avslører lyse gule blomster på lange brune stammer.

Kalanchoe hildebrandtii

Kalanchoe HilderbrandtDenne sorten av Kalanchoe blir ofte referert til som “sølvskjeer, på grunn av den åpenbare likheten og formen på bladene med bestikk, og deres farge med et snev av edelt metall. Buskens høyde er fra 30 til 40 cm. Blomstring skjer om vinteren, når små blomster med en lys oransje fargetone vises.

Kalanchoe synsepala

Kalanchoe SinsepalaStore glatte grønne blader med hakkede kanter og en kontrasterende burgunderkant kan ikke annet enn tiltrekke seg oppmerksomhet. Kalanchoe av denne arten er innbygger i steinete dumper og bakker. Planten er ekstremt upretensiøs og tåler både varme og et fall i nattetemperaturer opp til 15 ° C.

I en voksen Kalanchoe av denne arten dannes lange skudd i bladakslene, på slutten av hvilken en ny rosett av blader dannes. Så en tørkebestandig spektakulær busk legger seg. Blomsterstanden er panikkløs, løs, blomstene er enkle, små i størrelse med hvite eller rosa koroller.

Video om Kalanchoe

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea