15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan transplantere Kalanchoe på egen hånd slik at planten starter og vokser?

Kalanchoe hjemme Blomsterhandlere hjemme dyrker mange arter av en så mangfoldig og samtidig upretensiøs plante som Kalanchoe. På vinduskarmen i dag kan du se de spektakulære blomsterstandene i Blossfelds Kalanchoe, de skarpe bladene på Kalanchoe Degremon, strødd med barn, så vel som grå, filtdekkede, spraglede og lilla busker som er ulikt utad, men tilhører samme slekt av innvandrere. fra subtropene og tropene i Afrika, Australia og Asia. Elskere av innendørs blomsterodling, Kalanchoe tiltrekkes av både det uvanlige utseendet og den enkle omsorgen, mange formeringsmetoder og muligheten til å oppnå blomstring av denne planten.

Hvis forskjellige typer Kalanchoe i høyden kan nå fra 20 cm til 4 meter i naturen, overstiger disse flerårige urteaktige buskene i en pottekultur ikke en halv meter, vokser godt og gleder seg regelmessig med blomsterstanden.

Den transplanterte Kalanchoe blomstrer Slik at planter fra ganske varme hjørner av verden føler seg godt på vinduskarmen i en leilighet, selv en så upretensiøs kultur som Kalanchoe, hjemme, kan du ikke klare deg uten omsorg, transplantasjon, kompetent vanning og gi andre levekår. De fleste reglene for dyrking av Kalanchoe for innendørs plantesorter er vanlige. Dette gjelder problemene med å plante unge busker hentet fra stiklinger, blader eller datterrosetter og transplantere allerede modne planter som trenger å utvide “boarealet”.

Trenger jeg en Kalanchoe -transplantasjon under blomstring?

Under blomstringen blir ikke Kalanchoe transplantertKalanchoe, med god omsorg, vokser ganske raskt, mens ikke bare luftdelen vokser, men også rotsystemet. Dette betyr at plantene fra tid til annen må transplanteres i en større gryte, eller at flere Kalanchoe kan plantes i separate beholdere. Hvordan transplantere Kalanchoe? Og når er det bedre å utføre denne prosedyren for å skade planten mindre og ikke forstyrre blomstringen?

Ofte kommer Kalanchoe av slike dekorative arter som Kalandiva og Blossfelda inn i huset som allerede blomstrer. I dette tilfellet står blomsteroppdrettere overfor et vanskelig problem. Er det verdt det å umiddelbart transplantere Kalanchoe, hvor blomsterstandene i alle nyanser flaunt?

Hvis busken transplanteres i blomstringsperioden, vil dette bli et stress for planten, som den vil reagere på ved å slippe knoppene og lang smertefull akklimatisering..

Det er bedre å utsette alle manipulasjoner med busken til det øyeblikket da alle blomsterstilkene vil falme og bli avskåret. Inntil den tiden er det nødvendig å skape akseptable temperaturforhold for Kalanchoe, for å gi innendørsanlegget riktig vanning og belysning. Før du planter Kalanchoe-dyrkere i bakken, må du legge til en viss mengde langtidsvirkende dressinger, som bør være nok til slutten av blomstringen.

Plantetransplantasjon utføres etter blomstringens sluttDet eneste virkelig alvorlige problemet på dette tidspunktet er mulig tørking av jorda i den lille transportgryten. Det kan løses ved å plassere planten i en plante i passende størrelse, og på overflaten av jorda lage et mulchlag av nøtteskall, sagflis, småstein eller annet materiale. Den første transplantasjonen av Kalanchoe hjemme gjøres best om våren, når dagslyset begynner å ankomme, blomstringen slutter, og planten er klar til å få styrke og vokse.

Kalanchoe -transplantasjon hjemme

Planting med sunne stiklingerSom i de påfølgende årene, utføres den første transplantasjonen med ekstrem forsiktighet..

Vær oppmerksom på tilstanden til rotsystemet og Kalanchoe -stilkene før du planter Kalanchoe i en ny beholder.

En slik undersøkelse er nødvendig på grunn av følsomheten til Kalanchoe -røttene for fuktighetsstagnasjon og overdreven vanning..

  • Hvis det oppdages mørke flekker av råte eller mugg på røttene, fjernes slike områder, og trimmingene behandles med knust kull..
  • Hvis lesjonen har påvirket stilkene, må skuddet under det skadede vevet kuttes for senere å kunne bruke den sunne delen som en skjæring, og så plante Kalanchoe.

Du kan plante Kalanchoe med datterlag eller barnPlanten fjernes fra potten sammen med en jordklump, og prøver å ikke miste eksisterende jord og ikke skade røttene. For å lette prosessen, kort tid før transplantasjon, blir Kalanchoe godt vannet. Dette er ekstremt nyttig hvis du må plante Kalanchoe, for eksempel fjerne små datterplanter fra under en stor busk, rotfestede lag eller rosetter som har falt fra blader.

Deretter plasseres klumpen forsiktig på dreneringen som er drysset med jord, fyll de tomme plassene rundt planten med jord, komprimere den litt. Til slutt blir jordoverflaten jevnet og mulket med et lag med småstein, knuste skjell eller store flis. Denne metoden for omsorg for Kalanchoe under transplantasjon hjemme vil redusere fuktighetstap og forhindre mugg i å utvikle seg, samt forhindre at barn og fallende Kalanchoe -blader kommer i kontakt med bakken og slår rot..

Nye planter vil snart vokseHvis dette ikke er gjort, vil det etter en stund være nødvendig å plante Kalanchoe, siden det under en voksen plante absolutt vil være en masse små utsalgssteder som tar bort næringsstoffer og fuktighet fra busken..

Velge en gryte til Kalanchoe

Riktig valg av en potte er et av trinnene til blomstrende KalanchoeEn ny buskegryte tas et par centimeter større enn den forrige. Den optimale størrelsen på lysbildet for Kalanchoe er fra 12 til 18 cm, avhengig av variasjon og variasjon.

En keramisk gryte er best for Kalanchoe.Blomstrende varianter liker ikke nabolaget til andre planter, selv relaterte arter. Men hvis en overdreven bred pott velges for å transplantere Kalanchoe av slike planter, kan dette føre til vekst av den grønne delen av busken og avvisning av blomstring. Du kan komme deg ut av situasjonen ved å plante et par unge rosetter hentet fra de apikale petioles fra samme busk eller fra barn til Kalanchoe. Innendørs blomsterbed av flere planter, som samtidig gir blomsterstand i forskjellige nyanser, vil se enda mer spektakulær ut..

God utvikling av den transplanterte KalanchoeKalanchoe, som naturlig vokser i tørre ørkener, for eksempel filtsorter eller Kalanchoe Lucia, lever godt sammen med andre planter med en lignende livsstil. Fra denne typen Kalanchoe kan du lage innendørs hager som etterligner hjørnene i den steinete ørkenen i Sør -Afrika eller Madagaskar, som vil være et unikt tillegg til interiøret. Det beste materialet for potten er uglasert keramikk, der alle porene bevares, noe som betyr at planten puster, og fra jorden fjernes naturlig overflødig fuktighet.

Før Kalanchoe transplanteres i den valgte gryten, vaskes beholderen med varmt vann og behandles med en løsning av kaliumpermanganat.

Jord for Kalanchoe

For transplantasjon brukes spesiell jordHvis jorda i transportgryten med Kalanchoe hovedsakelig er en blanding av torv og kokosfibre, vil planten på et permanent sted være mer komfortabel i den næringsrike løse jorda med en mer harmonisk sammensetning, som må opprettholdes under påfølgende transplantasjon av busk. Denne teknikken lar deg minimere tilpasningen av Kalanchoe til nye forhold..

For Kalanchoe er jord med surhet på 5,0 til 6,5 å foretrekke. Du kan oppnå denne indikatoren ved å tilsette dolomitt eller kalkmel i jorden..

Jorda som er egnet for Kalanchoe må passere oksygen og vann godt, gi riktig ernæring og ikke inneholde komponenter som er giftige eller farlige for planten:

  • Som jord kan du ta den som en ferdig jordblanding for blomsterplanter, fortynne den med en fjerdedel med ren sand.
  • For de som er vant til de tøffe forholdene i Kalanchoe -ørkenene, er det mulig å bruke jord til sukkulenter.

Jorda skal inneholde grov sandMen det er bedre å forberede jorda til Kalanchoe selv, blande i like proporsjoner av høy kvalitet humus, hagejord og grov sand.

For å gi jorda struktur, tilsett en del av en blanding av murstein eller ekspandert leirflis og knust kull.

Siden det er mange plantesorter, men alle er ganske upretensiøse for de foreslåtte jordsmonnene, en blanding av:

  • 4 deler tørket torv;
  • 2 deler torvmark;
  • 1 del elvesand.

Et lag ekspandert leire legges på bunnen av pottenFor å beskytte planten mot farlige patogener av soppinfeksjoner og skadedyr fra Kalanchoe som er igjen i humus og jord, må jorden dampes eller varmes opp i en ovn før planting. Ikke glem drenering. Dette er en obligatorisk del av å arrangere en Kalanchoe -gryte. Dreneringslaget, minst 2 cm tykt, er laget av fin ekspandert leire eller knust murstein.

Etter transplantasjon gjennomgår Kalanchoe akklimatisering, hvor planten krever støtte. Slik spesiell omsorg for Kalanchoe etter transplantasjon hjemme er toppdressing, som utføres to ganger i måneden til begynnelsen av høsten..

Hvordan plante Kalanchoe utendørs?

Kalanchoe i landskapsdesignI midtbanen og i de varmere områdene i landet, fra andre halvdel av april eller i mai, kan Kalanchoe tas ut til verandaen, loggiaen eller balkongen.

Utendørs pleie er ikke forskjellig fra hva planten mottar i rommet. Og det er nødvendig å transplantere Kalanchoe til hjemmeforhold etter beskjæring, i midten av august, når nettene blir kalde.

Video om Kalanchoe

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea