15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke Kalanchoe hjemme

Kalanchoe blomstrer hjemme Den utbredte utbredelsen av Kalanchoe som kultur begynte på slutten av 80 -tallet av forrige århundre, da fengende doble hybrider, i dag kjent som Kalanchoe Kalandiva, først ble oppnådd. Med alle de forskjellige Kalanchoe -underartene, forbløffet disse potteplantene og fortsetter å forbløffe med utseendet..

På en lysegrønn rosett av blanke blader ser det ut som en lue med hvite, rosa, gule eller røde blomster. Og hvis vi anser at Kalanchoe ikke krever spesiell omsorg og er posisjonert som en blomstrende plante i lang tid, overgikk interessen for kultur alle forventninger..

Kalanchoe blomstrer ikke og feller blader Men allerede de første blomsteroppdretterne som dekorerte hjemmene sine med slike “evige buketter” ble skuffet. Når de siste knoppene visner, ønsket ikke nye å dannes verken om en måned, eller om seks måneder, eller om et år. For mange gartnere var spørsmålet om hvorfor Kalanchoe ikke blomstrer og vokser oppover uavklart. Den kompakte busken strakte seg ut, mistet formen, den nedre delen av skuddene var bar, herdet og toppene var dekorert med en liten rosett av knuste blader.

Som et resultat, i Europa, ble Kalanchoe berømt som en “engangs” plante, og i Amerika og de sørlige områdene i verden kan blomstrende varianter av denne kulturen ses oftere i hager enn på vinduskarmer..

Hvorfor blomstrer ikke Kalanchoe hjemme? Hvilke pleie- og vedlikeholdsforhold er nødvendig for en plante slik at frodige blomsterstander vises på den igjen, og busken forblir like kompakt og attraktiv?

Hvorfor Kalanchoe vokser opp, men ikke blomstrer?

Resultatet av god omsorgOg likevel bør du ikke kaste den falmede busken eller dyrke uattraktive kratt på vinduet i håp om at planten kommer til fornuft og gir knopper. Hva om Kalanchoe ikke blomstrer? Det er flere grunner til at blomstene fra Kalanchoe ikke kan ventes:

 • Først og fremst er dette mangel på informasjon om anlegget og selgernes forsikring om at det ikke er nødvendig med spesiell omsorg for potteavlingen..
 • Planten kan mangle lys, noe som fører til strekk av skuddene og mangel på styrke for dannelse av blomsterstand.
 • Kalanchoe kan ikke legge blomsterknopper, siden den holder seg i lyset i mer enn 12 timer om dagen..

Kalanchoe er faktisk en av de mest upretensiøse plantene. Men for å oppnå blomstring hjemme, vil omsorgen for Kalanchoe ikke være den mest vanlige.

Unge planter blomstrerSiden du alltid kan se blomstrende busker i butikkene, får du inntrykk av kulturens evige blomstring. Faktisk oppnår blomsterleverandører utseendet til knopper ved å tvinge dem før de sendes til butikkjeder. En ganske liten plante med et beskjedent rotsystem er plantet i en fraktpotte, der jorden inneholder næringsstoffer og gjødsel i bare et par måneder. Da forblir Kalanchoe fra 14 til 42 dager, avhengig av art og variasjon, i forhold til korte, omtrent 10 timer, dagslys, som tvinger buskene til å legge blomsterknopper.

En gang hjemme blomstrer en slik plante, med moderat vanning, god belysning og passende temperatur, som gir all sin styrke, på grunn av restene av næringsstoffer i potten. Derfor, hvis du kjøper en blomstrende busk og ønsker å se de spektakulære blomsterstandene igjen, må du hjelpe den med å samle styrke, og deretter få Kalanchoe til å blomstre igjen hjemme.

Kalanchoe omsorg hjemme etter blomstring

Hjemme kan en Kalanchoe kjøpt i en butikk også blomstreNår visne peduncler vises på Kalanchoe -busken, blir de fjernet. Og om våren, etter fullstendig opphør av blomstring, reduseres hyppigheten og mengden vanning litt, siden råtning av røttene på grunn av økt jordfuktighet er den vanligste årsaken til Kalanchoes død hjemme. Ved vanning er det bedre å fokusere på den litt tørkede matjorden, og i den varme årstiden – på tilstanden og elastisiteten til bladene.

Om nødvendig kan Kalanchoe transplanteres samtidig. Et signal om at planten ikke har nok pottevolum, er en jordklump fullstendig flettet av røtter. Det skal huskes at Kalanchoe føles bedre i keramiske retter med en diameter på 12 til 18 cm og ikke forholder seg så godt til nabolaget med andre avlinger, bortsett fra sukkulenter. Hvis ønskelig, i en beholder, kan du plante to eller tre relaterte Kalanchoe -blomster med forskjellige nyanser, noe som bare vil øke dekorativiteten til sammensetningen, men ikke vil komplisere omsorgen.

For å få Kalanchoe til å starte hjemme, kan du organisere et lite dagslys for flere planter i en pott samtidig..

For transplantasjon av Kalanchoe er både ferdig jord for sukkulenter og jord for blomstrende prydavlinger med tilsetning av en liten mengde sand egnet. Om ønskelig kan pottejord lages uavhengig av:

 • 2 deler humus;
 • 2 deler torvmark;
 • 2 deler grov sand;
 • 1 del knust kull;
 • 1 del knuste mursteinflis.

For å redusere surheten i jorda, tilsettes kalkmel. Den sovende perioden, når Kalanchoe ikke blomstrer og vokser oppover, gjenoppretter styrke, varer fra vår til midten av høsten.

Hvordan få Kalanchoe til å blomstre hjemme?

En falmet Kalanchoe trenger fôringEtter visning av blomsterstanden og til slutten av august krever Kalanchoe ekstra gjødsling, som gjøres best to ganger i måneden ved bruk av ferdige blandinger for sukkulenter.

Før du starter et sett med blomsterknopper, er det viktig å redusere mengden nitrogen i gjødsel for å begrense veksten av skudd og løvverk, og omdirigere krefter til dannelse av knopper.

En måned etter at blomstringen er fullført, beskjæres Kalanchoe:

 • på unge busker som ikke hadde tid til å vokse, klemme de mest aktive vekstpunktene;
 • på voksne planter med lignifiserte skudd, kutte dem til den høyden som kreves for å oppnå en kompakt krone.

Kalanchoe vil blomstre etter korrekt beskjæring og klemming av vekstpunkterDette tiltaket vil ikke bare forhindre at Kalanchoe strekker seg, men også å øke antall skudd før blomstring, på toppen av hvilke knopper dannes. Den naturlige prosessen med knoppdannelse på Kalanchoe starter når lengden på dagslys begynner å avta. I midtbanen skjer dette fra oktober til midten av mars..

For at vakre blomsterstander skal vises, er det nødvendig å observere temperaturregimet.På samme tid, i hvileperioden, når planten gir nye skudd, bygger opp grønn masse og legger knopper for fremtidig blomstring, vil Kalanchoe være behagelig ved en temperatur:

 • 18–20 ° C om natten;
 • 22-27 ° C i løpet av dagen.

Hvis temperaturen synker under minimumsverdiene om natten eller rommet blir varmere enn 24 ° C, kan forsinkelse i knoppdannelse ikke unngås.

Trekk og opphold i kulden har en ekstremt negativ effekt på planten. Derfor bør du ikke sette Kalanchoe, både ved siden av varmeenheter, og i nærheten av et vindu eller en balkongdør..

Varighet og intensitet på belysningen for Kalanchoe

I hvileperioden er det nødvendig å observere lysregimet.En av de viktigste faktorene for å ta vare på Kalanchoe hjemme før blomstring er tilstrekkelig belysning:

 • I hvileperioden, det vil si fra mars til september om morgenen og ettermiddagen, får plantene maksimal belysning, og ved middagstid, når det er høy risiko for forbrenning, skygger buskene.
 • Om høsten og vinteren er det lite naturlig lys, så det er ikke nødvendig med skygge, og i tilfelle overskyet vær eller Kalanchoe er på de nordlige vinduene, er det bedre å ordne ekstra belysning.

Kalanchoe blomstrer vakkert i høst-vinterperiodenBelysningsnivået og komforten til Kalanchoe kan bedømmes av plantens blader og skudd:

 • Med nok lys har platina -ark en rik farge, god størrelse og sunt utseende..
 • Hvis det ikke er nok lys, blir løvet blekt, og nye stilker og blader blir tynnere og mindre. Gamle skudd strekker seg ut, Kalanchoe blomstrer ikke selv om dagslyset varer.
 • Overflødig lys- og varmeenergi fører til bladforbrenninger som ser ut som tørkede, hvitaktige flekker. Og veksten av skudd i overdreven lys er suspendert.

For å programmere blomstring av Kalanchoe må hjemmepleien nødvendigvis inkludere begrenset dagslys til 8-10 timer.

Hvis plantene lyser lenger, starter ikke knoppdannelsesprosessen høst-vintertid. Dessuten er det her nødvendig å ta hensyn til kildene til kunstig belysning. Derfor er den enkleste måten å tvinge Kalanchoe til å blomstre hjemme på kvelden og til morgen dekke plantene med en mørk kluthette eller sette potten i et skap eller et pantry.

Avhengig av Kalanchoe -sorten, trenger planten 10 til 24 dager for å overholde en slik lysbegrensning for å legge knoppene. Hvis alt er gjort riktig, vil plantene i begynnelsen av vinteren glede seg over åpningsknopper, og blomstringen varer fra 4 til 11 uker..

Video om å dyrke Kalanchoe hjemme

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea