15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Typer og varianter av thuja dyrket i sommerhytter

thuja av forskjellige typer og varianter på stedet Bartrær blir mer og mer populært. Og en av hovedrollene i hagearbeid spilles av thuja, hvilke typer og varianter med et bilde som forbløffer med en rekke former, størrelser og overraskende elegante farger. Forfedrene til moderne thujas var ville nordamerikanske busker, først systematisert og beskrevet av Carl Linnaeus.

Hvis denne eviggrønne planten i naturen ofte ser ut som en stor busk eller et tre så høyt som en etasjes bygning, plantes dvergvarianter som ikke er høyere enn en meter ofte på torg og hager. Den tette kronen til ville planter, takket være oppdretternes innsats, i dekorative thujas ble pyramidal og rund, eggformet eller søyleformet.

Arten, kalt Thuja occidentalis, eller vestlig thuja, på bildet, siden slutten av 1700 -tallet har ekspandert betydelig på grunn av prydplanter, vesentlig forskjellig fra de første som ble oppdaget nord for det amerikanske kontinentet.

thuja occidentalis i landskap Sommerboere og profesjonelle landskapsdesignere disponerer ikke bare thuja med grønne, sølvfargede nåler, men også brokede eller gyldne planter. Derfor, før du planlegger planting av bartrær på stedet, er det nyttig:

  • studer de tilbudte varianter, typer og bilder av thujas;
  • sammenligne sine styrker og svakheter;
  • skape alle betingelser for aktiv vekst og lang levetid for planter.

Sammen med den vestlige thuja brukes andre typer av dette ephedraet i landskapsarbeid. Oftest er det brettet thuja, så vel som biota, på grunn av asiatisk opprinnelse, kalt østlig thuja.

Thuja vestlige Danica (T. occidentalis Danica)

Thuja vestlige DanicaBlant de mest populære variantene er thuja Danica vist på bildet med en veldig kompakt tett krone i form av en ball. En liten, nesten dvergplante ideell for lave kantstein, enkelt- og gruppeplanting på romslige plener eller i bortgjemte hjørner av hagen, på bakgrunn av større trær, prydbusker og til og med blomster.

thuja sapling DanikaI en høyde på 60 cm er diameteren på kronen til thuja Danik 80–100 cm. Sterkt forgrenende skudd er dekket med myke, flassende nåler, som i den varme årstiden er malt i lyse lysegrønne toner, og til høsten blir de rødlige -bronse. Den danske sorten, oppdrettet i 1948, er preget av en veldig rask vekst, så thuja, selv uten hårklipp, beholder formen godt..

Fordelene med ephedra inkluderer frostbestandighet, evnen til å vokse i delvis skygge og ikke bli utsatt for vårforbrenning, noe som alvorlig ødelegger utseendet.

Thuja vestlige Miriam (Thuja occidentalis Mirjam)

thuja western miriamThuja western viste seg å være utmerket materiale for oppdretteres arbeid. I dag er forfedrene til moderne varianter allerede elskede varianter, for eksempel Danica. Du kan se at bildene av denne arten og variasjonen av thuja Miriam har mange lignende funksjoner..

Planten, takket være den merkede og faste mutasjonen av nålene, er en direkte etterkommer av den danske sorten. Han har den samme kompakte sfæriske kronen med en diameter på opptil 80 cm, liten årlig vekst og utmerket utholdenhet.

Hovedforskjellen mellom thuja Miriam er den gulgrønne sommerfargen på skjellende nåler, som blir brunlige om vinteren..

thuja western miriam i landskapTuyu Miriam anbefales på jord med en litt sur reaksjon. Inntil planten slår rot, holdes jorden fuktig. I fremtiden blir busken mer motstandsdyktig mot tørke, men vokser bedre med vanlig vanning. Ephedra passer perfekt inn i landskapet i en japansk hage, vil være passende ved foten av et alpinsklie eller på bakgrunn av rik grønt av større avlinger.

Thuja vestlige Rheingold (T. occidentalis Rheingold)

thuja vestlige RheingoldGylne nåler og en attraktiv vidkonisk krone er årsakene til at thuja Reingold nyter spesiell oppmerksomhet fra eierne av landsteder. I den originale fargen på busken med kaldt vær dukker det opp bronsetoner, som ikke ødelegger utseendet til thujaen eller hele landskapet. Denne varianten tilhører dvergen. Bare i veldig gamle planter kan kronen vokse opp til 2,5 meter i høyden. Dette, på grunn av den langsomme vekstraten, skjer bare 15-20 år etter planting..

Busken er like god som en bendelorm og som en del av en dekorativ hekk. Den unge planten slår rot i en beholder og dekorerer perfekt terrasser, vinterhager, loggier og balkonger. Tynne, fleksible skudd av denne thuja -sorten tåler en hårklippsbrønn, noe som bidrar til å opprettholde en vakker kroneform og et sunt utseende av nåler..

Thuja western Spiralis (T. occidentalis Spiralis)

thuja western spiralisPyramidal thuja og varianter med en smal konisk krone er uunnværlige for hekker som beholder sin skjønnhet og funksjonalitet gjennom året. I dag har gartnere mange lignende planter til rådighet, og thuja Spiralis er en av dem..

Denne ephedra er preget av den opprinnelige, spiralformede formen av skuddene, som ga navnet til sorten. Kronen på en voksen prøve ser ut som en smal kjegle og når en høyde på 3 meter. Grenene er tett dekket med skjellende nåler med en rik grønn fargetone.

Siden denne thuja vokser raskere enn andre nært beslektede planter, krever busker regelmessig trimming og riktig valg av planteplass. I skyggen blir thuja løs, mister sin vanlige form.

Thuja western Golden Tuffet (T. occidentalis Golden Tuffet)

thuja western golden taffettEn annen dvergbusk med en sfærisk krone kjennetegnes av lyse gule nåler, som henger etter de tynne, hengende i enden av skuddene og av kulden får en varm, rødbrun eller oransje tone.

For at thuja Golden Taffett skal vise sine beste kvaliteter, velges et godt opplyst område med moderat fruktbar løs jord. Hvis kronen på busken er i skyggen i lang tid, vil fargen falme og miste det meste av attraktiviteten..

thuja golden taffett i hagenI hagen vil en plante av denne arten og sorten, som på bildet av thuja, perfekt dekorere et steinete hjørne, en kant, en liten plen ved siden av lyng, høye blomstrende stauder som ikke skygger for små lyse bartrær.

Thuja vestlyng (T. occidentalis var. Ericoides)

thuja vestlyngUnder gunstige forhold danner lyng tette tette kratt. Thuja lyng har ikke denne evnen, men buskene har mye til felles i formen. Den flerstammede forgreningskronen på ephedra, som ekspanderer, blir en uregelmessig ball med en diameter på omtrent en meter.

Skuddene er dekket med myke nållignende nåler, som i den øvre delen av busken har en lysegrønn eller gulaktig farge. På flerårig tre er greener farget i roligere sølvfargede eller grålige nyanser..

Et karakteristisk trekk ved sorten er en uvanlig vinterfarge med en overvekt av lilla og brune farger..

Thuja western Amber (T. occidentalis Jantar)

thuja vestlig ravSommerens gule nyanse og den lyse, honning-gule fargen på vinternåler er et karakteristisk trekk ved thuja Amber med en kynisk krone med en høyde på 1,8 til 3,5 meter. Selv om denne sorten nylig har blitt tilgjengelig for elskere av bartrær, takket være kransens tetthet, dens opprinnelige farge og upretensiøsitet, har planten allerede funnet mange beundrere..

Thuja er vinterhard, lett tilpasser seg forholdene i en moderne by. Busken lider ikke av den aktive vårsola og opprettholder riktig naturlig form med en økning på omtrent 10–20 cm per år.

Thuja Amber er egnet for dyrking både utendørs og i containere. I dette tilfellet vil anlegget dekorere en romslig utendørsterrasse, balkong eller asfaltert område nær huset..

Thuja western Mr. Bowling Ball (T. occidentalis Mr. Bowling Ball)

thuja western mister bowlingballDwarf thuja Bowling Ball med en åpent sfærisk krone tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare av den lille størrelsen, men også av sølvfargede tynne nåler, og etterlater et inntrykk av letthet og ømhet. Om høsten vises bronseslag på skuddene, som vedvarer til våren..

Som de fleste miniatyrvarianter har denne thuja en veldig lav vekstrate. Derfor når planten i en alder av 10–15 år en diameter på 70–90 cm. Busken trenger ikke å kuttes ofte, det er nok til å fjerne skadede skudd om våren og litt korrigere den sfæriske formen.

Thuja western Little Champion (T. occidentalis Little Champion)

thuja vestlige lille mesterDe karakteristiske egenskapene til thuja Little Champion er den avrundede ovoide kroneformen og grønne, flassende nåler, som blir brunbrune om vinteren. Sorten tilhører miniatyr, nesten dverg. I en alder av 10 år når busken en høyde på ikke mer enn halvannen meter. Planten vokser ikke mer enn 6-10 cm per år og kan brukes både i gruppeplantinger og som en enkelt plante ved foten av store steiner, ved siden av barskog eller løvtrær. Thuja av denne sorten vil produsere en fri formgrense eller utmerket pottekultur.

Tuya Little Champion tolererer en hårklipp godt, men trenger ikke hyppig beskjæring. Anlegget er upretensiøst, overlever vintre uten alvorlige tap, tåler urbane luftforurensninger og uregelmessige tørke.

Thuja western Filiformis (T. occidentalis Filiformis)

thuja western filiformisDe fleste varianter av vestlig thuja har sterke grener, men det er unntak. Disse inkluderer den dekorative thuja Filiformis med originale filamentholdige grener, takket være at busken får utseendet til en liten haug med høy. Lysegrønne, flassende nåler passer godt til hengende skudd og understreker plantens uvanlighet.

Langsom voksende barskog er solelskende, tåler ikke lange og vanlige tørre perioder, men ser samtidig ikke deprimert ut når den vokser i et kar eller i urbane forhold. I en alder av 10 år når den bredpyramidale thujaen en høyde på 1,5–2 meter med nesten samme krondiameter. Thuja Foliformis er allsidig og vil takket være sin uvanlige skjønnhet sikkert bli en lys stjerne i hagen..

Thuja western Wagneri (T. occidentalis Wagneri)

thuja western wagneriDenne typen thuja med grågrønne nåler er egnet for dyrking i regioner med kalde vintre. Anleggets høye frostbestandighet er ikke den eneste fordelen. Thuja Wagneri har en tett, eggformet krone takket være de mange tynne, rikelig forgrenede skuddene. Den beholder sin naturlige form perfekt og krever ikke møysommelig vedlikehold..

Når du planter en busk, må du huske på at en voksen prøve når en høyde på 3,5 meter, og kronen vokser opp til en og en halv meter i bredden.

Slik at en slik omfangsrik plante ikke mister sin attraktivitet om våren, den er bundet om høsten. Dette vil beskytte skuddene til thuja mot brudd og uttørking..

Thuja western Little Giant (T. occidentalis Little Giant)

thuja vestlige lille gigantLiten kjempe. Dette navnet på denne typen thuja er fullt ut berettiget, fordi den sfæriske kronen til thuja Little Giant ikke overstiger en halv meter høy, men en så vakker plante kan ikke overses selv blant de mest luksuriøse blomstene og trærne.

Dvergformen til efedraet er en av de minste. Det beholder perfekt det naturlige utseendet til en tett sfære. Om sommeren er thuja kledd i lyse grønne nåler, som skifter farge til brun med kaldt vær..

Thuja vestlige Fastigiata (T. occidentalis Fastigiata)

thuja western fastigiataDen sypresslignende thuja Fastigiata har takket være de oppadrettede skuddene formen av en tett kolonne. En kraftig plante med grønne aromatiske nåler endrer aldri farge, tåler frost uten synlige tap og kan bli opptil 6 meter høy.

I følge beskrivelsen av sorten er thuja ideell for hekker, som vellykket vil skjule området for nysgjerrige øyne, men vil ikke ta mye plass..

Thuja western Sunkist (T. occidentalis Sunkist)

thuja western sunkistThuja med gylne nåler er en av de mest originale hagedekorasjonene. De mister ikke skjønnheten om vinteren, de ser flotte ut ved siden av sine grønne kolleger. Thuja western Sankist har veldig lyse sitrongule sommernåler. Om vinteren blir buskens tette krone mørkere, nesten bronse.

På grunn av sin langsomme vekst og gode tilpasningsevne, trenger busken ikke hyppig dyp trimming. I en alder av 10 vokser barskogen opp til 2 meter. Maksimal høyde på denne thujaen er tre meter, noe som gjør at sunkisten kan brukes til levende vegger og spektakulære grønne skulpturer..

Thuja brettet Kan-Kan (T. plicata Can-Can)

thuja brettet Kan-KanKjegleformet thuja Kankan, som andre brettede thuja-varianter, viser høy vinterhardhet og ekstrem upretensiøsitet. En busk på omtrent en og en halv meter høy er dekket med tette blanke nåler, mørkegrønn på flerårig tre og lysere, lysere på endene av skuddene. Sorten har en sjelden evne til thuja. Den beholder fargen gjennom året, mens den gjennomsnittlige årlige veksten til busken ikke overstiger 10 cm.

Thuja brettet Kornik (T. plicata Kornik)

thuja brettet KornikPolske oppdrettere mottok den originale brettede thuja-formen med en konisk krone, bestående av brede grønn-gule skudd. Thuja Kornik er ganske stor. Med riktig plantested og lite omsorg blir tre meter busker til tette vakre hekker med velduftende nåler.

Thuja brettet Vipkord (T. plicata Whipcord)

thuja brettet VipcordThuja Vipcord skylder navnet sitt i form av skudd som ligner et hengende tau. Grenene på planten forgrener seg lite, er dekket med spisse, flassende nåler, og beholder sin lille tykkelse og hengende form gjennom. Takket være dette har en voksen efedra utseendet til en halvkule med en høyde på 50 til 100 cm og en diameter på opptil 150 cm. Busken holder perfekt vindlast, overlever frostige vintre og mister ikke sin dekorative effekt i full sol. Tørke kan imidlertid forårsake uopprettelig skade på busken og dens skjønnhet..

Originaliteten til sorten tiltrekker seg ikke bare vanlige sommerboere, men også mestere i topiær kunst, som ved hjelp av møysommelige hårklipp gir plantene de mest bisarre formene.

Video om thuja -varianter for hagen

Previous Post
Melon Torpedo: Hvordan velge en søt moden frukt
Next Post
Creșterea prazului în paturile de țară, plantarea și îngrijirea