15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi dekorerer forstadsområdet med en fantastisk hestekastanje

hestekastanje blomstrer i parken Dekorasjonen av bygater og parker – hestekastanje, kan sees i mange regioner i midtbanen. Treet er mye brukt i landskapsarbeid, da det er svært dekorativt gjennom den varme årstiden. Om sommeren gir den en tykk nyanse, om våren blomstrer den sterkt og uforglemmelig, om høsten gleder den seg med en overflod av dekorative frukter. Bladene på dette treet er avbildet på symbolene til byer i mange land. Det er spesielt populært i Tyskland, Tsjekkia og Ukraina..

Beskrivelse av kastanjetreet

blomstrende hestekastanje Dette treet er et stort løvtre, som når en høyde på 30-35 m. Det er godt tilpasset kalde vintre og tørre somre, derfor dekorerer det bylandskap i hele midtsonen fra sørlige til nordlige regioner. Er en representant for slekten med samme navn, men har ingenting å gjøre med arten som gir spiselige frukter.

Kastanjetre – beskrivelse:

 • lyselskende;
 • kronen er kuppelformet, sprer seg;
 • bagasjerommet er riktig sylindrisk;
 • sentralt rotsystem;
 • bladene er motsatt med 5-7 ovale brosjyrer 15-30 cm lange;
 • blomsterstand panicle med hvite flekkete blomster, 20-40 stykker;
 • fruktboks med 1 mutter inni.

Den blomstrer i mai, først blader åpnes, så dukker det opp blomster. Etter slutten av blomstringsperioden, og den varer i 2 uker, dannes 1-3 frukter på hver børste. Kapslene er grønne først, dekket med torner. Til høsten får de en brun farge, sprekker og viser en nøtt. Små, brune kastanjer når en lengde på 3-4 cm. De er det viktigste middelet for planteformering under naturlige forhold i barnehagene. Høsten modnes i august-september.

I blomstringsperioden er planten en god honningplante..

Hjemmet til anlegget er Hellas. I sin ville form finnes den i Makedonia, Albania, Bulgaria, Serbia, ved foten av Himalaya, og klatrer til en høyde på 1000 m over havet. Den kan vokse i steppen – på grunn av den sterke roten er den ikke redd for den kraftige steppevinden. Hvor vokser kastanje ellers? I naturen sameksisterer den med aske, bøk, or og andre løvtrær. Den dyrkes i de fleste av SNG -landene. I Moskva -regionen fryser unge trær ofte litt, som i St. Petersburg. Spesielt er det mange kastanjer i Kiev.

Les videre: hvordan steke kastanjer i en panne?

Hvordan spire en nøtt

moden hestekastanjeKastanje er en stor med et utviklet rotsystem. Den vokser på store tomter, hvor det er mye lys og det ikke er noen boligbygg i nærheten. Hvordan dyrke kastanjer fra valnøtter for anlegg av et nettsted? Hovedkravet for vellykket dyrking er frølagdeling før planting..

Jo større frukten er, desto større er sannsynligheten for en sterk frøplante.

Stratifisering kan være naturlig eller kunstig. Kastanjefrukten har en tykk skall som beskytter spiren på en pålitelig måte. Derfor er han ikke redd for frost og dårlig vær. Men det er de lave lufttemperaturene som vekker spiren til liv i en lengre periode. Under naturlige forhold skjer lagdeling i vintermånedene på bakken, under et lag med falne blader.

For å utføre stratifisering under kunstige forhold trenger du:

 • velg de største prøvene av nøttelignende frukt;
 • hell et lag elvesand i en trekasse;
 • legg fruktene i en avstand på 15 cm fra hverandre;
 • hell et annet lag sand på toppen av minst 15 cm;
 • settes i en kjeller eller kjeller til våren.

Hvis du trenger mye plantemateriale, ta en høy boks og legg flere lag med frø vekslende med lag med sand.

Hvordan spire kastanje under kunstige forhold? I mars-april, avhengig av værforholdene, tas en eske med frø ut av kjelleren og plasseres i et varmt rom, etter at jorden er fuktet. Boksen skal holde seg varm i ca 2-3 uker. Etter det fjernes nøttene fra sanden og dynkes i varmt vann i 4-6 dager. I løpet av denne tiden vil frukten hovne opp og det vil være lettere for spirene å vises utover. Vannet i tanken skiftes hver dag.

Hvis været utenfor er kaldt og våren henger, kan kastanjene plantes i små beholdere med fruktbar jord til en dybde på 5-7 cm og vannes godt.

For vellykket spiring bør lufttemperaturen ikke falle under 7 ° С.

Hestekastanjer formerer seg godt under naturlige forhold. Du kan enkelt få sterkt plantemateriale hvis du ser etter overvintrede og klekkede nøtter rett under et voksen tre. De overføres til ønsket område og plantes på et midlertidig eller permanent sted..

Voksende funksjoner

unghestkastanjeTreet vokser raskt hvis det er gitt gunstige forhold. Hvordan plante kastanjer riktig? Til å begynne med blir området for planting fjernet for ugress. Det bør være et kvadrat på 50 x 50 cm. Planten liker ikke sure, saltvannede eller vannete jordarter, derfor er plantingsstedet valgt med sand- eller chernozemjord, der grunnvannet ikke ligger nærmere 1 m til jordoverflaten.

Spirede nøtter plantes i mai, når trusselen om returfrost har gått. Frukten er begravet 5-7 cm, drysset med jord og fuktet, etterfulgt av å løsne. Sørg for å sette en etikett ved siden av den. I tørt vær på sandjord er det nødvendig med vanning av unge frøplanter gjennom hele tørketiden.

Utover sommeren vokser frøplanten opp til 50-60 cm. Over på bildet er en hestekastanje i den første sesongen etter planting. I dyrking er treet upretensiøst, men de første årene i alvorlige vintre er det nødvendig med dekning med fiberduk. Nærstammesirkelen er drysset med torv eller fallne blader, og kronen er pakket inn i et spunbond-type materiale, men bare hvis det er sannsynlig at det oppstår alvorlig frost, trenger dette ikke gjøres på forhånd.

dette er en fantastisk blomstHvis området der treet er plantet er virkelig stort, og det forgrenede rotsystemet ikke vil hemme veksten av andre planter, blir det forkortet. Dette gjøres på unge frøplanter, ved delvis å kutte hovedrotroten. Dette gir et insentiv til å utvikle laterale skudd, noe som øker treets motstand mot sterk vind og forbedrer ernæringen..

Fra denne prosedyren blir kronen også tykkere og mer dekorativ. I varme områder, der det er stor sannsynlighet for langvarig varme med lufttemperaturer på 30 ° C, plantes frøplanter i delvis skygge for å unngå å brenne bladene. Brente blader blir brune og tørker ut, noe som reduserer plantens dekorative effekt betydelig.

Hestekastanje er bra fordi den nesten ikke er skadet av insekter og sykdommer. I flere år vokser det til et fullverdig tre, hvis krone gir ønsket nyanse i sommervarmen. Når den vokser langt fra byen, kan frukt, blomster og bark brukes til medisinske formål..

Bruken av hestekastanje i landskapsdesign

kastanje i parkenI bylandskap brukes kastanje mye oftere enn i hagearbeid i hjemmet. Trær dannes til til og med skyggefulle smug i parker eller plantes i enkeltprøver i kombinasjon med andre løvfugler eller barskogarter. Det er tydelig på bildet hvordan kastanjetreet blomstrer og hvor dekorativt det er i denne perioden.

kastanje i hagen

Planten har en lang levetid, i naturlige forhold lever den i opptil 300 år, og derfor brukes den så ofte i landskapsarbeid. I dag er det mange varianter av den vanlige hestekastanje. Prøver med en hengende krone ser spesielt dekorative ut. Det er underarter i form av en busk, som bare når 2 meter i høyden, det er dvergtrær og standardformer. Alle passer perfekt inn i landskap av forskjellige typer, fra rustikke hager til elegant engelsk og fransk.

Hvordan dyrke kastanjer i landet – video

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător