15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Alpindia -dekorasjon – einer Andorra Compact

einer Andorra Compact Landskapsarbeid av fyllinger, alpinbakker, sandbakker er ikke komplett uten å plante einer med en krypende krone. Juniper Andorra Compact-en saktevoksende busk med en tett åpen krone på omtrent en meter i diameter og grønngrå nåler er best egnet for å løse slike problemer.

Beskrivelse Juniper Andorra Compact

einer Andorra Compact om vinteren De ville forfedrene til Andorra Compact einer (J. horizontalis Andorra Compact) er små busker fra bakken dekker fra Nord -Amerika. I naturen bor bartrær ved bredden av Great Lakes, andre områder i det vestlige Canada og USA..

Sterk vind i åpne områder tvang plantene til å tilpasse seg, fikk kronen til å sitte på huk og bestemte artenes navn – horisontal einer. Kulturelle varianter har bevart sine forfedres naturlige utseende.

Den tette kronen til den horisontale Andorra Compact einer består av skråt voksende og lett hevede grener og når en høyde på 30-40 centimeter. Skudd dekket med små, flassende eller nållignende nåler, i en alder av 10 år, danner en slags pute med en diameter på omtrent en meter. På grunn av sin langsomme vekst, når ephedra sin maksimale størrelse først etter 15–20 år..

Om sommeren er kronen farget i sølvfarget eller lysegrønn, og om vinteren i brunlilla eller gråtoner. Om våren, når den eviggrønne busken våkner fra vinterhvile, vises oppadgående unge skudd med sjeldne hvirvlete nåler av en sølvfarget nyanse over kronen. For første gang vises avrundede gråblå kjegler ikke tidligere enn 7-10 år etter at de unge plantene er plantet.

einer frøplante Andorra CompactI følge beskrivelsen er Andorra Compact einer en ikke-lunefull, prydavling som foretrekker godt opplyste områder med drenert lett jord og dypt grunnvann. Forfedre som vokste under ganske tøffe forhold ga denne einer -varianten utmerket vinterhardhet. For å opprettholde nålens lyse farge og aktiv vekst trenger buskene tilstrekkelig fuktig luft..

Planting og stell av Andorra Compact einer

plante for planting på stedetFormålet med den krypende lille Andorra Compact -enebæren er små fjellhager, brede grenser, steinhager og blandingsbord. Ephedra tåler lett å være i luften mettet med gasser og støv, egnet for dekorering av torg og tilgrensende områder.

einer Andorra kompakt pottePlanting av busker er planlagt slik at plantene er i lys eller i lys skygge det meste av dagen. Busken er ikke kresen når det gjelder jordens sammensetning og surhet. For å lage grenser plasseres frøplanter i en grøft i en avstand på 40-60 cm. I gruppeplantinger er det omtrent en meter ledig plass igjen mellom einer og andre avlinger. Et kraftig dreneringslag lages i bunnen av plantegropen 50–60 cm dyp. Etterfylling utføres med jord med tilsetning av mineralgjødsel for barskog. Hvis jorden er tung, tett, blandes den med løsende sand og torv.

Et overflødig gjødsel i jorda påvirker busken negativt. Kronen får et insentiv til å vokse i vertikal retning og mister sin krypende form..

Etter planting består omsorgen for Andorra Compact einer av:

  • ved vanning nødvendig i varme tørre årstider;
  • i vårdressinger som stimulerer veksten av busken og hjelper den til å komme seg etter overvintring;
  • i forsiktig oppløsning av jorda og mulching av plassen under kronen på unge planter;
  • ved sanitær beskjæring av tørre, snøskadede eller solskadede skudd.

Alle einer er redde for stillestående fuktighet og tåler nesten ikke tørr luft. Andorra Compact einer vist på bildet er intet unntak. Derfor er et viktig omsorgstiltak sprinkling av plantinger på tørre varme dager..

På grunn av deres høye frostbestandighet trenger ikke voksne busker ekstra ly, og unge planter på kvelden før vinteren er rikelig mulket og dekket med grangrener.

Bruken av Andorra Compact einer i landskapsdesign

einer dekorasjon Andorra CompactHorisontale einer – busker fra 10 til 50 cm i høyden med en bred krone som ligner et tett teppe eller pute.

einer horisontal Andorra CompactI landskapsdesign er Andorra Compact einer veldig populær. Sølvgrønne skudd som sprer seg fra midten:

  • effektivt ramme inn store steiner på lysbildet;
  • se flott ut ved siden av blomstrende bunndekkende stauder;
  • fungerer som en edel bakgrunn for høye blomster, urter.

einer Andorra Compact i hagenI hagen er det et sted for einer nær reservoaret, i kanten av stien og i midten av plenen. Hvis stedet har ujevnt terreng, vil buskverk bidra til å styrke bakkene og forhindre jorderosjon fra vind og regn. Om ønskelig kan en liten busk plantes i en beholder og brukes til å dekorere en terrasse, uteplass eller balkong.

Video om Andorra Compacta einerplanter

Previous Post
Naken dame fra Sør -Afrika – mild amaryllis
Next Post
Funksjoner i sorten, planting og omsorg for actinidia kolomikta