15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mirakel med røde grener – lilla pil

pil lilla i landskapsdesign Den lilla pilen er en busk, noen ganger et kort tre, som når en høyde på 2-6 m, avhengig av arten. Distribusjonsområdet dekker Kina, Krim, Mongolia, Kaukasus, slettene i Vest -Sibir, Nord -Afrika, Sentral -Asia og Vest. Europa. Favorittstedene hennes er våte områder med daler, bekker og elveleier, sand og småsteinforekomster..

Særtrekk ved planten er tynne og veldig lange grener, malt i farger fra brun til mørk oliven. Skuddene er “nakne”, for det meste dekket med en blåaktig blomst. Den indre delen av barken ved siden av treverket er farget sitrongult. Det smaker bittert.

Løvverk ligger på grenene motsatt, vekselvis. Hvert blad har en kortspiss smal-obovat form, grågrønn eller blek blågrå farge og når en lengde og bredde på henholdsvis 3-13 / 0,8-1,5 cm.

lilla pileblomster Blomstringen av lilla pil (bilder presenteres nedenfor) skjer som regel i april-mai, før løvet løses opp eller under utseendet med å kaste ut mange øredobber (de kalles populært seler).

Omsorg

ta vare på lilla pilNår du velger et landingssted, vær oppmerksom på lyse områder, for eksempel lys skygge eller under solen. Andre områder er ugunstige for plantens dekorativitet: det vil være mindre omfangsrikt og ikke lyst.

Når det gjelder jord, vokser selje i alle land, men har en preferanse for fruktbare og nøytrale landområder. Ved planting på leire og tung jord, ikke glem god drenering fra sand og steiner..

Å plante frøplanter skaper ikke problemer for ivrige gartnere eller nybegynnere. For å gjøre dette må du grave et hull med en diameter som er litt større enn røttene. Videre helles det formede hullet ½ bøtter med vann, senk frøplanten og dekk den med fruktbar jord blandet med kompost, torv eller sand. Jorden rundt det fremtidige treet blir lett knust, og deretter vannet igjen.

I fremtiden må du observere regelmessig vanning. I tillegg til å plante vanning, bør planten ordne en “dusj” fra en slange tidlig på morgenen eller om kvelden etter solnedgang..

Seljen krever ingen spesielle krav til “ernæring”. På våren skal 60-80 g nitroammofoska påføres per busk. Dette vil bidra til å bygge grønn masse..

Det er nødvendig å løsne jorda rundt planten. For unge seler er dybden på prosessen 20-30 cm, for voksne ikke mer enn 10 cm, ellers kan røttene bli skadet.

Med vårens begynnelse bør profylakse mot sykdommer (for eksempel mugg, svart flekk) og skadedyr (for eksempel pilblad, blomsterflue) utføres med Bordeaux -væske, soppdrepende midler og insektmidler.

Varianter

Blant variantene av lilla selje er to varianter veldig populære: Pendula og Nana.

Lilla pil Pendula

pil lilla pendulaTreet av denne sorten er populært på grunn av sin grasiøse gråtende krone, malt i lysegrønn farge. Videre er fleksible grener malt i en lilla nyanse. Høyden på planten avhenger av hvor lang pode var..

Under blomstring produseres øredobber med rød-lilla støvknapper.

Willow elsker lys og har en ganske høy vinterhardhet. Det er helt krevende for jorden og kan tilpasse seg nesten alle. Men favoritten er befruktet og fuktig. Sorten er også attraktiv fordi den tåler både tørke og flom perfekt. For riktig kronevekst bør pil beskjæres årlig..

Lilla selje brukes ofte i landskapet på grunn av sin gode utvikling av røtter, som er i stand til å styrke jorda på stedet for vekst.

Planten formeres ved poding til boler.

Når du planter frøplanter, bør avstanden mellom to prøver være minst 1,5 m slik at kronene ikke forstyrrer hverandre når de når voksenlivet.

Lilla pil Nana beskrivelse

pil lilla nanaDet er den mest populære sorten av lilla pil. Navnet “stakk” på grunn av barkens rødlige nyanse, løvverk og uvanlige blomsterfarger i blomstringsperioden. Planten er ikke høy, maksimal høyde er 1,5 m med en krondiameter på 2 m. Sistnevnte er halvcirkelformet. Mange tynne skudd er dekket med grågrønt løvverk.

Planten er bemerkelsesverdig for sin fotofilitet og utmerkede vinterhardhet. Når det gjelder jord, er pil ikke lunefull og kan tilpasse seg jord. Likevel foretrekker han mest av alt fuktige steder. Planten tåler også lett fuktighet eller tørke..

Blomstringen av planten, som den lilla Pendula-pilen, begynner i mars-april, samtidig med løvløsing. Kronen har en dekorativ verdi.

For å danne en vakker form, bør planten plantes på et lyst sted. Ellers vil mangelen provosere strekkingen av grenene oppover, noe som vil påvirke kronen negativt..

Sorten tåler perfekt beskjæring, noe som er å foretrekke med vårens ankomst..

Willow lilla Nana i landskapsdesign

hårklipp lilla nana pilPå grunn av sin “evne” til å holde jorda sammen, brukes selje mye for å styrke jord langs bredden av vannforekomster. På grunn av den utmerkede toleransen for beskjæring, brukes den i utformingen av hagesammensetninger som ligger i oversvømte områder og steder med høy luftfuktighet. Busken plantes også for å skape geometriske former i hager..

lilla pil vokser langs elvenDen lilla pilesorten Nana grener vakkert, slik at du kan lage levende kantstein og hekker av den. I dette tilfellet kan formen etterlates naturlig eller et “fasjonabelt” hårklipp. Høyden kan nå 4 m. Ved hjelp av Nana -pilen, introdusert i landskapsdesignet i hagen, er det mulig å glatte eller glatte den uattraktive delen av stedet.

Nana passer godt med en flat plen, blomster eller nåletrær. Det er uakseptabelt å plante seler nær andre trær, spesielt med valnøtt eller bjørk.

Korrekt valgt selesort, korrekt beskjæring vil bidra til å utstyre landskapet i hagen din eller din personlige tomt.

Video – tips for omsorg for Nana -selje

Previous Post
Naken dame fra Sør -Afrika – mild amaryllis
Next Post
Funksjoner i sorten, planting og omsorg for actinidia kolomikta