15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Frostresistente varianter av magnolia i landskapsdesign

frostresistente varianter av magnolia For millioner av år siden vokste og blomstret magnolias på territoriet til det moderne Arktis. Siden den gang har klimaet endret seg dramatisk. Bare de mest frostresistente varianter av magnolia overlever på midten av breddegrader..

Alt i form av en magnolia snakker om dens termofile karakter. Store blader og spektakulære blomster av de fleste artene fanger hjertet til gartnere ved første øyekast. Det er ikke overraskende at forsøk på å dyrke denne planten lenge har blitt utført både i den gamle og den nye verden. På Russlands territorium føltes trær som om de var i den subtropiske sonen. På begynnelsen av forrige århundre ble blomstrende magnolier et levende symbol på Svartehavs -rivieraen..

På 70-tallet begynte arbeidet med å utvide det naturlige utvalget og utvalg av frostresistente orm av magnolias i Kiev. Hagen som ble etablert her bidro til å sette pris på arten som vokser i Fjernøsten, Kina og USA. Velg deretter hardføre planter til Moskva, Vladivostok, Ural, St. Petersburg. Takket være arbeidet til entusiaster kan du i dag beundre den subtropiske kulturen både i de største botaniske hagene og i samlingene av amatørgartnere..

Hvilke arter, hybrider og varianter som tåler det russiske været, vil ikke lide i midtbanen om vinteren, og om våren vil de bli dekket med praktfulle blomster?

Magnolia Siebold (M. sieboldii)

Siebold Magnolia Blossom I naturen er det mer enn to hundre arter av magnolia. Men bare de mest hardføre formene har tilpasset seg livet i det russiske klimaet. Disse inkluderer Siebold magnolia vist på bildet. Det naturlige området dekker en del av den koreanske halvøya, Kina og de japanske øyene.

Sapling Magnolia sieboldiiEt tre eller en stor busk opp til 6-8 meter høy kan kalles en av de minste variantene i slekten magnolia. Bordet og grenene på planten er dekket med gråaktig bark. Blad som ligner en ellipse vokser opp til 10-15 cm i lengde og er litt spisse på toppen. På forsiden har de en rik grønn farge, som blir merkbart tykkere for venene. Baksiden av bladplatene er litt pubescent.

Magnolia Magnolia sieboldii, oppkalt etter naturforskeren som beskrev det på midten av 1800 -tallet, er spesielt attraktiv på grunn av sine store duftende blomster opp til 10 cm i diameter. Den vises på slutten av våren eller i første halvdel av juni. Først er knoppene i form av en bolle, deretter åpnes corolla på 6-9 kronblad nesten flat. Midten er dekorert med en krone av karminstammer..

Magnolia sieboldii White FlouncesArten, umiddelbart verdsatt av europeiske elskere av eksotisme, viste seg å være ikke bare veldig dekorativ, men også veldig hardfør. Eldre trær tåler kalde temperaturer ned til –39 ° C. Dette gjør den hardføre magnolia -varianten interessant å vokse i den midterste banen. I dag kan du se blomstringen av denne arten i Vladivostok, i den nordlige hovedstaden i Russland og andre deler av landet. Relativt liten størrelse lar deg dyrke magnolia i kar.

Magnolia spiss (M. acuminata)

Magnolia Pointed Blue OpalFlere interessante magnolia -arter er hjemmehørende på det nordamerikanske kontinentet. I fjellområdene i det sentrale USA kan du se en spiss magnolia med høy krone, rødaktig bark og elliptiske blader opptil 20 cm lange..

I motsetning til asiatiske arter, som blomstrer før løvverk dukker opp, blomstrer de fleste amerikanske plantene på bakgrunn av grøntområder. Derfor ser knoppene og gulgrønne blomstene som ligner bjeller ikke så imponerende ut. Dette forhindrer imidlertid ikke at botanikere seriøst interesserer seg for de hardføre artene som krysser godt med andre magnolier..

Blomstrende magnolia -variant Yellow BirdMagnolia med røde frukter overfører utmerket vinterhardhet til sine etterkommere fra interspesifikk kryssing. Og plantene fungerer som grunnstammer for mer dekorative, men mindre føyelige slektninger. Et eksempel på vellykket hybridisering er Brooklyn magnolia, som ikke er redd for frost og pynter hagen med lilla blomster, i form og tone som minner om moderplanten – lilje magnolia. Russland har en vellykket erfaring med å dyrke M. acuminata f. cordata med små blomster med en rik gul nyanse.

På grunn av likheten mellom magnolia eggstokkene og agurker i USA, kalles planten ofte agurketreet. Imidlertid refererer det offisielle navnet på magnolia agurk bare til M. acuminata.

Storbladet magnolia (M. macrophylla)

Storbladet magnolia blomstStorbladet magnolia vokser på Atlanterhavskysten i USA. Den løvfulle flerårige lever opp til navnet sitt. Bladplater på grenene til 15-18 meter trær når en lengde på 80-100 cm. Den øvre delen mot solen er glatt og malt i grønne toner, den blåaktige baksiden av bladet er dekket med en delikat, silkeaktig børste.

I Nord -Amerika er magnolia av denne arten en slags rekordholder, siden det ikke er noe tre med større blader på hele kontinentet..

magnolia storbladetBlomstring er ikke mindre imponerende. Knoppene, som oftere dannes i den øvre delen av kronen, åpner seg og blir til enorme 30 cm koraller av en melkehvit nyanse. På innsiden kan du se et særtrekk ved arten – tre lilla -lilla flekker.

Blomstringen av Magnolia macrophylla varer opptil 45 dager, mens treet er innhyllet i en søtt krydret, ganske sterk aroma.

Trær tåler frost ned til -27 ° C, men de brukes bare til landskapsarbeid bare sør i landet sammen med asiatiske arter og spektakulær storblomstret magnolia.

Magnolia Kobus (M. kobus)

Magnolia Cobus Norman GouldMange kjennere av slekten anerkjenner magnolia Kobus som leder innen enkelhet og kald motstand. Selv i forrige århundre kom kulturplanter til USA, og deretter til Europa. Selv om den japanske magnoliaen ikke kunne matche den lokale storbladsorten for sin frodige blomst, hjalp hardførheten den med å vokse i bygater og i kaldt klima..

Arten, innfødt på de japanske øyene og Korea, dyrkes i dag med suksess fra den russiske Svartehavskysten til St. Petersburg, fra Kaliningrad til Samara. I hagen når denne magnolia, selv om den er dårligere enn viltvoksende prøver, fortsatt en høyde på 10 meter.

Magnolia Kobus Blad og fruktStammen og grenene til kobushi-treet, som treet kalles i hjemlandet, er dekket med grå eller askebrun bark. Blader opptil 12 cm lange ovenfra er grønne og glatte, og merkbart lysere under, med en rynket gråaktig overflate.

Som mange asiatiske magnoliaer blomstrer kobussen midt på våren når grenene er bare. Dette gir øyeblikket en spesiell høytid og fortryllende skjønnhet. Blomster, hvite, som skulpturert av tynt porselen, består av seks kronblad og når 10 cm i diameter. Modningen av gulgrønne frukter som inneholder lignende frø skjer midt på kalenderhøsten.

Magnolia Sulange (M. soulangeana)

rosa magnolia SoulangeFascinasjonen for magnolias, som rammet Europa på midten av 1800 -tallet, forårsaket fremveksten av nye planter som ikke forekom i naturen. Dette var hybrider fra kryssbestøvning av prøver som vokste i parker, drivhus og botaniske hager. Den rosa magnolien til Soulange er et eksempel på en utrolig lykkelig ulykke. Mottatt det fra foreldreparet M. denudata x M. liliflora.

I dag, den mest utbredte i verden og uerstattelig i landskapsdesign, finnes magnolia i de sørlige delene av Russland, så vel som i Primorye. Sammenlignet med lilje-farget og naken magnolias, viste den nye formen seg å være mer dekorativ og plastisk..

Magnolia sulange Alba SuperbaI dag er det flere titalls varianter av sulange magnolia, forskjellige i form og farge på blomstene..

Trær eller busker som er omtrent 5 m høye blomstrer lett og voldsomt. Corollas opptil 15 cm i diameter åpne på bare grener dekket med glatt gråaktig bark. Et særtrekk ved arten er en lys rosa, rød eller lilla farge på utsiden av kronbladene og nesten hvit på innsiden. Blomster er preget av en subtil, noen ganger subtil aroma..

Magnolia Lebner (M. x loebneri)

Magnolia loebneriI begynnelsen av forrige århundre ble det anskaffet en ny hybridplante i Tyskland, som til slutt tjente tittelen som en av de mest vinterharde. Oppkalt etter skaperen, kombinerer magnolia Lebner, som på bildet, funksjonene til “foreldrene”. Fra magnolia Kobus mottok hun utrolig vinterhardhet og størrelse for en sørlig plante. Hvite eller rosa blomster med opptil 25 kronblad er ikke mindre spektakulære enn stjernemagnolia.

Planten er omtrent 7 meter høy og kan dyrkes som et tradisjonelt tre eller som en busk med flere stengler. Knopper som blir til blomster med en diameter på opptil 15 cm. De dekker tett på de fortsatt bare grenene, og skaper et fantastisk, minneverdig bilde.

Magnolia naken (M. denudata)

Magnolia naken Yellow RiverI følge klosterkronikene fra Tang -tiden var en av de første typene magnolia som ble dekorert i landskapet en naken magnolia med hvite duftende blomster opp til 15 cm i diameter.

Utad ligner løvtrær eller 8-10 meter busker sulange magnolia. Dette er ikke overraskende, da den kinesiske varianten tilsynelatende er en av forfedrene til den populære hybrid..

magnolia knopper nakenPlanten er unik i blomstring, som begynner tidlig på våren, når bladknoppene ennå ikke har våknet, og de brunaktige skuddene forblir nakne. For det første er magnolia -trær nakne dekket med store knopper i sølvfargede, myke skalaer. Deretter blir de til snøhvite duftende blomster, som i mange århundrer ble ansett i det celestiale riket som et symbol på renhet og guddommelig renhet..

Det er blomstrende planter i samlinger i Fjernøsten og i europeiske regioner fra Nord -Kaukasus til Black Earth -regionen..

Magnolia selje (M. salicifolia)

Willow magnoliaEn annen magnolia vokser i Japan med hvite blomster og den høyeste graden av hardhet. Dette er en seljemagnolia, skjønnheten ikke dårligere enn den forrige arten, og vinterhardheten – cobus magnolia.

Magnolia pilblad og fruktPlanten skylder navnet sitt til smale elliptiske blader som er omtrent 15 cm lange. De vises etter blomstring, der treet er dekket med spektakulære blomster med en diameter på 12 centimeter. Både greener og magnolia blomster avgir den søtt-krydret aromaen av anis, som bestemte det andre navnet på arten Anise Magnolia.

Til tross for de mange fordelene, finnes det sjelden planter i samlinger. Årsaken er vanskeligheten ved reproduksjon av frø.

Magnolia lilje (M. liliflora)

Magnolia lilje (M. liliflora)I hagene i Kina og andre land i regionen kan du finne lilje magnolia, så navngitt på grunn av den opprinnelige formen på korollene. Anlegget brukes aktivt til hybridisering og dekorative former..

En av dem er den mest populære i Europa og Russland. Dette er magnolia nigra (M. liliflora f. Nigra) vist på bildet med lilla blomster. Utenfor er fargen på kronbladene mørk, inni corolla ser den rosa ut.

Magnolia stjerne (M. stellata)

Magnolia stjerne (M. stellata)Fans av delikat blomstrende planter vil glede seg over stjerne magnolia fra Japan. En lavvoksende magnolia, som ikke overstiger 2-3 meter i høyden, vokser i form av et lite pent tre eller en busk. Den sistnevnte formen lar deg estimere masseblomstringen, som begynner før utplasseringen av løvverk og varer opptil tre uker..

Magnolia grenNoen kjennere hevder at stellat magnolia er en naturlig dvergform av en annen populær art, cobus magnolia. Deres mening bekreftes av plantens eksterne likhet. Den miniatyr, sakte voksende variasjonen er imidlertid redd for frost litt mer. Dette forhindrer ikke gartnere i å dyrke magnolia i de sørlige områdene, og til og med i Moskva -regionen..

Bilde av magnolias i landskapsdesign

magnolia blomstrer i hagenVakkert blomstrende trær dominerer ethvert landskap.rekreasjonsområde under magnolia

magnolia ved siden av blomsterbedet På samme tid ser magnolias flotte ut på bakgrunn av urbane bygninger og landlige områder, i parker der trær sameksisterer med andre planter, og i ensomme plantinger..magnolia i parken

magnolia blomster blomstrer

magnolia på sommerhuset

magnolia nær dammen

snøhvit magnolia i parken

magnolia hage

Video om typer magnolia for en sommerhytte

Previous Post
Naken dame fra Sør -Afrika – mild amaryllis
Next Post
Funksjoner i sorten, planting og omsorg for actinidia kolomikta