15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av spathiphyllum og stell av unge planter

Spathiphyllum på kontoret Gjennom årene vokser spathiphyllum -busken, blir uhåndterlig, den kan ikke smertefritt erstatte bakken. På dette tidspunktet løsnes og fjernes bare det øverste laget. Spathiphyllum -blomsten eldes i mellomtiden og mister sin dekorative effekt. Derfor, uansett hvor minneverdig planten er for deg, må den forberede en erstatning. Prosedyren vil ikke virke vanskelig for de som årlig transplanterer en blomst i en større beholder..

Prinsippene for reproduksjon av spathiphyllum

Reproduksjon av spathiphyllum ved å dele busken Blomstens biologi er slik at den ikke har stilker, og de lansettformede bladene kommer direkte fra jorda, fra roten til de sovende knoppene. Den resulterende rosetten med to eller tre blader skaper en skjede, hvorfra en blomstestamme dukker opp, pakket inn i et snøhvit slør, som i en bleie. Så gardinet vokser, noe som gjør at du kan demontere jordstenglene i biter, som hver inneholder enten en ferdig plante med røtter eller en sovende knopp.

Hvordan formerer spathiphyllum seg på andre kjente måter? Det skjer:

  • å skaffe en plante fra sovende knopper av et stykke rhizom;
  • å skaffe en ung plante fra stiklinger eller stiklinger;
  • så frø.

Når spathiphyllum formerer seg på en vegetativ måte med god omsorg, kan den blomstre om 8-10 måneder. Frømetoden innebærer ikke overføring av tegn på livmorbusken, blomstring skjer om 3-4 år. Samtidig er det en mulighet for å få et helt nytt utvalg av en hunnblomst..

Planter utvikler seg godt i riktig valgt jordFor vegetativ formering er det viktig å utføre det planlagte arbeidet om våren, når planten bare begynner å vokse etter vinterhvilen. I tilfelle sykdom eller av en annen grunn, kan du forsiktig transplantere planten selv under blomstring..

Jordkrav eller hvordan du forbereder jord for spathiphyllum. Blomsten elsker en jord med en liten surhet, sammensatt av like deler:

  • hage eller torvmark;
  • blad humus;
  • torv;
  • sand.

I tillegg, for å gjøre den lik den naturlige sammensetningen, tilsettes totalt 1 del fra fin barskog, trekull, malt til en fin fraksjon og murstein eller keramiske flis. Etter desinfeksjon med kjente metoder, fuktes jorden med en svak løsning av kaliumpermanganat.

Uansett om det skal sås frø eller rotstiklinger, utføres arbeidet med forplantning av spathiphyllum ved en romtemperatur på minst 21 grader.

En av typene reproduksjon av spathiphyllumEtter å ha plantet eller sådd frø, gjør alt du kan for å rote. For å gjøre dette må du lage et minidrivhus, fukte bladene og jordoverflaten, skape forhold for rask gjenoppretting av røttene..

Valg av retter er viktig for vegetativ forplantning av spathiphyllum. Beholderne skal ikke være romslige, eller flere divisjoner bør plantes i dem samtidig. Inntil beholderen er fylt med røtter, vil planten ikke blomstre..

Det er viktig når du planter å la nok plass være på toppen for vanning, i bunnen for å ha et godt dreneringslag av småstein eller utvidet leire, og ikke å utdype plantens rotkrage.

Hvordan plante spathiphyllum, som er trang i kapasitet

Vi planter en voksen spathiphyllumFor å gjøre dette må du vanne planten slik at den lett glir ut av den gamle potten. Siden oppgaven er å få maksimalt antall divisjoner, bør busken dynkes i varmt vann i et stort basseng, slik at røttene frigjøres fra bakken. Legg planten på bordet. I dette tilfellet vil delene du trenger å kutte busken i når du deler, være godt synlige..

Den separerte delen av planten er klar for transplantasjonBefri hver del fra gamle brune døde røtter. La det unge lyset være. Dryss stedene på kuttene med knust kull og forbered beholderne. Hell 2 cm jord over dreneringen, og ordne kuttens røtter, rett dem litt. Hold planten i vekt, hell forsiktig i litt forberedt jord for spathiphyllum. Rist glasset lett og komprimere jorda med fingrene. Etter å ha dekket røttene, vannet jorden for komprimering, etter at jorden har lagt seg, legg den til nakken og rist planten, enten den sitter tett.

Plantet prosess av spathiphyllumDen første uken må du fukte bladene fra sprayflasken, holde planten under en hette med lav ventilasjon. Hvis en jordklump tørker opp, fukt den litt for ikke å provosere forfall av syke røtter. Et tegn på at planten har slått rot vil være utseendet på et ungt blad. Etter det slipper du planten gradvis fra lyet, begynner å mate etter 3 måneder i en halv dose.

Formering av divisjoner uten røtter og rhizombiter

Å rotte skjæretI dette tilfellet skal kuttet spire i vann og deretter plantes, som beskrevet ovenfor. Rhizomer legges ut på våt sand eller torv. I dette tilfellet, til røttene spirer, bør det våte søppel være konstant. Dekk med folie på toppen, men ventiler. Som et resultat vil fragmentet frigjøre røtter, og deretter kan det plantes i bakken..

Hvordan repaterer spathiphyllum seg med frø?

Spathiphyllum frøPlanten er kryssbestøvet, har hann- og hunnstammer. De er forskjellige når det gjelder blomstring og blomsterhøyde. Den mannlige blomstrer 2-3 dager tidligere, pollen forsvinner til hunnblomsten modnes. Derfor er frøene hentet i drivhus, hvor det er mange blomster og de blomstrer på forskjellige tidspunkter. En pollinert kvinneblomst blir grønn over tid, blir oppblåst av støt som blir til erter. Frø modnes i opptil seks måneder. Deres vitalitet er lav, og såing må gjøres umiddelbart etter høsting..

Spathiphyllum frø spirerNår du kjøper frø, bør du sørge for at de er friske. Hvis moderplanten var en hybrid, ville oppdeling av eiendommer være uunngåelig. Dyrking av frøplanter utføres i en lukket bolle, noen ganger åpnes den for lufting. Frøplanter vises ujevnt, flere frøplanter vil dukke opp fra en ert. Etter spiring må planten gradvis bli vant til luften og åpne den gjennomsiktige filmen en stund.

Ung spathiphyllum vokser og utvikler segSlike blomster utvikler seg mye saktere, men senere er de mer motstandsdyktige mot tørr luft i leiligheten om vinteren. Du kan så en stor beholder for å dekorere kontorlokalet, og unge blomster vil skape en original komposisjon som blomstrer samtidig.

En annen måte vil være å dyrke frøplanter på opptil 5-6 cm og plante dem i separate kopper, hvorfra du også kan lage en hvilken som helst sammensetning, men senere er det lettere å transplantere dem..

Video om spathiphyllum -transplantasjon

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?