15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Den majestetiske dekorasjonen av sommerhuset er de gylne krøllene til Potentilla busk

busk cinquefoil på sommerhuset deres I lang tid forblir busk cinquefoil uendret favoritt blant gartnere og landskapsdesignere. Den skiller seg ut mot bakgrunnen til andre planter med sine luksuriøse mange knopper, som rikelig dekker hele busken. Oftest, i personlige tomter, kan du finne varianter med lyse gule blomsterstander, som minner om de gylne krøllene til en eventyrprinsesse. Til tross for dette er typene Potentilla med hvite, oransje, rosa og røde blomster ikke mindre populære. Noen av dem er terry.. Potentilla på et alpinsklie For endelig å bli forelsket i denne staselige planten, er det tilrådelig å bli bedre kjent med ham..

På grunn av det faktum at busken er avlet fra ville arter, krever den ikke spesiell omsorg. Den slår vellykket rot i de nordlige områdene og til og med på de arktiske breddegrader..

Generell beskrivelse av anlegget

lang blomstringstidBlant de mange hageplantene har cinquefoil busk en ganske lang blomstringstid. Under gunstige forhold og riktig pleie er det dekket med spredning av knopper fra begynnelsen av sommeren til den første frosten. Fra siden ligner busken et luksuriøst stoff som svaier grasiøst fra sommerbrisen. De som oppvokst ham på territoriet til et landsted skapte for seg selv et virkelig paradis. Når du ser på bildet av Shrub Potentilla, kan du se dens uovertruffen originalitet, originale ømhet og sofistikerte detaljer..blomstringens originalitet

Denne søte skjønnheten kan skryte av flere flere navn – te med fem blad og Kuril -te. I tillegg, oversatt fra det latinske språket, betyr ordet “potenter” “kraftig”, noe som indikerer de gunstige egenskapene til denne planten.

busk cinquefoil i sitt naturlige miljøI sine naturlige omgivelser, på romslige enger og elvedaler, finnes gås cinquefoil. Hennes 80 cm lange kranser er rikt dekorert med lyse gule blomster. Designere bruker hybride urteaktige varianter for alpinske lysbilder, og en buskart som en blomstrende hekk. På grunn av det faktum at planten vokser i naturen på småstein, steinete bakker, slår den vellykket rot på den fruktbare jorda til sommerhuset.

frodig buskCinquefoil er en frodig, høyt forgrenet busk som er omtrent 1,5 meter høy. De delikate skuddene vokser fra rotområdet og danner en tett blonderkrone i form av en ball eller halvkule. Oftest er bredden på kronen mye større enn høyden på Potentilla, noe som gir planten et unikt utseende gjennom hele sesongen..

enkel blomstringÅpning og krøllete utseende gir buskene originale utskårne blader, som er delt fra 3 til 7 deler. De er litt som innendørs pelargoner, mansjetter og persille. Hver lapp på bladplaten har et lansettformet tegn med en solid ramme og en spiss topp. Farge – dempet grønnaktig med en sølvaktig glans.

rosa blomster cinquefoilPotentilla buskknopper har en enkel form og når 3,5 cm i diameter. Består av 5 avrundede kronblad som omgir et luftig senter, bestående av 30 delikate støvdragere. dugg på blomstene til PotentillaUnder blomstringen blomstrer de langs hele skuddet og danner åpent kranser mot bakgrunnen av grønt løvverk. Det er interessant at knoppene er utskiftbare i hele denne perioden. Noen bærer sigdfrukter, andre blomstrer bare. Dermed kan Potentilla møte selv den første snøen med unge blomsterstander..

Potentilla blomstrer under snøenI tillegg er planten mye brukt i folkemedisin. Mange kjenner de fordelaktige egenskapene til Potentilla busk og kontraindikasjoner. Det rå løvet inneholder et stort antall nyttige elementer, inkludert:

 • vitamin C;
 • karoten;
 • vitamin C;
 • tanniner;
 • essensielle oljer.

Avkok fra det bidrar til å styrke immunsystemet, stimulere fordøyelsen og ha en gunstig effekt på blodsammensetningen. Den eneste kontraindikasjonen er intoleransen til komponentene. En forsiktig tilnærming til behandling kan hjelpe deg med å ta kloke beslutninger.

Moderne oppdrettere fortsetter å jobbe med etableringen av nye typer Potentilla. Selv om i dag mange dekorative varianter allerede er kjent. De er forskjellige i størrelse, farge på knopper og grad av frostbestandighet. Derfor bør gartnere ta hensyn til disse parameterne når de velger planter til en sommerhytte. Tenk på de mest populære variantene av Potentilla busk, bilder og beskrivelser av planter for å sette pris på deres staselige skjønnhet.

Abbotswood

Potentillasort AbbotswoodEn vakkert blomstrende løvbusk av denne arten har en meters høyde med en kronebredde på ca 130 cm. Under frodig blomstring vises mange snøhvite knopper på den. De siste blomsterstandene kan blomstre selv i begynnelsen av oktober. Bladplatene er gulgrønne i fargen og består av 3 eller 7 eggformede deler. Lengde ca – 3 cm.

Busk cinquefoil “Abbotswood” er motstandsdyktig mot tørt vær. Elsker mye lys, selv om det vokser vellykket i skyggefulle områder. Planten foretrekker fuktig jord med god drenering. Henviser til busker som vokser raskt. I løpet av et år øker høyden med 20 cm, og bredden med omtrent 25 cm..

Potentilla plantes i groper med en maksimal dybde på 60 cm, på hvilken bunnen er drenering fra småstein eller ødelagte murstein. Jorda befruktes med humus og fortynnes med sand. For å stimulere vekst, kan du legge til mineralgjødsel i jorden med en hastighet på 100 g per hull.

For at planten skal slå rot, må rotkragen til Potentilla være i flukt med bakken..

Gullfinger

Potentilla GoldfingerDen originale puteformede kronen til Potentilla busk “Goldfinger” passer fantastisk inn i hagelandskapet på et landsted. De lyse gule blomsterstørrelsene vil dekorere stedet for en hel sesong, helt til den første frosten. Planten elsker åpne områder der det er mye sollys og godt drenert land. Trenger moderat fuktighet, lider derfor av tørre perioder.

Blomstringsperioden begynner sent på våren, da hele busken er kledd i et gult slør av delikate knopper. Mørkegrønne blader endrer ikke fargen sin før høsten. Planten brukes til å tiltrekke forskjellige typer sommerfugler til hagen..

“Rød is”

Potentilla -sorten Red IceRed Ice busk cinquefoil, uvanlig motstandsdyktig mot værforhold, vokser i gjennomsnitt opptil 1,5 m i høyden. Avviker i den opprinnelige fargen på barken på skuddene, noe som skjer:

 • rødaktig;
 • rødbrun;
 • grå.

Platen består hovedsakelig av 5 deler. Om våren er den farget lysegrønn, og gjennom sommeren har den en sølvfarget nyanse. De første knoppene er oransje-røde, sommeralternativene er oransje-gule.

Typen Potentilla busk “Red Ace” føles bra på fuktige steder og i delvis skygge. Frostbestandig. Den tåler perfekt beskjæring, hvoretter den beholder sitt dekorative utseende. Noen prøver vokser opp til maksimalt 60 cm. Kronens diameter er omtrent 100 cm.

“Pink Queen”

Potentilla -sort Pink QueenDen unike rosa dronningen av blomsterblomster i hagen er en lav busk med krypende grener. Den er uvanlig hardfør, tåler beskjæring fantastisk, beholder sin kompakthet og originale utseende i lang tid. For cinquefoil-busken “Pink Queen” er en tett puteformet krone karakteristisk. Den er dannet av fjærete blader, som består av 5 eller 7 ovale deler. De er lysegrønne om sommeren og gyldne om høsten. Rosa knopper dukker opp i begynnelsen av juni og blomstrer vilt til slutten av september. Et annet navn for denne arten – busk cinquefoil “Princess”.

Merion Red Robin

Potentilla Merion Red RobinElskere av lavvoksende planter kan vokse en fantastisk blomstrende busk på nettstedet. Den vokser bare opp til 50 cm. Den tette kronen til Potentilla busk “Merion Red Robin” ligner en miniatyrhalvkule 80 cm bred, som består av mange tynne skudd. På bakgrunn av lansettformede blader av en lysegrønn farge dukker det opp mange oransje blomsterstander hver vår. De pynter anlegget til midten av september..

Cinquefoil “Merion Red Robin” brukes til å dekorere skråninger, grenser eller som et bunndekkende anlegg.

Nydelig rosa

Potentilla nydelig rosaBusk cinquefoil “Lovely Pink” er en kort plante som har en tett krypende krone. Vokser opp til 0,5 m i høyden. Buskens diameter er 100 cm. Den kan bare vokse med 10 cm per år. Bladplatene er mørkegrønne i fargen, 3 cm i lengde. Siden begynnelsen av juni vises et stort antall rosa knopper på Potentilla. Blomstringen fortsetter til midten av høsten, helt til den første frosten. Busk foretrekker åpne områder der det er mye sollys.

For å stimulere rikelig blomstring og danne formen på kronen, bør cinquefoil kuttes av. Det er bedre å gjøre det tidlig på våren..

Praktiske tips for å ta vare på og dyrke en plante

vi dyrker cinquefoil busk i landetCinquefoil regnes som en upretensiøs plante og overlever i naturen selv under ekstreme forhold. Derfor, for de som ønsker å starte et anlegg på nettstedet deres, er det nok å følge enkle regler:

 • valg av sted;
 • egnet jord;
 • vanning;
 • beskjæring;
 • fôring.

upretensiøs buskEnkel pleie og dyrking av Potentilla busk lar mange gartnere dekorere tomtene sine med denne søte planten. Den plantes om våren eller høsten, når trusselen om frost har gått. Cinquefoil slår godt rot på åpne steder der det er mye lys. I ekstreme tilfeller – delvis skygge.

vi tapper plantegropenJorden skal være lett og løs med god drenering. For planting graves et dypt hull, som er 2 ganger lengden på roten. Drenering fra grus eller småstein legges i bunnen, hvoretter det er dekket med jord bestående av humus, sand og torvjord. Til fôring, tilsett et glass aske og mineralgjødsel (ca. 150 g).buskplanting

Riktig pleie av busker betyr riktig vanning. Unge frøplanter fuktes 3 ganger i uken, 10 liter per busk. Andre, det er nok å moderat fukte når jorden tørker rundt rotsonen..

For å stimulere den vellykkede utviklingen av planten i begynnelsen og på slutten av vekstsesongen, mat med spesiell gjødsel.

Det er også viktig å utføre og beskjære Potentilla hver sesong. Takket være dette forbedres utseendet, veksten stimuleres og en vakker krone dannes.. Potentilla i et rekreasjonsområdeCinquefoil vist på bildet i landskapsdesign er en levende bekreftelse på verdien av denne operasjonen.. Potentilla ved dammen cinquefoil i landskap gruppeplanting av PotentillaDet utføres tidlig på våren, når knoppene ennå ikke har begynt å vokse. Fjern fjorårets topper av skudd, tørre grener, så vel som de som vokser inne i busken. Som et resultat kan anlegget fornyes fullstendig med noen få prosedyrer. Og så vil sommerhuset alltid bli dekorert med gylne krøller av Potentilla busk.

Vi velger busk cinquefoil for en sommerhytte

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?