15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting, omsorg og reproduksjon av hageblomster

Garden ivy klatrer i et tre For innbyggerne i midtfeltet på heder er upretensiøs eviggrønn eføy mer kjent som en populær rik plante for hjemmet. Men i de sørlige områdene av landet er det hage eføy.

Store kratt av denne kulturen finnes på Krim og Kaukasus. Voksende, eføy klatrer i de utilgjengelige historiene, husveggene, dekker bakkene med et tett teppe, skuddene henger fra trærne. Planter som tilhører flerårige eviggrønne vinstokker er ikke lunefulle, krever ikke vekstforhold og omsorg. De vokser raskt og gleder seg villig med dekorativt løvverk i forskjellige former og farger..

Det er ikke overraskende at planten ble lagt merke til av gartnere i svært lang tid. I Europa brukes eviggrønne hage eføy, som beholder sin attraktivitet hele året, til å dekorere hekker, by- og landlige bygninger, parker og lysthus..

Beskrivelse av hage eføy og dyrkede arter

Eføy blader av forskjellige typer I naturen er det et dusin typer eføy. Alle er flerårige klatrebusker med lange skudd som klamrer seg til jorda, steiner, annen vegetasjon og vegger ved hjelp av mange utilsiktede røtter dannet på den voksne delen av stammen.

Bladene, avhengig av hvilken type hageblomst, kan enten være delt, tre- eller fem-tået eller hel. Bladbladene til de fleste hageblomster er tette, læraktige med en glatt overflate og radielt divergerende årer. I tillegg til planter med monokromatisk, grønt løvverk, kan du se varierte prøver selv i naturen..

Garden ivy blomstrerHvis de lange skuddene som når 30 meter i lengde og prydblader av hage -eføy er umiddelbart slående, går blomstringen av representanter for denne slekten noen ganger upåaktet hen. Samlet i blomstrende blomster med capitate eller umbellate, grønne blomster er veldig små og representerer ikke dekorativ verdi.

Modne bær av hagen eføySmå avrundede frukter med en mørk, nesten svart farge, dannet etter pollinering, ser mye mer interessante ut..

I kulturen på Russlands territorium vokser bare noen få, de mest kuldebestandige artene:

  1. Orchard ivy er den vanligste planten og brukes også som et husplante. Denne arten kjennetegnes ved en langsom vekst, relativt mellomstore tre- eller femfingrede bladplater og en mengde varianter.
  2. Colchis eller kaukasisk eføy vokser også i hager. En sterk, raskt voksende liana med skudd opp til 30 meter lange og blader som noen ganger når 20 cm i diameter, finnes naturlig ved foten av Kaukasus, så vel som i en rekke asiatiske regioner. Formen på grønne eller spraglede blader endres etter hvert som de vokser.
  3. Krim -eføy er en annen russisk art som utad ligner den maltesiske sorten som vokser i Europa. Varmekjære planter, som får gunstige forhold, blir kraftige. Stammene deres ved basen er lignifiserte, noen ganger vokser de sammen med trærne, som denne hagen eføy villig klatrer.

Plante og ta vare på hagen eføy

Bunndekkende anleggIvy regnes med rette som en skygge-tolerant avling som lett tilpasser seg til livet som en bunndekkende plante. Sett seg under kronene til store trær i de sørlige områdene, vintrer godt. Men jo lenger nord, desto større er risikoen for frysing, ikke bare på grunn av lave temperaturer, men også på grunn av høy luftfuktighet, utilstrekkelig ly.

For å beskytte planten og lette omsorgen for hage -eføy, utføres plantingen i forhøyet, skjermet for vinden. De første årene vokser kulturen ikke for raskt, så ung eføy plantes om våren slik at plantene modnes i den varme årstiden og vinteren bedre. For forplantning av eføy, velg sunne skudd som ikke er eldre enn 2-3 år. I dette tilfellet vil de slå godt rot, de trenger ikke å bli alvorlig skadet når de overføres til et nytt sted..

Eføy med vakre dekorative løvverkHagevennlig eføy er ikke altfor lunefull og tilpasser seg godt. For å få dette til å skje raskere, forberedes et fuktkrevende, pustende underlag med høyt organisk innhold for planting. Hoveddelen av eføyrøtter ligger på en dybde på 20 cm, så plantehullet forberedes litt dypere. I bunnen må det være et dreneringslag..

Etter å ha plantet hage eføy, består omsorg av vanning, fôring og enkel jordbearbeiding. Veldig forsiktig løsning vil bidra til å øke jordens permeabilitet for luft og fuktighet, og mulking kan spare fuktighet og beskytte plantene mot den første frosten om vinteren..

Jorden løsnes for å unngå dannelse av en tett skorpe etter regn, og prøver å ikke skade skuddene og deres eventyrlige røtter, som dannes nærmere nodene og raskt trenger inn i underlaget når de vokser.

Mulching med bladhumus, torv eller annet porøst organisk materiale forhindrer at jorden tørker ut, og i våte år fra forfall. Mulch helles gradvis i et tynt lag i flere trinn for ikke å påvirke løvet som ligger i nærheten av bakken. Ved høsten økes laget for å utføre en fullskala isolasjon og ly av planter med ankomsten av kaldt vær..

Jo lenger nord, desto større er sannsynligheten for frysing av planter som brukes til vertikal hagearbeid. Dette gjelder fullt ut eføy for hekker, buer og husvegger. Bunndekkprøver, spesielt de som i tillegg er dekket av snø, vinteren bedre.

Ivy veggdekorasjonEtter at snøen smelter om våren, bør du ikke skynde deg å beskjære skuddene som er påvirket av frost eller av andre årsaker. Det er bedre å fjerne dem i begynnelsen av sommeren, når den aktive bevegelsen av juice slutter. Skiver på store stilker er behandlet med hageplass.

Vann hagen ivy regelmessig gjennom hele sesongen, men i moderate mengder, og hold øye med fuktighetsinnholdet i jorda under plantene..

Reproduksjon av eviggrønn eføy

De fleste hagearter danner eventyrlige eller luftrøtter. Dette gjør det enkelt å rotte stiklinger i vår- og sommermånedene..

Luftrøtter tillater enkel og rask forplantning av plantenFor forplantning av eføy er semi-lignifiserte skudd med synlige rudimenter eller allerede virkelige utilsiktede røtter egnet. Hvis du kutter en veldig ung, grønn vekst, tar forankringsprosessen mye lengre tid. Og under ugunstige forhold, for eksempel i kjøligheten, kan stilken råtne helt.

Ung plante og roting av stiklingerFor forplantning av eviggrønne eføy er det bedre å bruke apikale stiklinger, men hvis dette ikke er mulig eller du trenger å få mange unge planter, blir skuddet kuttet i 10 cm biter, med minst en sunn knute.

Du kan rote stiklingene i et utendørs drivhus, plante flere stykker i løs lett jord eller i rent vann. Når et tilstrekkelig antall røtter vises på stilkene, blir plantene overført til den fremtidige boligen. Gitt veksten av bunndekkende busker og særegenhetene ved omsorg for hageblomst, utføres plantingen i en avstand på minst en halv meter fra hverandre.

Vi dekorerer veggene i huset med eføy – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?