15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Eventyr hjemme – magnolia sulange

magnolia sulange Ordene i den berømte sangen “havet spruter i landet magnolias” viser at territoriet med et varmt klima regnes som fødestedet til denne planten. En av de vakreste av representantene er sulange magnolia. En utrolig vakker busk har en tendens til å blomstre kontinuerlig i omtrent 30 dager. Etter å ha blitt bedre kjent med planten, er det bare noen få som nekter å dyrke den i landstedet sitt..

Busken fikk navnet sitt til minne om den store franske biologen E. Soulange. Takket være hans omhyggelige arbeid innen utvalg, ble denne søte planten født..

Magnolia sulange: funksjoner og ekstern beskrivelse

magnolia sulange blomstrer Denne praktfulle planten dukker opp for sine fans som et lite tre eller en viltvoksende prydbusk med utrolig vakre blomster. Den lave, runde kronen er dannet av mange grener som strekker seg helt fra bunnen av stammen. Ved første øyekast virker det til og med at det ikke eksisterer i det hele tatt. Men det er nettopp denne formen for busken som tiltrekker seg oppmerksomhet. Til tross for denne magnolia sulange vokser opp til 8 meter.

magnolia blader sulangeNår du ser nøye på plantens løvverk, kan du merke følgende punkter:

 • lysegrønn;
 • matt nyanse;
 • stor størrelse;
 • baksiden er dunete.

Den største fordelen med busken er dens utsøkte store knopper. Noen av dem når 25 cm i diameter. Fargen deres er:

 • hvit;hvite magnolia blomster
 • lilla;lilla magnolia blomster
 • rød;røde magnolia blomster
 • hvit-rosa.hvitrosa magnolia blomst

Soulange magnolia blomstrer i slutten av april eller begynnelsen av mai, avhengig av klimatiske forhold. Frukt vises bare midt på høsten..

Når du vokser en busk hjemme, er det lurt å være tålmodig. I det første året etter planting dukker det bare opp enkeltknopper, hvorav antallet øker med alderen på busken..

Forskning fra forskere viser at soulangeana magnolia trives i et urbant område nær industrianlegg. Avgasser og forurenset atmosfære påvirker ikke anleggets utvikling og vekst.

Populære typer busker

fantastisk magnoliaErfarne oppdrettere utvikler stadig nye plantesorter. I dag er det rundt 20 forskjellige pyntegjenstander. Hovedforskjellen mellom busker er løvverk og kroneform. En detaljert beskrivelse av sulange magnolia hjelper deg å bli bedre kjent med denne nydelige planten..

Snow White Beauty – Alba Superba

Alba Superba -variantPlanten er preget av lysegrønt løvverk, som får en klassisk gulhet om høsten. I blomstringsperioden vises grasiøse hvite knopper med en heftig aroma på busken. Utenfra ligner de staselige tulipaner. Magnolia sulange Alba superba blomstrer i slutten av april eller på helligdager i mai, noe som gir miljøet høytid.

For å nyte buskens lange blomstring, bør den plantes på åpne områder der det er mye sollys. Ellers vil planten skade og til slutt dø..

Magnolia sulange superba dukker opp for gartnere i form av et høyt kompakt tre som når 3 meter i høyden. Det passer fantastisk inn i landskapet på et landsted, spesielt i perioden med sin frodige blomstring. Det vokser som en eksotisk dekorasjon i byparker og offentlige hager. Det er umulig å formidle med ord storheten og særegenheten til denne planten..

Et tofarget mesterverk av naturen

bicolor knopperEt utsøkt tre, som vokser opp til 7 m, kjennetegnes ved en lavplantet oval krone. Den består av mange fleksible skudd, hvor magiske begerknopper av store størrelser dannes om våren. I gjennomsnitt når de 25 cm i diameter. Magnolia Soulange Rustic Rubra vokser ganske raskt. Allerede i det andre året etter planting gir den mange utsøkte blomster til sine konstante fans. De er ofte malt i to farger. Innsiden er hvit, utsiden er rosa. En virkelig magisk plante som utstråler en behagelig duft.

En kort “dame” med et stilig navn – Susan

Susan variasjonDet er denne hybrid av sulange magnolia som regnes som den mest populære blant gartnere. Busken vokser bare opptil 3 meter og danner en konisk krone. Gjennom årene runder det litt, og anlegget får et helt annet utseende. Mange skudd av busken er dekket med stort løvverk. I blomstringstiden suppleres det grønne med knopper som ligner majestetiske liljer. De er farget dyprosa. Lukter hyggelig etter solnedgang.

Busken vokser best i godt drenert jord, åpne, men rolige områder der det er mye sollys.

Grunnleggende prinsipper for å plante en plante

plante magnoliaNoen gartnere nøler med å plante sulange magnolia i tomtene sine, fordi de tror at det ikke vil overleve vinterkulden. Imidlertid, ved å bruke de grunnleggende prinsippene for å plante en plante, kan du enkelt vokse denne frodige skjønnheten i hagen din..

Når du kjøper en frøplante i butikken, er det bedre å foretrekke prøver som blomsterknopper allerede har dukket opp.

Velge et sted og egnet jord

valg av landingsstedÅ plante sulange magnolia begynner med å finne et passende sted. Det er de gunstige forholdene som bidrar til en vellykket utvikling av busken.. Derfor bør du vurdere følgende faktorer når du velger et sted:

 • åpenhet;
 • direkte tilgang til sollys;
 • ingen utkast.

Det har blitt observert at magnolia, plantet i delvis skygge, vokser godt på et slikt sted de første årene. Men med alderen trenger hun mye lys, slik at planten kan bli syk og tørke ut over tid. I tillegg er kvaliteten på jorda som treet er plantet i viktig. Det er fantastisk hvis det er fruktbart og har god drenering.. Alternativet for kalk kan befruktes:

 • gjødsel;
 • kompost;
 • torv;
 • beinmel;
 • aske;
 • sand.

Siden magnolia er vanskelig å transplantere, er det nødvendig å først vurdere hvordan det vil se ut mot bakgrunnen til andre planter. Sett fra territoriets utforming er det bedre å bruke det som den sentrale dekorative kulturen i hagen..

Landingsteknologi

magnolia frøplanterDet beste alternativet for å plante en frøplante i åpen mark er høsten. På dette tidspunktet er anlegget i relativ dvale, noe som bidrar til en vellykket overvintring. Hvis frøplanten er i en beholder, helles den først med vann for å fukte jorda rikelig. Deretter fjernes de sammen med en jordklump og overfører den til det forberedte hullet.

Størrelsen på fossa bør overstige volumet av rhizomet med omtrent 3 ganger.

Viser kjærlighet til planten – skånsom omsorg

vellykket dyrking av magnoliaÅ plante og ta vare på sulange magnolia regnes som et møysommelig arbeid som er viktig å gjøre med skjønn. Vurder de grunnleggende reglene for omsorg for en plante.

Vanning

vanning magnoliaTil tross for at busken er en fuktighetselskende plante, bør ikke fuktstagnasjon ved rotsystemet tillates. Bare vannet skal brukes til vanning..

Og under en tørke trenger magnolia rikelig med sprøyting..

Jordpleie

overflateløsning av jordaSiden rotsystemet til magnolia er nær overflaten, løsnes ikke jorden rundt stammen dypt og veldig forsiktig. Ugress høstes hovedsakelig for hånd. For bedre utvikling av busken bruker de nærstammende mulch, bestående av sagflis, halm, bark av bartrær eller råtnet løvverk. Det vil beskytte jorda mot uttørking og ugress.

Mulch er plassert i en avstand på 50 cm fra bagasjerommet..

Forbereder kulden

kald beskyttelseÅ vite hvordan du beskytter en magnolia for vinteren, vil hjelpe deg med å beundre bushen i flere tiår. På senhøsten, når planten går i dvale, isolerer erfarne gartnere de varmekjære buskene. Burlap eller spesiell fiber er egnet for denne virksomheten. Stammen er pakket med materiale, og grangrener eller mulch er spredt rundt den. En slik “coverlet” vil beskytte magnolia sulange mot hypotermi av blomsterknopper under vinterens tining.

Magnolia sulange blooms – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?