15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gran: plante og ta vare på en plante i det åpne feltet

granplanting og omsorg Fir, som er lett å plante og ta vare på, er populær ikke bare blant profesjonelle gartnere, men også blant nybegynnere. Dette er en vakker plante som tilhører den berømte Pine -slekten. I naturen kan treet sees i barskog sammen med sedertre, furu og gran.

Funksjoner av gran

frodig plante Gran er en eviggrønn plante som trives både i solen og i skyggefulle områder. Kronen på treet er konisk. I unge prøver er barken tynn, glatt, men med årene sprekker den og tykner..

Firrotsystemet er godt utviklet og kraftig. Bladene presenteres i form av flate nåler som avsmalner ved basen. De er malt i en dyp grønn nyanse med to hvite striper nederst..

Hannblomster av klassisk form. Hunnene presenteres i form av sylindriske eller ovale støt. Inne i hver frukt er det flate korn. Planten pollineres ved hjelp av vinden, hvoretter konglene vokser og åpner seg.

Grankegler er rettet oppover.

Hovedtyper av gran:

  1. Balsamico (Abies balsamea). Fødestedet til en slik gran er USA. Den finnes også i Canada. Balsamgran er en nyanseelskende art. Den vokser fra 15 til 20 m høy. Med riktig pleie når stammen 0,7 m i diameter. Unge prøver har en gråaktig bark. Knoppene er harpiksholdige, lysegrønne i fargen. Knoppene er opptil 10 cm lange. På grunn av egenskapene plantes balsamico gran både som en enkelt plante og i gruppeplantinger..balsamgran
  2. Koreansk (Abies koreana). Denne arten er preget av langsom vekst. Voksne prøver når 15 m, og stammens diameter er 0,8 m. Nålene er frodige, tøffe. Kjeglene er langstrakte, sylindriske i form. De blir opptil 7 cm lange.Koreansk gran
  3. Kaukasisk eller Nordmann (Abies nordmanniana). I naturen finnes treet bare i Kaukasus -fjellene. Gran blir opptil 60 m høy. Kronen er smal-konisk, frodig. Lengden på hver nål varierer innen 4 cm. Kjeglene er lange, grønne i fargen. Voksne frukter blir mørkebrune..Kaukasisk gran

Det anbefales å dyrke gran på ett sted ikke mer enn 300 år.

Enfarget gran er ikke mindre populær. Det er forskjellig i nåler med en blåaktig nyanse. Ovale kjegler opptil 14 cm lange.

Gran: planting og omsorg i det åpne feltet

voksende gran i det åpne feltetDet er nødvendig å plante i åpen mark bare de prøvene som er 4 år gamle. Prosedyren utføres i april måned. Høstplanting av gran faller i august eller første del av september..

For at plantene skal starte raskt, må de plantes bare i overskyet vær..

Stedet for granen bør velges i halvskygge eller i skyggen. Jorden skal være fruktbar og flyte godt. Lammende jord er et utmerket alternativ..granplantested

Granplantetrinn:

  1. To uker etter planting må du forberede et hull. Størrelsen skal være 60 * 60 * 60 cm.
  2. Hell deretter fra 20 til 30 liter vann til bunnen. Så snart all væsken er absorbert, graver du opp bunnen på bajonetten på spaden.
  3. Legg drenering i bunnen av hulen. Det kan være ødelagt rød murstein, strimlet skifer. Også stor pukk brukes som drenering..
  4. Etter at dreneringen er lagt, er det nødvendig å fylle fordypningen med en blanding av torv, sand, humus og leire (1: 1: 3: 2). Ha også litt sagflis og nitrofosfat i jorda.
  5. Etter to uker, så snart jorden har lagt seg litt, kan du begynne å plante. Frøplanten plasseres strengt i midten av hulen, mens det er viktig å sikre at rotkragen er i flukt med jorden.
  6. Dryss røttene grundig med jord og tamp lett. Vann deretter planten med vann.

Når du planter gran i landet, er det viktig å observere avstanden mellom prøvene. Den optimale indikatoren er et mellomrom fra 3 til 3,5 m. For kompakte typer gran er 2,5 m nok.

For at treet skal være vakkert og utvikle seg godt, er det nødvendig å løsne jorden i tide. Det anbefales å utføre prosedyren etter hver vanning. Ikke glem ugress. Det er nødvendig å slette dem systematisk..

Mulching

gran mulchingUnge prøver mulch. Et utmerket alternativ er torv, sagflis, flis. Mulchkulen skal være innenfor 8 cm. I dette tilfellet er det viktig å sikre at rotkragen er åpen.

Topp dressing

Den første befruktningen utføres ved 2 eller 3 års planteliv. Prosedyren utføres på våren. For å gjøre dette, tilsett 100 til 120 g Kemira-vogn til jorden..

Irrigasjon

Bare vannelskende granarter blir vannet. For god utvikling vil det være nok fra 2 til 3 prosedyrer for hele sesongen. 1,5-2 bøtter varm væske helles under hvert tre. Men hvis været er vått ute, reduseres antallet vanning.

Beskjæring av gran

beskjæring av granDenne prosedyren utføres før sapstrømmen begynner. Det første du må gjøre er å fjerne eventuelle tørre og deformerte kvister. Etter det kan du begynne å danne kronen. Det anbefales å trimme granen kun med hagesaks. De må være skarpe for ikke å skade friske skudd. I en prosedyre fjernes ikke mer enn 1/3 av grenene. Hvis du ikke følger denne regelen, vil granen slutte å vokse og miste sin attraktivitet..beskjæring av gran

Firtransplantasjonsregler

plantetransplantasjonFor at treet raskt skal slå rot på et nytt sted, er det nødvendig å følge alle prosedyrereglene. Det første du må gjøre er å stikke jorden rundt stammen med en skarp spade. Hev deretter rotsystemet sammen med en jordklump og flytt til et nytt sted.

Prøver som er mange år gamle tilberedes før planting. For å gjøre dette, stikker de jorda rundt stammen om et år. I løpet av denne tiden vil nye røtter dukke opp i midten av den opprettede sirkelen, takket være at granen lettere vil overføre transplantasjonen. For å forhindre ødeleggelse av det jordiske koma, anbefales det å utføre prosedyren med en partner.

Sykdommer og skadedyr av gran

skadedyr på granHvis du velger riktig sted for planting og følger alle reglene for omsorg for planten, vil treet ha god immunitet. Men, til tross for sin motstand mot sykdom, kan gran infisere bladlus. Det første tegnet på utseendet til slike insekter er gulingen av nålene. Å fjerne bladlus er ikke vanskelig. For å gjøre dette, bruk stoffet Antio eller Rogor. Treet sprøytes i mars måned, når hunnbladlusene begynner å våkne. For å gjøre dette, rør 20 g av et preparat i en bøtte med rent vann. Disse rettsmidlene vil også bidra til å bli kvitt granmøll og bladorm..

Når kyllinger og stjerner dukker opp, blir trærne gravd opp og ødelagt.

Det kan også vises gule flekker på treet, som dannes små vekster. De vises som et resultat av en soppinfeksjon av granen. Grenene som har endret farge må fjernes. Det anbefales også å kvitte seg med nåler som har falt. Behandle hele planten med en løsning av Bordeaux -blanding.

Riktig planting og omsorg for gran er nøkkelen til et vakkert og sunt tre som vil dekorere stedet i mange år. Etter å ha fulgt alle anbefalingene, vil du sikkert oppnå ønsket resultat og gjøre hagen din vakker, stilig, moderne..

Fir care -anbefalinger – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?