15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reproduksjon av cotoneaster: 4 hovedmåter

avl av cotoneaster Reproduksjon av cotoneaster kan utføres på flere måter. Hver metode har sine egne fordeler og egenskaper. Hvis du kjenner de grunnleggende reglene for å plante en busk, vil den utvikle seg godt, bære frukt rikelig og gi nytte og glede.

Reproduksjon av cotoneaster ved stiklinger

høsting av stiklinger Med denne metoden er det nødvendig å kutte av grønne stiklinger fra midten av stilkene (som er ett år gamle). Det er best å utføre prosedyren om sommeren, i slutten av juni. Noen av bladene må kuttes av, omtrent en tredjedel. Tilberedte grener oppbevares i en løsning som stimulerer rotdannelse.

For planting, forbered beholdere fylt med en blanding av torv og elvesand. Stiklingene plasseres i jorden på skrå. Etter det er det godt vannet og drivhusforhold opprettes. For å gjøre dette er det nok å dekke grenene med en krukke eller en del av en plastflaske. Drivhuset fjernes bare for kort tid for lufting, plantene vannes regelmessig.

plante stiklingerÅ formere en cotoneaster ved stiklinger er ganske enkelt og enkelt. Anlegget krever ingen spesiell omsorg. Stiklinger plantes bare i det åpne året neste år. Siden det vil være vanskelig for dem å slå rot i nye forhold uten et sterkt rotsystem.

Når du planter cotoneaster -stiklinger, må du ta vare på drenering i fordypningene. Når vann samler seg ved røttene, påvirkes de raskt av råte. Hvis jorden på stedet er for sur, kan du nøytralisere den ved å blande inn kalk.

Du kan gå den andre veien ved stiklinger. For dette blir sterke, treaktige grener kuttet om høsten. De lagres i kjølige forhold til våren. Du kan beholde stiklingene rett i kjøleskapet. Videre er vekstprosedyren nøyaktig den samme. Grenene behandles med en roterende stimulator, plantet i forberedte groper. Til høsten vil stiklingene gi gode røtter..

Såing av cotoneasterfrø

såing av cotoneasterfrøDenne vakre busken bærer rikelig frukt med røde perlebær, der frøene er skjult. Cotoneaster kan formeres ved å så dem, men dette er ikke den mest produktive metoden. Frøene spirer veldig dårlig, en betydelig del spirer ikke, og spirene vokser sakte i vekst. For å få en ungfru av tilstrekkelig størrelse må du være tålmodig og vente 3-4 år. Cotoneaster formering av frø praktiseres oftere av oppdrettere som er engasjert i å skaffe nye plantesorter..

Hvis vanskeligheter ikke er skremmende og det er et ønske om å prøve denne metoden, må du følge disse tipsene:

  1. Først visner bærene litt. Etter det er fruktkjøttet mye lettere å skille fra frøene..
  2. Raffinerte korn vaskes for å fjerne det helt..
  3. Frøene blir avvist for å skille alle ikke -lovende prøver på dette stadiet. Det er ikke vanskelig å gjøre dette, det er nok å fylle plantematerialet med vann og la det stå en stund. Frø som flyter på overflaten vil ikke spire, de kastes umiddelbart.
  4. Kornene må stratifiseres. I to måneder holdes de ved en temperatur på 30 ° C, og deretter reduseres den gradvis til -5 ° C..
  5. Kotoneasterfrøene tilberedt på denne måten blir sådd neste høst med omtrent 3-5 cm i dybden..

frøplanter av cotoneasterfrøFrøplantene skal tas vare på til våren, og deretter plantes i åpen mark. Cotoneaster tåler godt skyggelagte områder. Med tilstrekkelig belysning manifesteres plantens dekorative trekk fullt ut. Derfor, om mulig, er det å foretrekke å plante cotoneaster på et åpent område..

Hullet for å plante en plante skal være 50x50x50 cm stort. Drenering nederst 20 cm høy er nødvendig for at røttene ikke skal råtne. En blanding av torv, humus og sand (alle ingrediensene i 1 volum) og torv (2 volumer) helles over dreneringen. For å nøytralisere jordreaksjonen må du blande 250 g kalk.

Når du planter, er det viktig å la det være nok plass mellom plantene: 50 cm er nok for små varianter, store sorter krever omtrent 2 meter.

Inndeling av voksne busker av cotoneaster

dele kotoneasterbuskenHvis planten er for gjengrodd, bør den deles i flere deler. Denne prosedyren kan utføres både vår og høst. Busken graves opp, overflødig jord fjernes, undersøkes og deles i segmenter med gode røtter. Hver av dem plantes separat..

Ved planting må rotkragen ikke begraves; den må være i flukt med bakken.

Etter planting vannes de delte delene daglig de første 3-4 ukene. Deretter reduseres vanningen og utføres ikke mer enn to ganger hver 30. dag. Hvis det er nok naturlig nedbør, vannes kulturen bare en gang i måneden. Vannforbruket for hver busk er 7-8 liter.

Reproduksjon ved lagdeling

forplantning ved lagdelingDenne avlsmetoden er egnet for en bunndekkende cotoneaster. Grener nær overflaten av bakken kan slå rot på egenhånd og gi en ny busk. For å fremskynde denne prosessen presses unge skudd rett og slett til bakken med stifter, lett drysset med humus. Til våren vil de gi gode røtter. I april kan hver prøve skilles fra moderplanten og plantes separat..

Dette er en veldig produktiv måte med 100% resultater. Tross alt, mens grenene vokser sine røtter, blir de konstant matet fra en sterk morbuske..

Frøplanter, når de formeres ved lagdeling, roter godt. De er ganske sterke og har utmerket immunitet mot forskjellige sykdommer..

Uansett den valgte metoden for reproduksjon av busken, ikke glem riktig forberedelse for å plante nye prøver og god omsorg for dem. Unge planter er følsomme for frost og krever ly for overvintring..

Video om å plante en cotoneaster

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?