15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planter og pleier skumpia på sommerhuset deres

plante og ta vare på skumpia Det er ikke ofte på sommerhuset du kan se en uvanlig scumpia, selv om planten ser veldig attraktiv ut under blomstring. Vi anbefaler at elskere av prydplanter tar hensyn til treet og bruker det i landskapsdesign. Tross alt er det enkelt å plante og ta vare på en scumpia, og planten vil takke deg med frodige buketter.

Hva er attraktivt med scumpia

attraktiv busk Det vakre scumpia -treet (busk) har mange andre navn. Videre ble de gitt av representanter for et bredt spekter av håndverk. Garvere som brukte barken på treet til å lage skinn kalte det garveri. For de verdifulle egenskapene til tre kalte møbelsnekkerne scumpiaen for gul sandeltre. Fargestoffer av tekstiler lærte å lage en gul maling kalt “fustik” av noen varianter av scumpia, og ga den navnet venetiansk sumac. Helbredere og leger æret henne for sine fordelaktige egenskaper som hjelper på mange plager. Marokkansk treverk og malingen hentet fra det er til og med nevnt i Dahls ordbok: “Gul marokko ble malt med det”.

scumpia i landskapsdesignUvanlig Scumpia vulgaris tilhører Anacardia -familien og distribueres nesten over hele det eurasiske kontinentet, med unntak av Vest- og Sentral -Europa. Under gunstige eksistensforhold kan det leve i mer enn 100 år og nå en høyde på 5 m. Treet har en krone i form av en ball eller paraply. Tynn bark er rødbrun, tynne skudd blir røde over tid. Rotsystemet til denne planten er ekstremt forgrenet, noe som er viktig å vurdere når du plasserer den i hagen og velger ledsagere. Bladene er ovale, nesten runde, vanligvis 8-10 cm lange og ca 7 cm brede. De kommer ut av knoppene i midten av april, og på slutten av høsten blir de en rød eller lilla farge, de faller av. Blomster, som ligner på panikler, kan være fra 15 til 30 cm. Etter blomstring dannes grønne beinfrukter, som når de modnes, får tynne årer og blir mørkebrune.

Plante og ta vare på skumpia

valg av plantematerialeValget av plantemateriale bør bare gjøres i pålitelige barnehager eller spesialiserte landbruksbedrifter. Hvis planten har skadede knopper eller ødelagt bark, vil busken mest sannsynlig ikke slå rot. I tillegg bør du ta hensyn til røttenes tilstand. De skal ikke vise tegn på forfall eller brudd. Hvis en plante er kjøpt uten jordens koma, bør den plantes en gang.

Plantingsdatoer og valg av jord

scumpia blomstrerScumpia plantes vanligvis enten midt på våren eller midt på høsten. Skumpia er en busk som foretrekker velinnviede områder. Hvis du planter den i skyggen, vil planten raskt miste sin dekorative effekt – bladene vil falme, og de panikulære blomstene blir knappe og stygge.

En prydbusk foretrekker lett, pustende, næringsrik nøytral eller alkalisk jord. På steinete jordsmonn kan den imidlertid også vokse godt, men utviklingen av planten vil ikke være intens..

Prosessen med å plante skumpen i bakken

landingsstedFor å plante scumpia i bakken, bør et hull graves litt mindre enn plantens rotsystem. Før du utdyper frøplanten i bakken, bør du ta vare på drenering ved å legge utvidet leire, skjær eller mellomstore småstein i bunnen. I tillegg må hullet skurres godt før planting..

Når scumpiaen er på det tildelte stedet, må man passe på at røttene spres ut på en strållignende måte.

Først etter det kan du drysse planten med jorden, og sørg for at rotkragen stiger over bakken med 5-7 cm.

Vanning, beskjæring og forberedelse til vinteren

plante og ta vare på skumpiaScumpia liker ikke vannet jord. Derfor bør vanning utføres når matjorden tørker litt. Hvis det kommer langvarig regn, må vanningen stoppes helt..

Jordsirkelen rundt planten bør holdes ren og luke regelmessig. For at fuktigheten skal bevares naturlig, drysses stamcirkelen med furubarkmulk..

vårbeskjæring skumpiaVellykket planting og omsorg for scumpia er ganske enkelt umulig uten rettidig beskjæring av planten. Beskjæring av scumpia utføres regelmessig hvert annet år. Den beste tiden for denne prosedyren er tidlig på våren, før det første løvet dukker opp på treet..klump etter beskjæring

Tidlig beskjæring stimulerer veksten av laterale skudd, danner en krone og har en foryngende karakter.

overvintrende skumpiiScumpia er en termofil plante. Langvarig frost uten pålitelig ly er ødeleggende for henne. For å beskytte skumpiaen mot å fryse, må du dekke stamcirkelen med et tykt lag mulch og dekke den med grangrener eller fiberduk på toppen.scumpia i snøen

Reproduksjon av scumpia

Scumpia -forplantning utføres på 4 måter:

  • frø;
  • stiklinger;
  • lagdeling;
  • jigging ung vekst.

Reproduksjon ved lagdeling

reproduksjon av scumpia ved lagdelingDen enkleste måten å få ferskt plantemateriale på er å kutte fra moderplanten..

Dette krever:

  1. Velg et solid skudd nær bakken.
  2. På stammen, på stedet du planlegger å slippe inn, gjør du et pent snitt for å øke rotdannelsen.
  3. Bøy deretter stammen, fest den med en hageklips og dryss med jord.
  4. Den siste fasen er en rikelig felling av planten.

Når planten er forankret, skille plantene forsiktig fra moderbusken og transplantere til et permanent sted..

Formering ved stiklinger

forplantning av scumpia ved stiklingerDette er ikke å si at forplantning av scumpia ved stiklinger ikke er en lett oppgave. Den optimale tiden for avl på denne måten er slutten av juni. Hovedkomponenten for suksess er forberedelse av plantematerialet. For stiklinger velges en sunn voksen plante, hvorfra minst 20 cm lange skudd med 4-6 knopper skilles. scumpia stiklinger for forplantningDe nedre bladene fjernes og stiklingene legges i en fytohormonoppløsning i flere timer for å stimulere rotdannelse. En jordblanding laget av sand, torv og torv helles i frøkassen. Deretter plantes stiklinger. Etter at de unge plantene er plantet, er det nødvendig å skape drivhusforhold for dem og dekke dem med en plasthette.frøformering av scumpia

Omsorg for ung vekst reduseres til rettidig vanning eller vanning og regelmessig ventilasjon.

Kjennskap til varianter av scumpia for Moskva -regionen

Planting og omsorg for en skumpia i Moskva -regionen krever spesiell oppmerksomhet og innsats fra gartneren. Å velge riktig scumpia -sort for regionen vil hjelpe deg med å dyrke en virkelig vakker plante..

Kongelig lilla

Kongelig lillaI motsetning til andre representanter for denne arten, kan den kongelige lilla scumpiaen være veldig imponerende i størrelse og vokse opp til 4 m. Den reversible formen og den lilla-røde kongelige fargen på løvet gjør denne planten ekstremt dekorativ. Til høsten får bladene en blåaktig fargetone..

Skumpia garveri Royal pearl blomstrer med panikkblomster av rosa farge. Når frukt dannes, forlenges pediklene og blir dekket med hår. På dette tidspunktet ser planten veldig imponerende ut. I landskapsdesign er den mest attraktiv som en uavhengig plante, uten ledsagere. Foretrekker åpne, velinnviede steder.

Scumpia Grace

Scumpia GraceHybride scumpia Grace, hentet fra kryssing av variantene Velvet Cloak og Cotinus obovatus, kjennetegnes ved sterk forgrening, en velutviklet sfærisk krone og lang blomstring. Bladene er smaragdfargede med en blåaktig fargetone, som når høsten nærmer seg, blir lilla.

Blomstringsperioden er fra mai til august. Blomstene er panikkfulle, melkeaktige eller grønne i fargen, som i løpet av fruktmodningsperioden er dekket med røde eller rosa hår. I denne perioden er Grace spesielt vakker. Foretrekker åpne solrike områder, men vil føle seg godt i delvis skygge. Tåler dårlig frostfrie vintre, så du må ta vare på pålitelig ly og beskyttelse mot trekk og et kraftig temperaturfall.

Vanlig Skumpia -skinn, så vel som forskjellige varianter av denne planten, dukker stadig opp i dachas nær Moskva og i hager. Dessverre er det uforutsigbarhet i klimaet som i økende grad forstyrrer gartnere med at det blir vanskeligere og vanskeligere å gi en kjekk plante 100% omsorg om sommeren og beskyttelse om vinteren. Derfor bør du være mer forsiktig med å velge et plantingssted, organisere drenering og beskytte planten mot vintervær..

Funksjoner ved planting og omsorg for skumpia

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?