15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse og ta vare på flamingo askebladet lønn i hagen

askebladet lønn flamingo Alle som er så heldige å se den askebladede lønnen Flamingo minst én gang, vil helt sikkert bli forelsket i den. Når løvet blomstrer tidlig på våren, ser det ut til at treet er dekket av rosa blomster. Faktisk er det de tofargede platene som skaper en så original effekt. Hvordan vokse et unikt tre i sommerhuset? Hva er reglene for omsorg for en plante? Finn ut hva erfarne gartnere anbefaler. Men først, la oss se nærmere på et eksotisk tre.

Askbladet lønn Flamingo under blikket av grøntelskere

hage dekorasjon lønn askebladet flamingo I naturen finnes planten i Mongolia, Kina og Korea. Siden 1860 har lønn blitt dyrket i mange land, inkludert Russland. Det viktigste er at de klimatiske forholdene er passende for treet. Det krever ingen spesiell omsorg, og tåler mirakuløst kulde..

fargen på ungt løvverkAskbladet lønn fikk sitt eksotiske navn “Flamingo” på grunn av den opprinnelige fargen på ungt løvverk. Tidlig på våren er den rosa i fargen. I den varme sesongen brenner løvet ut og får en grønnhvit fargetone. På høsten, etter den første frosten, tar løvet på seg et gult og rødt antrekk..

ungt treMaksimal høyde på et voksen tre når omtrent 5 m. Det vokser ganske raskt. Opptil omtrent en halv meter i året. Under oppsyn av erfarne gartnere lever planten i omtrent 100 år. Til tross for dette brytes grenene ofte. De tåler ikke sterk vind eller sludd. Hovedårsaken er vedens skjørhet. Tidlig på våren skiller den imidlertid ut en væske som brukes i tradisjonell medisin..

Bare ungt løvverk har original rosa farge. For at det skal vises hvert år, er det tilrådelig å klemme toppen av skuddene om sommeren.

Askbladet flamingo lønn begynner å blomstre allerede før utseendet på nytt løvverk. Beskjedne mannlige og kvinnelige gule knopper vokser på grenene. Deres behagelige aroma og søte nektar tiltrekker seg mange insekter og bier. Derfor regnes planten som en honningplante..

askebladet flamingo lønnefruktEtter 2 måneder dannes frukt på treet. De består av 2 tynne gjennomsiktige vinger. Mellom dem er det en komprimert base, i hvilken det er ett frø. Lionfish forblir på grenene til neste vår. Deretter bryter de av og faller ned i jorden. Noen av dem spirer vellykket, på grunn av hvilke unge frøplanter dukker opp..

Vokser hemmeligheter og omsorg

lyselskende kulturFlamingo-askebladet lønn er en fotofil avling. Mangel på sollys fører til tap av dekorativ effekt. Bladplater mister raskt sin opprinnelige nyanse. Derfor bør plantingsstedet være romslig og godt opplyst..

Treet krever ikke spesielle jordtyper. Det utvikler seg vellykket i sommerhusene til våre landsmenn.

lønneplanter i barnehagenSom regel dyrkes frøplanter i spesialiserte barnehager og selges deretter. For planting er det best å kjøpe et tre i din egen gryte, som er 1 eller 2 år gammelt. Maksimal plantehøyde er ca 100 cm. Det er ønskelig å plante den innen 7 dager etter kjøpet.

Følg enkle regler for å gjøre dette:

 • grave en trakt 50 cm dyp og bred;
 • drenering plasseres på bunnen (grov sand eller fint grus);
 • hell litt rent vann;
 • gjødsel påføres, bestående av sand, humus og torv;
 • frøplanten plasseres i midten av trakten;
 • nøye dekket med jord og tampet;
 • rotområdet er mulket med et lag torv;
 • vanne planten med vann.

Å dyrke og ta vare på Flamingo -lønn krever ingen spesielle ferdigheter. Det er nok å følge enkle regler, og et eksotisk tre vil lykkes med å passe inn i landskapet på et landsted..

Intelligent vanning

lønn omsorgHvis planten vokser i et område der det er lite naturlig nedbør, vannes den en gang hver 7. dag. En frøplante trenger omtrent 20 liter vann. I regntiden trenger ikke Flamingo aske lønn ekstra fuktighet. Med moderat nedbør blir vannet en gang hver 30. dag..

Etter hver fukting er det tilrådelig å luke området nær stammen, mulch jorda.

Sesongmessig fôring og beskyttende behandling

urea for fôring av lønnFor å dyrke en Flamingo -lønn i Moskva -regionen, er det nødvendig å regelmessig gjødsle jorda i rotområdet til frøplanten.

Det neste året etter planting blir følgende introdusert i jorden:

 • urea;
 • kaliumsalter;
 • superfosfat.

Takket være toppdressing får lønn styrke og beholder sin dekorative effekt. Noen ganger blir planten påvirket av hvitfluer av en snegle eller en melus. Spesielle kjemikalier brukes til destruksjon.

For å beskytte frøplanten mot mugg, spray med kobbersulfat fortynnet i vann.

Kronedannelse

vårbeskjæring av askebladet lønnTidlig på våren må treet beskjæres, da mange skadede grener vises på det. For å lage en spektakulær krone, fjern 1/3 av den totale lengden på gamle skudd. Også grenene som vokser inne i treet er helt avskåret. Takket være dette vil lønnen tåle sterk vind, både sommer og vinter..

Regelmessig beskjæring gir løvet en spesiell rik farge.

Som du kan se, er det ikke vanskelig å dyrke Flamingo askebladet lønn i en sommerhytte. Du trenger bare å prøve å følge reglene for planting, vanning, fôring, beskyttelse mot skadedyr og beskjæring. askebladet lønneflamingo i blomsterbedetTreet ser fantastisk ut i midten av blomsterbedet, hvor peoner, bregner, krysantemum vokser. Det vil dekorere inngangen til territoriet til et landsted, og vil tjene som en original hekk hele året.

Askbladet lønn Flamingo på sommerhuset deres – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?