15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Har du en tricolor fiolett på nettstedet ditt?

Delikat vakker blomst - tricolor fiolett En fantastisk tricolor fiolett blomst, ikke utenlands, egen, vokser på enger og politi i den midterste banen og vises gradvis i Sibir. Den oppfattende landsbyboeren, som så på blomsten, ga den mange kjærlige navn. Stemorsblomster, ivan-da-marya, møll, treblomster. Hageformer av dyrkede planter kalles Vittrock fioler eller fiol..

Særtrekk ved den fiolette tricolor

Wittrocks delikate fioler Hvis snøen ikke hadde tid til å smelte om våren, og bladene på de overvintrede fioler dukket opp på de tint gardinene, så er vi i den midtre delen av Trans-Urals. I Sentral -Europeisk Russland er den fiolette en innfødt innbygger på enger og huler, men ikke av sur myrjord.

En lav buskete plante har en rosett av blader i forskjellige former, men alltid med denticles. Peduncle stiger høyt over bladene og avslører en kompleks blomst som biologer omtaler som enkle blomsterstander. Den femflikede corollaen har en annen konfigurasjon av fargede plater. Den nedre er vanligvis trekantet flerfarget, de laterale er malt i en farge, de øvre er langstrakte blå eller tofarget. Innvendig er et nysgjerrig eller trist øye godt synlig, avhengig av stemningen til betrakteren. Til og med cilia på kronbladene kan sees.

Viola lukter i blomsterbedetKlassifiseringen deler tricolor fiolett i flere underarter:

 • underarter av Curtis;
 • underarter Makedonsk;
 • underarter morgen;
 • subalpine underarter;
 • underarten tricolor.

Flere sagn og tro er knyttet til stemorsblomster, der det også er vakre jenter som ble til blomster, og symboliserer tanker om en elsket. Hvis denne blomsten noen steder var ønskelig i en hage og en bukett, ble den på andre steder ansett som et symbol på tristhet og evighet, en utsmykning av graver.

Gjennom utvalg har mange varianter av tricolor fioler blitt avletUansett, for øyeblikket har de triste irritasjonene blitt til luksuriøse skjønnheter som mystisk roper til steinhagen, til balkongen, til blomsterbedet. Utvalget har gått fra en iøynefallende busk, som blir kvitt som et ugress, til elitesorter med gigantiske perler som svever over like vakre blader. Et bilde av tricolor fioler bekrefter bare valgene.

Stell og avl av stemorsblomster

Reproduksjon av fioler utføres ved poding og såing av frøI naturen reproduserer tricolor fiolett av frø og gjengroing av busker. I kultur er det mulig og oftest brukt ved frøformering, men spesielt verdifulle hybrider formidler egenskapene til moderbusken bare ved stiklinger. Opptil 40 nye prøver kan fås fra en moderplante..

Avhengig av oppgaven kan du få:

 • tidlig blomstrende busk;
 • andre bølge;
 • rik lang blomstring midt på sommeren.

Det avhenger av stell av fioler og dannelse av unge planter, der det må gå minst 70 dager før de første blomstene dukker opp. Derfor, for blomstring på forsommeren, er det nødvendig å passe på i forrige sesong, så frø og la unge planter stå til høsten, slik at de overvintrer og blomstrer tidlig. Men senere må de byttes ut, siden stemorsblomster blomstrer bare en gang i året. Frøplanter er allerede klare til å erstatte dem, som ble dyrket hjemme eller under drivhusforhold. Transplantasjon av fioler vokst i kopper, den beste måten å forynge et blomsterbed.

Unge planter må dannesDug out busker kan ordnes på et lite synlig sted, få frø fra dem og så igjen, til neste år. Selv om rosettene ikke blir sterkere, overvintrer de godt i ly av grangrener og spon slik at de kan puste.

Frøplanter av tricolor fiolerDen mest brukte avlsmetoden for frøplanter. I en grunne beholder fylt med en dampet sammensetning av hagejord og torv i like store mengder, spres frø over overflaten, som er drysset med snø på toppen. Såing utføres i februar, begynnelsen av mars. Smeltende snø bærer små korn til ønsket dybde. Fioler spirer raskt, etter 10-12 dager blir plantene frigjort fra dekket og utsatt for lys. På et kjølig sted vil ikke plantene strekke seg, røttene begynner å fungere. Det er nødvendig å finne et slikt sted slik at røttene er varme, og luften varmes opp til 15 0.

Det er på tide å velge bratsjMed utseendet på ekte blader, dykker plantene i kopper og vokser før tidspunktet for planting i bakken. Fiolene tricolor er upretensiøse, kan vokse på dårlig jord og i delvis skygge. Men på humus fruktbar jord er blomstene lysere og større i størrelse, blomstrer lenger. På et åpent, solrikt sted er blomstene lyse, men forsvinner raskt.

Med frø fra hagen din, kan du plante sortfioler. Hybrider formeres vegetativt eller hver gang de kjøper frø i spesialforretninger.

Litt mer og plantene kan plantes i åpen mark.For å forplante en fiolett ved stiklinger, må du bruke to noder fra toppen av skuddene på forsommeren. Under kalesjen til et skyggefullt tre arrangerer de et sted for en barnehage og planter stiklinger til en dybde på 1 cm. De bør slå rot i en atmosfære med høy luftfuktighet, og dekk derfor med geotekstiler i flere dager med planting, slik at det blir luftutveksling.

Omsorg for tricolor fioler i et blomsterbedSpray, vann. du må luke ofte, men i løpet av en måned vil stiklingene gi røtter, og de kan transplanteres til et permanent sted med ly for vinteren, men det er bedre å forlate kompakt til våren. Så det blir lettere å redde dem om vinteren..

De helbredende egenskapene til den fiolette tricolor

Tricolor fiolett har medisinske egenskaperDen helbredende kraften til den fiolette tricolor har lenge vært kjent. Høstet under blomstring. Hele den grønne delen av anlegget brukes. Som alle urtepreparater, tørkes fioler i skyggen i ventilerte skur. I regnvær kan du ordne gresset i et tynt lag på loftet. Det tørkede materialet knuses og lagres i en glassbeholder under et glass- eller metalllokk i opptil 2 år. På apoteket kan fioler kjøpes separat eller i urtepreparater.

De medisinske egenskapene til tricolor fiolett skyldes tilstedeværelsen av essensielle oljer, polysakkarider, saponiner og biologisk aktive stoffer i sammensetningen. Den komplekse kjemiske sammensetningen av planten gjør at samlingen kan brukes i mange tilfeller:

 • ved behandling av forkjølelse, langvarig hoste;
 • for antiinflammatoriske formål;
 • for hudsykdommer.

Listen over sykdommer når det anbefales å bruke infusjoner, avkok og til og med tinkturer av fioler er stor, men bruken av medisinske former for hver person er individuell. Uten passende kunnskap, ekspertråd, kan ukontrollert selvmedisinering være skadelig. Denne planten har alvorlige kontraindikasjoner for bruk..

Vokser fra frø av tricolor fioler – video

Previous Post
Funksjoner ved omsorg for caladium og en beskrivelse av varianter
Next Post
Caise Succes la cabana lor de vară