15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskrivelser og bilder av populære varianter av balsam og dens typer

Populære varianter av balsam i hagen Balsam, eller touch-me-nots, er en stor familie av planter hjemmehørende i Asia og Afrika, men hjemmehørende i praktisk talt alle hjørner av verden. I slekten til flere hundre arter er det ettårige og flerårige, to meter og veldig små planter..

Med alle forskjellene i utseende og habitat, blomstrer balsamer, som på bildet, fantastisk, derfor vokser de som prydplanter både i hager og på vinduskarmen hjemme..

Det er sant at blant de dyrkede artene i Russland har bare noen få vært i stand til å bli virkelig populære så langt. Dette er en hagebalsam, Wallers balsam, egnet for innendørs og hagedyrking, samt Ny -Guinea -balsam som får stadig flere fans med uvanlig store blomster i lyse farger.

Hagebalsam (Impatiens balsamina)

Garden terry balsam Linn Denne typen balsam kan betraktes som den eldste dyrkede. Beskrivelser og de første bildene av mellomstore, fra 25 til 70 cm i høyden, ettårige planter holdt bokstavelig talt fast i enkle eller doble blomster, dukket opp på 1600-tallet.

Reisende som besøkte mystiske Kina, India og andre land i regionen langt fra Europa, kunne ikke passere eksemplarer med hvite, rosa, røde eller lilla blomster. Derfor dukket det snart opp hage, spesielt terrybalsaminer på blomsterbed og drivhus i Frankrike, Italia, Holland og Storbritannia..

Den årlige kulturen er lett å kjenne igjen:

  • langs sterke, saftige stilker med uttalte knuter;
  • på lansettformede petiolate blader med serrated kanter, tett dekker skuddene;
  • uregelmessige dekorative blomster som ligger i bladakslene.

Hage balsam planteStenglene til hagebalsam, som på bildet, gren, som lar deg få en tett krone, strødd med blomster i alle slags farger og nyanser fra juni til september.

Etter at blomstringen er fullført, vises saftige belger med brune, avrundede frø på plantene. Som mange andre varianter av balsamer, i den berøringsfølsomme hagen, sprer innholdet i esken umiddelbart flere meter rundt, du må bare berøre frukten, eller plantene berører fra et vindkast.

Scarlet balsamUnder subtropiske forhold, i kulturens hjemland, hjelper denne funksjonen balsamer med å bosette seg raskt. Men i midtfeltet tåler ikke termofile planter kaldt vær, derfor plantes balsamer av denne typen i hagen først etter slutten av frostperioden. Hage -berøring vil også dekorere rommet, men ytterligere fukting av luften vil trolig være nødvendig her..

Hagebalsamsorter er ikke så mange, og de fleste av dem er av europeisk opprinnelse og oppnådd lenge. Oppdrettere har avlet planter med blomster i forskjellige farger, i form og struktur som ligner hageroser, kameliaer og nelliker.

Camellia Blomstret Blandet Terry BalsamNår du velger en sort for planting på en kantstein eller blomsterbed, må du huske på at hagen kan ha en høyde på opptil 70 forskjellige høyder. For eksempel er planter fra Camellia Flowered -gruppen ganske høye, og de fleste blomstene er konsentrert i den øvre delen av skuddene..

For å oppnå en original fargeflekk eller kanting av plantasjer, er det bedre å velge dvergunderarter. Et eksempel er den populære Tom Thumb -balsamen som er vist på bildet..

Tom Tamb balsamplanter overstiger ikke 25 cm, er rike på farger og lang blomstring. Terryblomster, som erstatter hverandre, er åpne fra juni til midten av høsten, så lenge lufttemperaturen tillater det.Balsam Tom Thumb Blandet

Wallers balsam (Impatiens walleriana)

Wallers balsam, den vanligste på russiske vinduer og også brukt til sesongåpent utendørs hagearbeid, har mange navn. Siden oppdagelsen av planten på midten av 1800 -tallet, har den blitt kalt Impatiens sultanii til ære for herskeren i Zanzibar, fødestedet til denne dekorative kulturen..

Balsam Vanka Wet (lett)I mange år er russiske blomsteroppdrettere godt kjent med denne arten under det litt velkjente kallenavnet balsam Vanka Wet eller under det populære navnet “lys” for lysstyrken til blomstene som flammer på busken. På grunn av kjærligheten til vann og dens flerfargede natur, kalles balsam også “vannfuchsia”.

I motsetning til hagenes motstykke er Wallers balsam en flerårig plante av veldig liten størrelse. Under innendørs forhold gir kulturen en kompakt forgreningsbusk opp til 30-40 cm høy. Under innendørs forhold er plantene høyere enn i hagen, og med vanlig klemming busker de godt og mister ikke sin dekorative effekt på flere år.

Balsam Waller Baby blandetI hagen er Wallers balsam noe lavere; de ​​kan vokse og blomstre bare i sommermånedene i fravær av ødeleggende frost. Kulturen plantes i jorden med frøplanter, og blomstringen begynner 50-70 dager etter transplantasjon til et permanent sted.

Denne arten utmerker seg med enkeltblomster med en flat form og mange farger. Planter foretrekker steder i delvis skygge, lukket for trekk. Solen gjør fargen på blomstene svakere, og vinden kan lett bryte skuddene som er skjøre ved nodene..

Når kulturen var i hendene på oppdrettere, har den produsert mange spektakulære, som et bilde, populære balsamvarianter. Spekteret og variasjonen av avlede blomster er rett og slett fantastisk, men med all flid kan botanikere ikke få planter med blomster av gule og blå fargetoner. Sorter og hybrider av Wallers balsam kombineres i grupper av lignende koroller i form, blomstringstid og andre ytre egenskaper av planter. Dette er gjort for enkel klassifisering og bekvemmelighet for gartnere..

Balsam Impreza Pink SplashFor eksempel er den store gruppen av hybrid Impreza -balsamer planter 15-20 cm høye, med sterke stengler, korte internoder og utmerket lateral skudddannelse. Serien inneholder planter med bringebær, lilla og karmin, enkle blomster. Og også eksemplarer med originale hvite eller litt rosa koroller, dekorert med en lys rød flekk i midten.

Balsamterry Fiesta Ole LaksI dag er de mest populære varianter av balsamer med frodige doble blomster. Store koroller gjør planten mer dekorativ og attraktiv..

I tillegg til varianter med opprettede skudd, tilbys blomsteroppdrettere touch-me-not ampeløse balsamer som vokser godt i hengende kurver og potter, egnet for å dekorere ikke bare interiør, men også åpne terrasser i et landsted.

I det fri blomstrer Wallers balsamer i sommersesongen; innendørs pågår knoppdannelse, men bare når en relativt lav temperatur opprettholdes i området 16-19 ° С.

Hockers balsam (Impatiens hawkeri)

Balsam touchy hawkeriDenne typen balsam i naturen vokser på Ny Guinea og Salomonøyene. I utseende ligner det veldig på Wallers balsam, men blomstene i dette tilfellet er større, fargen er rikere og plantene selv er mer hardføre..

De ville variantene som ble oppdaget i 1884 fant ikke bred anvendelse som prydplanter i Europa eller andre land, men ble grunnlaget for storskala avlsarbeid..

Balsam Ny -Guinea (Impatiens Neuguinea)

Infinity Lavender New Guinea BalsamI 1972 ble en gruppe hybridbalsaminer introdusert for blomsterhandlerverdenen, oppkalt etter hjemlandet til deres viltvoksende forfedre. New Guinea balsams ble avlet av kryssing mellom arter, hundre lov til å oppnå:

  • høy plantemotstand mot tørke;
  • større blomster;
  • utvide fargespekteret;
  • skaffe varierte varianter.

Balsam fra New Guinea med spraglet løvverkSom Wallers balsam er de nye hybridplantene i rommet dekorative stauder. De kjennetegnes ved en tett, godt forgrenet krone, stor, opptil 6 cm i diameter, som kontinuerlig danner blomster og upretensiøs omsorg. I det åpne feltet tolererer ikke kulturen vinter, derfor vokser den som en årlig.

New Guinea balsams er ledende blant beslektede arter når det gjelder corolla størrelse, men danner hovedsakelig enkle eller halvdoble blomster. Terry balsam i dette tilfellet er sjelden..

Video om en uvanlig balsamplante

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?