15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting og omsorg, bruk i landskapsdesign av forstadsområdet thuja vest -Brabant

thuja vest -brabant En av de fem typene thuja – vestlig, har mange varianter, blant annet den vestlige thuja Brabant skiller seg ut. Et prydfrostbestandig, raskt voksende tre med en kompakt søylekrone er mye brukt i hagearbeid.

Hovedtrekk

nåler av thuja Brabant I naturen vokser thuja western, som ikke uten grunn kalles “livstreet” i de østlige områdene i Canada og Nord -USA. Eviggrønn ble introdusert for Europa på midten av 1500 -tallet, og ble brukt til å dekorere parker. I Russland har thuja av denne arten et stort utbredelsesområde. Den dyrkes i mange områder, inkludert Fjernøsten og Sibir..

Etter å ha blitt kjent med beskrivelsen av thuja Brabant, ser vi at denne sorten er vinterhard, tåler frost opp til 30-35 ° C. Anlegget er flott for det harde russiske klimaet. Brabant er en av de raskest voksende variantene av vestlig thuja, årlig vekst kan være 30-35 cm.

thuja Brabant kroneformI det russiske klimaet overstiger høyden til Thuja Brabant ikke 3,5-4 meter. Kronens form er søyleformet, kompakt. Grener kan bøye seg ned til bakken. Barken på stammen er rødbrun, noen steder flasser den av. Grønne nåler blir brune om vinteren. I april-mai blomstrer thuja, etter blomstring dannes små avlange brune kjegler.

hårklipp thuja BrazhantThuja Brabant og Smaragd brukes veldig ofte for dannelse av hekker. Egenskapene deres er stort sett de samme. Blant forskjellene mellom thuja Brabant og Smaragd kan skilles.

Brabant variasjon:

  • nålene blir brune om vinteren;
  • formen på kronen er søyleformet;
  • den årlige veksten er 35-40 cm;
  • hekken vokser raskt til en tett grønn vegg.

Smaragd variasjon:

  • nåler mister ikke farge om vinteren;
  • pyramideformet kroneform;
  • årlig vekst – 10-20 cm;
  • skiller seg ut i mindre forgrening og krever ikke hyppige hårklipp.

thuja -sapling av Golden Brabant -sortenBegge varianter av thuja har varianter med gylne nåler – Golden Brabant og Golden Smaragd. Thuja Golden Brabant er preget av en gylden gul farge, som vedvarer om vinteren..

Unge trær har en tett kjegleformet krone, i gamle trær blir den løsere.

Hvordan ta vare på thuja Brabant

hårklipp thuja Brabant i form av en terningSelv om thuja vestlige Brabant er upretensiøs i omsorgen, har den fortsatt sine egne preferanser for jordtype, fuktighet, sollys, temperatur. Hvis du forsømmer de grunnleggende reglene når du dyrker den, kan dekorative funksjoner gå tapt. Spesielt er hovedomsorgen å periodisk trimme skuddene for å danne en vakker kroneform..

Når du kutter en thuja, kan stiklinger velges for å bruke dem til forplantning. Plassert i en beholder med vann, vil de gi røtter. Rotete frøplanter kan plantes i bakken.

Sted og type jord

frøplante for planting i åpen markThuja tilhører lysglade planter. Hun tolererer ikke døgnet rundt og mister lysstyrken på nålens farge. Samtidig er konstant varme også skadelig for henne. Det beste alternativet når du velger et landingssted er delvis skygge. I forstadsområder er det lurt å plante trær på vest- eller østsiden av bygningene.

Den mest gunstige jorda for å dyrke thuja i vestlige Brabant er leir, selv om den kan vokse på hvilken som helst jord. På lett jord utvikler planten seg bedre og ser mer dekorativ ut. Det er å foretrekke å plante thuja om våren eller høsten, men du kan også om sommeren..

Landing

landing thuja BrabantEn plantegrop er gravd med en dybde på 60-80 cm, bredde for størrelsen på rotsystemet. Gropen er fylt med vann og fuktighet tillates absorbert. Hvis jorden er tung, kreves et dreneringslag på minst 15 cm. Rotkragen plasseres på bakkenivå og frøplanten er dekket med en forberedt jordblanding. Det er ønskelig at det inkluderer torv, sand og løvjord i forholdet 1: 1: 2. For å forbedre veksten tilsettes nitroammofoska til blandingen. Etter det, vanne planten.

Omsorg

salg av store frøplanter av thuja BradantEtter planting er det nødvendig med vanning omtrent en gang i uken. Når du planter i varmt vær, øker vanningen. Anlegget reagerer godt på sprinkling. En sprøyteslange kan brukes til dette. I tørr jord utvikler thuja seg dårlig, nålene blir gule og smuldrer.

Jorden bør løsnes til en grunn dybde, siden planten har et overfladisk rotsystem. For å beskytte røttene mot uttørking og overoppheting, er det tilrådelig å dekke jorden med mulch – torv, kompost, sagflis, bark.

Thuja lider ikke av vinterfrost, men om våren kan det bli solbrenthet. Unge trær bør beskyttes spesielt ved å dekke dem fra solen med et materiale som overfører sollys godt. I en eviggrønn plante skjer prosessen med fotosyntese selv om vinteren. På steder der det oppstår store snøfall, trekkes trekroner tett sammen med et tau for vinteren..

I det første året, mens røttene ikke er sterke nok, utføres fôring opptil tre ganger per sesong. Et år etter planting, hver vår, gjødsles det med kompleks gjødsel. Beskjæring gjøres best 2-3 år etter planting. Det er å foretrekke å gjøre denne prosedyren to ganger – i begynnelsen av sommeren og i slutten av august. Små kronejusteringer gjøres gjennom sesongen. Som du kan se, er planting og omsorg for Thuja Brabant (foto) ikke spesielt vanskelig..

Bruken av thuja Brabant i hagedesign

thuja Brabant hekkFordelen med sorten er at den vokser veldig raskt. Denne eiendommen til thuja Brabant er vellykket brukt i landskapsdesign. Thuja er et allsidig element for å lage en enkelt ball, en pen kjegle, en pyramide. Ikke-standard enkeltfigurer laget av tre kan plantes med hvilken som helst overflateavlastning. Men hvis vakker geometri fra thuja Brabant eller Smaragd er planlagt, bør landingsstedet ha et perfekt flatt fly.

Thuja vestlige Brabant er best kuttet på overskyede dager. Dette forhindrer at unge skudd brenner i solen, som ble gjemt under lange grener før de ble kuttet..

Thuja plantet på rad vil erstatte hekken. Hvis du klipper et slikt gjerde i en rektangulær form, ser det helt annerledes ut. Når du planlegger å vokse en hekk fra Thuja Brabant, bør plantene graves inn i en avstand på omtrent 1 m fra hverandre, fordi kronen vil være bred nok ved basen. Over tid vil kronene av trær stenge, og en slik hekk med et tett grønt gardin vil dekke området fra nysgjerrige øyne og tjene som en fantastisk dekorasjon.

hårklipp thuja Brabant i form av et rektangelPlanten begynner å danne når den har nådd ønsket høyde. Beskjæring av thuja Brabant er den mest tidkrevende delen i omsorgen for en plante. Hårklippet utføres med en skarp beskjærer, som ikke vil kunne påføre bulker i stedet for kuttet. For at treet ikke skal svekkes, bør en tredjedel av skuddet kuttes.

Thuja Brabant, som alle bartrær, vil glede hele året med frodig grønt, rense luften og berike den med oksygen. En annen fordel er dekorativitet. Ved å kombinere forskjellige typer thuja med andre busker og blomster, kan du gi stedet en unik, uforlignelig form.

Video om voksende thuja Brabant

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?