15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Oversikt over raskt voksende flerårige busker for hekker i landet

hekk av busker som vokser raskt Hvert område krever et sikkert gjerde. Et utmerket alternativ til det tradisjonelle gjerdet vil være en raskt voksende, flerårig hekk, det vil ikke bare beskytte eiendommen mot nysgjerrige øyne og ubudne gjester, men også farge hele territoriet.

Med et gjennomtenkt utvalg, vil buskene ikke ta mye tid og krefter å ta vare på, men vil til gjengjeld gi et naturlig fornyende gjerde som utfører flere viktige funksjoner samtidig.

Krav til busker og hekker som vokser raskt

hortensia som hekk Flerårige busker valgt for grenser til stedet kan være løvfellende og eviggrønne, høye og veldig små, dekorative løvfellende, blomstrende og til og med frukt.

På samme tid spiller en hekk basert på dem ikke bare rollen som en “grønn grense”, den:

 • bidrar til å dele rommet inne i funksjonelle soner;
 • renser luften, og når du velger blomstrende busker, er det en honningplante og et seriøst agn for pollinerende insekter;
 • endrer utseendet gjennom året, dekorerer territoriet;
 • holder løs jord på skråningene av raviner, forhindrer jorderosjon;
 • beskytter hage- og grønnsakshager mot kald luft, direkte sollys.

Det er flere viktige krav til selve de hurtigvoksende hekkbuskene. Slike planter skal ikke bare skille seg ut for hastigheten på skuddannelsen, men også:

 • upretensiøsitet, det vil si gjøre uten omhyggelig omhu;
 • frostbestandighet, spesielt i områder med harde vintre og fare for at våren kommer tilbake kaldt;
 • varighet;
 • evnen til å danne en jevnt tett grønn vegg;
 • god toleranse for vanlig beskjæring.

Vedlikehold av planting vil være mye lettere hvis hurtigvoksende hekkbusker ikke vokser over tid, og forlater grensene for de angitte områdene..

trimmet hekkDet er sant at det ikke alltid er mulig å finne slike kulturer. Derfor bruker sommerboere enkle agrotekniske teknikker som hjelper til med å dempe buskens ukuelige ønske om å ta så mye plass som mulig. Den enkleste måten å begrense plantegravene under planting er å grave i skiferark til dybden av rotsystemet.

Hvilke busker for hekker vokser raskt og best oppfyller kravene ovenfor?

Typer av raskt voksende hekkbusker

hekkbuskepleieEvergreens har nylig blitt brukt til å lage hekker. Slike plantinger beholder fargestyrke uavhengig av årstid. Ener og thuja er enkle å kutte og holder formen perfekt. Imidlertid har bartrær en ulempe – i de fleste tilfeller vokser de sakte..

I løvfrukter er vekstraten betydelig høyere enn bartrær, og høy dekorativitet fra vår til høst kompenserer for mangel på løvverk om vinteren..

Hva slags busker er egnet for en flerårig, raskt voksende hekk? Et lite utvalg av kjente planter med bilder hjelper deg med å gjøre det riktige valget..

Barberry

hekk barbærEt av de første stedene i popularitet blant slike raser er fortjent okkupert av barbæret. Planter med tett løvskudd tåler perfekt både klipping og russiske vintre. De kan trygt anbefales som hurtigvoksende planter for hekker for Moskva-regionen, andre områder av midtbanen og til og med nord..

Takket være bladene og fruktene som forblir på grenene i lang tid, forblir hekken, som endrer utseende, attraktiv gjennom året. Og tilstedeværelsen av torner på tette grener øker påliteligheten. Til disposisjon for sommerboere i dag er det nok orter, ikke bare med tradisjonelt grønt løvverk, men også crimson-lilla, gyldne. Fra variasjon til sort endres også den maksimalt mulige høyden på planter, og dermed hekkene, alvorlig..

Boble

blære langs hagestienFor mellomstore gjerder av streng eller fri form velges vesikkelen ofte. Bladene på planten ligner viburnum løvverk i form, den frodige blomstringen som oppstår i første halvdel av sommeren er ikke mindre imponerende enn viburnum eller spirea. I tillegg forlater den gjennomsnittlige veksten av denne vinterharde og helt kresne busken omtrent 40 cm per år..

Med vanlig klipping er en flerårig hekk laget av hurtigvoksende busker ikke så tett dekket med blomster, men får ytterligere tetthet og soliditet. Hvis blæren ikke er trimmet, kan bredden og høyden på kronen nå 4 meter..

Snøbær

hekk snøbærFor små dekorative gjerder og grenser er det ingen bedre busk enn et snøbær. En hekk basert på en plante vokser opp til 80-120 cm, og selv om den ikke har tilstrekkelig tetthet, er den interessant når som helst på året.

Fra slutten av venen til midten av sommeren er hvite eller rosa blomster synlige mellom de ovale blågrønne bladene. Deretter dukker det opp uvanlige frukter i stedet, som ligner på snøklumper. De vedvarer på busken selv om vinteren..

Hagtorn

hagtornHagtorn er utrolig populær blant landskapsdesignere. Bildet av en raskt voksende busk for en hekk viser at planten ikke bare oppfyller alle kravene til slike avlinger, den beholder sin dekorative effekt fra vår til sen høst.

Ved å velge en av de høye arter av hagtorn, kan du omgi huset og hagen med en tett grønn vegg, som aktivt tiltrekker seg bier om våren, og ved slutten av sommeren gleder seg med børster av modne frukter.

hagtorn blomstrerPå grenene til mange varianter av hagtorn er det særegne lignifiserte utvekster, som ligner på lange torner. De vil bidra til å gjøre hekken ikke bare høy og attraktiv, men også ugjennomtrengelig..

Derain hvit

lys vintreet deren hvitOverraskende på alle måter, høy, raskt voksende hekkbusk, god for gjerder fra 120 til 180 cm.

På grunn av plantens brede krone trenger den en vanlig og ganske hyppig hårklipp. Men den vokste hekken om vinteren, takket være den lyse rødlige skyggen av skuddene, vil være et utmerket landemerke..

ble hvit i sommerOm våren blomstrer den på en busk med spraglet løvverk i sølvgrønne, rosa-grønne eller gulgrønne toner, og til høsten vises hvite kuleformede frukter i stedet for hvite børster.

Caragana eller gul akasie

gul akasieDenne prydplanten er ekstremt vinterhard, upretensiøs og kan lett klare seg uten vanlig vanning..

Den gule akasie kan brukes som et lite tre eller en hurtigvoksende hekkbusk. Landing i dette tilfellet viser seg å være tett, plastisk, dekorativt. I høyden kan et slikt gjerde nå 4 meter. planten holder formen godt og streber ikke etter å danne mye vekst. Det vil være nyttig i hagen som en utmerket honningplante.

Park og polyanthus rose

polyanthus rose hekkHekkene til buskene av park og polyanthusroser ser utrolig vakre, praktfulle og stilige ut..

Planter i sitt utseende skaper atmosfæren i en viktoriansk hage, mens slike hekker ikke er gitt en streng form, men bare støtter den dekorative effekten av busken. Imidlertid må det huskes at alle roser har en tendens til å gi skudd, som er nøye kuttet.

spirea hekkEn luksuriøs hekk i fri stil er hentet fra forskjellige typer spirea, som reagerer godt på hårklippet til en mock-oransje, samt syriner som tradisjonelt vokser i sommerhytter. Alle disse avlingene blomstrer utmerket og overlever vinteren uten tap..

Blackthorn og andre tornete raskt voksende busker for hekker

blackthorn hekkIkke overraskende velges torneavlinger ofte for grønt hagegjerde. En tornaktig flerårig hekk av hurtigvoksende arter, selv med utilstrekkelig tetthet og i fravær av løvverk, blir til en uoverstigelig hindring ikke bare for mennesker, men også for gatedyr og husdyr. Med et slikt gjerde for stedet kan du være rolig!

En av de mest tornede buskene som brukes i landskapsarbeid, den er bare litt dårligere enn hyller. Dette er en svartorn eller svartorn med ovalt mørkegrønt løvverk og avrundede blåblå tartedrupper. En frostbestandig, utmerket skjærtolerant busk i løpet av et par år blir til en del av en tett homogen hekk, som ikke bare kan avgrense territoriet, men også perfekt kan styrke skråningen eller et reservoar.

hekk stikkende buskBushgjerder har ikke mindre effekt:

 • havtorn, forgrener seg godt ved beskjæring, upretensiøs og gir rikelig rotskudd;
 • Japansk kvede, egnet for å lage lave dekorative grenser.

Svart chokeberry og irga

chokeberry hekkFor å lage høye hagegjerder, i tillegg til å beskytte eierne med smakfulle frukter, planter de irga og chokeberry. Disse plantene er i stand til å danne en hekk opp til 3 meter høy og over..

De er vinterharde, krever ikke vekstforholdene og gleder øyet ikke bare med festlig hvit blomstring, men også med børster av spiselige frukter, samt løvverk som skifter farge til høsten.

Planter for dannelse av hekker – video

Previous Post
Med kjærlighet til mindre “brødre”-gjør-det-selv hundepenn
Next Post
Plantarea cartofilor conform Meathlider