15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Varm energi fra Lankaran akasie

uvanlig blomstring av Lankaran akasie Sjarmen til denne uvanlige tropiske planten manifesterer seg i fargene i den opprinnelige formen. Lankaran akasie er populær for sine blomsterstander i form av rosa panikler laget av lange filamenter. Planten heter Krim -mimosa, silke albicia, konstantinopel akasie. Treet er verdt å se en gang for alltid å huske den delikate kronen med myke koroller..

Spredning

Lankaran akasie i Europa Et uvanlig tre ble anerkjent i Europa takket være italieneren Filippo del Albizzi, som tok busken fra Konstantinopel. Lankaran silke akasie har spredt seg mye i mange regioner:

  • Øst -Asia – Kina, Sør -Korea, Japan;
  • Lilleasia – Tyrkia, Iran, Aserbajdsjan;
  • land på det indiske subkontinentet.

Lankaransk akasie i AserbajdsjanMange anser byen Lankaran i Aserbajdsjan som fødestedet til Albizia. Varmt klima, tørre ørkener, våt jord, steinete bakker – en upretensiøs skjønnhet slår rot overalt.

Hovedbetingelsen for vekst er et varmt klima, jordfunksjoner er ikke så viktige.

Det varmekjære anlegget pryder torg, parker, gater. Frodige kroner dekorerer urbane områder, dyrket i friluftslivsområder. Hele smug er opprettet fra akankier i Lankaran på Krim, Armenia, Georgia, Ukraina.

Beskrivelse

blomstrende akasie LankaranLøvfellende tre med en blomstringstid fra juni til oktober. Det er to hovedvarianter av planten:

  1. Tre. På det åpne bakken vokser albicia med en mektig stamme opp til 9-15 m høy og en paraplykrone, som er 5-7 m bred. Det kreves stor plass for utvikling, så du kan ikke finne akasie i drivhus eller lukkede terrasser.
  2. Busk. Mindre hybridformer beholder det dekorative utseendet til sin naturlige motstykke. Vokst innendørs, hjemme.

Lankaran akasie produserer allergifremkallende pollen i blomstringsperioden. Denne faktoren må tas i betraktning ved innendørs avl..

De bisarre bladene på treet består av mange fliker, noe som gir kronen et åpent utseende. Den øvre delen av kronbladene er mørkegrønn, den nedre delen er hvitaktig. Om natten eller i intens varme bretter bladene seg og henger.

frodige blomster av akasie LankaranBlomstringen av Lankaran -akasien blir en lys sesongperiode fra mai til oktober. Lunne panikler med delikate nyanser, fra krem ​​til syrin, dekker de frodige kronene av planter i tusenvis. For disse fantastiske blomstene laget av silketråder, en delikat aroma, elsker gartnere albicia så mye. Fruktene av planten er belgfulle belger fylt med frø på 7-9 stykker.

Frostmotstanden til Lankaran -akasien er lav på grunn av det overfladiske rotsystemet. Små frost kan ødelegge plantinger. I varmt klima lever albitsia av silke opptil 100 år. Naturlige endringer reduserer gradvis levetiden, etter 30 år blir treet eldre.

Plante og forlate

voksende akasie LankaranEt egnet såsted er et godt opplyst uteområde. Lankaran akasie tåler ikke skygge. Planting om våren utføres i fruktbar jord blandet med kalk. Et tre i nærheten av huset eller i hagen vil fylle området med varm energi.

Det anbefales å plante albisjon i en oppvarmet jord, i en avstand på 1,7-2 m fra naboplanter.

For Lankaran akasie er planting og omsorg ønskelig under forhold med moderat fuktighet..

Reproduksjon utføres

  • frø,
  • rotskudd,
  • stiklinger.

Frømetoden er den rimeligste. Før planting helles frøene med oppvarmet vann i flere timer. Deretter plantes de uten dyp penetrasjon i bakken. Noen ganger oppbevares frø innpakket i våt mose i kjøleskapet i 2 måneder før planting..

Rotskuddene kuttes og rotes separat. Men ikke alle planter formerer seg på denne måten..

Stiklinger er egnet for både utendørs og innendørs planter. Det bør være minst 3 knopper på skytingen. Selv uten bløtlegging, slår stiklingene rot..

Gjødsling utføres bare i vekstperioden det andre året. Vann den med rikelig med varmt vann, ikke la jorden tørke ut. Om vinteren er fukting av Lankaran -akasie nesten ikke nødvendig. Å oppbevare i en gryte krever god drenering. Sprøyting kan være sjelden. Beskjæring av gamle og syke grener utføres før eller etter blomstring.

Planten er motstandsdyktig mot sykdommer og mange skadedyr. Innendørs, på grunn av tørr luft, kan det oppstå en edderkoppmidd, og når et trekk dukker opp – bladflekk. Å fjerne årsakene hjelper til med å kurere sykdommen.

applikasjon

nyttige egenskaper av silke akasieSilkeacacia er en medisinsk plante som er oppført i apotekers kataloger. Fylt med mineraler, eteriske oljer lar deg bruke en naturressurs for behandling av isjias, åreknuter og inflammatoriske sykdommer. Det er mye brukt innen kosmetologi for å bekjempe hudaldring.

Lankaran akasie er nyttig ikke bare for mennesker, men også for andre planter. Jorda som albicia vokser på er mettet med nitrogen, som foredler jorda.

Den ytre attraktiviteten, upretensiøsiteten og vitaliteten til den blomstrende albitsia åpner hjertet til gartnere og vanlige innbyggere som setter pris på silkeveier i urbane bygninger.

Acacia Lencornan – video

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere