15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Planting i hagen og omsorg for ville druer

Fem-blad jomfru druer på et garn Fruktene av ville (jenteaktige) druer er uspiselige, men vinstokkene til denne planten er veldig dekorative. Til høsten får bladene til de fleste varianter en elegant burgunder eller rød farge i alle slags nyanser og skiller seg vakkert ut mot bakgrunnen til resten av grøntområdet. Planten er upretensiøs for plantestedet og jordtypen, men for å vokse frodige busker må du følge enkle anbefalinger for planting og omsorg for ville druer.

Hvor å plante ville druer

Grønt lysthus Ofte nekter sommerboere å bruke dekorative slyngplanter bare fordi de ikke vet hvordan de skal dyrke druer i landet. Det er vanskelig å finne en mer kresen plante enn en jenteaktig drue. Den vokser selv i dyp skygge, krever ikke hyppig befruktning og vanning. Til tross for så upretensiøsitet, er det fortsatt bedre å plante det på solsiden – på denne måten vokser busken raskere, bladene blir større og mer pittoreske.

Dyrket jord med hvilken som helst Ph er egnet for planting. Hvis det er meningen at det skal plantes en plante på et uforsynt, gjengrodd med ugress eller steinete område, forberedes en romslig plantegrop 50 cm bred og dyp og dekkes med fruktbar jord med tilsetning av humus. Denne fyllingen vil være nok til at planten vokser og får nødvendig næring i 2-3 år. Etter endelig forankring vil rotsystemet takle hindringer på egen hånd..

Arch of jomfru druerVille druer, som har størstedelen av busken, opptar praktisk talt ikke et nyttig område, siden de dyrkes druer i landet, blir de plantet på steder som ikke er egnet for vekst av andre hage- og grønnsakshageplanter. Vinstokker av jomfruer er egnet for følgende formål:

  • Skygge lysthuset.
  • Hekk enhet.
  • Arch -enhet.
  • Veggdekorasjon av gamle, nedslitte bygninger.

Ikke glem at en raskt voksende plante trenger støtte, så fra begynnelsen må du skape forhold for det slik at vinstokkene kan klatre opp. Dette gjelder ikke de tilfellene når det er planlagt å la vinstokkene langs bakken i form av et teppe..

Hvordan plante ville druer riktig

Plante jomfru druerLandingsgropen fylles opp ½ del av den fruktbare jorden med tilsetning av humus, og planten plasseres i den. Hvis jorda er løs og fruktbar nok, er det nok å grave et lite hull der røttene til druene kan fordeles fritt. Etter å ha dekket hullet med jord, helles det rikelig med vann..

Unge skudd av ville druerDet bør sikres at stedet for den forrige veksten av frøplanten er på jordnivå. Utdyping av planten vil provosere en uordentlig dannelse av skudd, kampen mot vil ta mye tid og krefter. Hvis jorda avtok etter vanning, og busken sank sammen med bakken, bør den trekkes opp og ta stilken forsiktig nær bakken. Etter det fyller de opp jorden og vanner planten igjen..

Det anbefales ikke å transplantere en plante som er mer enn to år gammel, da det kan forstyrre forgreningsprosessen, og du må utføre ytterligere beskjæring for riktig buskdannelse..

Stell av unge frøplanter av ville druer

Omsorg for villdruefrøPlanter vil slå rot raskere hvis jorda hele tiden holdes fuktig, derfor vil omsorg for druefrø utgjøre regelmessig vanning i løpet av den første uken etter planting. I varmt vær gjøres dette tidlig om morgenen eller om kvelden, og alltid med varmt vann. For bedre fuktighetsbevaring anbefales det å dekke hullet med bark eller torv.

Unge planter kan ikke holde på druetrekker på egen hånd, så de må bindes med mykt hyssing. Om noen år vil behovet for et slikt strømpebånd forsvinne, siden planten uavhengig vil klamre seg til gjerdet, gitteret i lysthuset eller veggen i bygningen med antenner eller suger på stilkene. Ly for ville druer trenger bare de første 2-3 årene etter planting, hvoretter du for vinteren bare kan dekke rothullet med et lag humus. Du kan se hvordan du tar vare på ville druer i videoopplæringen som er vedlagt artikkelen..

En del av omsorgen for en jentes drue er å inneholde grensene for dens vekst. Planten slipper intensivt ut rotsuger, som kan fange plassen som ikke er beregnet for den. I andre halvdel av sommeren blir buskene undersøkt flere ganger, og nyformede skudd graves ut. Nye busker kan transplanteres for ytterligere anlegg av stedet..

Beskjæring av ville druer

Beskjæring av ville druerI det tredje året med druevekst begynner skudd eller stebarn å danne seg i bladakslene. Jo flere slike prosesser dukker opp, jo mer praktfull blir busken. Dannelsen kan stimuleres ved vårbeskjæring av vipper. Vinstokker er forkortet til nødvendig lengde, og har ingen begrensninger. Hvis du fjerner det meste av skuddet, vil dette ikke påvirke vintreetes vitalitet – det vil frigjøre sideskudd og igjen nå sin tidligere størrelse.

Balkonglandskap med ville druerHvis du planlegger å plante balkongen med vinranker, må du la dem løpe langs veggen i huset og klype druene (fjern trinnsønnene) til vintreet når ønsket høyde. Etter det blir skuddene beskåret fra balkongen, noe som bidrar til veksten av grønn masse. Om våren fjernes alle tørkede grener, de vindrevne knyttes og for lange skudd forkortes. Formativ beskjæring utføres gjennom første halvdel av sommeren, og om høsten bindes de nyvokste endene av skuddene opp slik at de ikke blir klappet av vinden.

Wild drue video

Previous Post
Ukomplisert planting og enkel stell av hasselrype i det åpne feltet
Next Post
Fotografie a soiurilor dvs. preferate de măr cu un nume și o descriere