15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hjemmetjeneste for hippeastrum

Hippeastrum blomstrer hjemme I naturen finnes hippeastrum i Sør -Amerika, med en rekke arter som finnes i subtropiske klimaer og tropene, mens andre foretrekker steinete bakker der vekstforholdene er veldig tøffe. De første løkene kom til Europa i andre halvdel av 1500 -tallet, og blomstringen av hippeastrum gjorde et stort inntrykk i landene i den gamle verden, der moten for løkavlinger ble sterkere..

Etter hvert ble planten studert, europeerne lærte å dyrke hippeastrum og hvordan de skulle ta vare på blomsten. I løpet av hundre år ble de første hybridplantene avlet. Og hvis det er flere dusin arter av disse løkplantene i naturen, er antallet varianter allerede over to tusen. I dag vil enhver blomsterhandler som har sett den spektakulære blomstringen av hippeastrum minst en gang, definitivt ikke forlate tanken på å dekorere sin egen vinduskarme med en luksuriøs plante..

Hippeastrum: planteegenskaper

Avhengig av type og alder har hippeastrumpæren en diameter på 5 til 10 cm og består av en kort del av stammen og omkringliggende lukkede vekter.

I sinus i hver fjerde skala dannes rudimenter:

 • peduncle, når den vokser, og når en høyde på 40–80 cm;
 • fremtidige store, samlet i blomsterstander av 2-6 blomsterstykker.

Hippeastrum blomsterstand

Bladene på hippeastrumet ligger overfor hverandre, i bredden, avhengig av sorten, overstiger ikke 4-5 cm og når 50-70 cm i lengde. En blomsteravler som skal begynne å dyrke hippeastrum, bør vite at år for denne planten er delt inn i tre forskjellige perioder:

 • blomstring;
 • vegetasjon;
 • hvile.

Når den etterlengtede blomstringstiden kommer, på toppen av de hule stenglene, sitter røde, hvite, rosa, stripete og flekkete blomster på petioles åpne.

Store løker kan danne to eller tre peduncles, men prøver med mindre enn fire blader eller som ikke når en diameter på 6-7 cm denne sesongen, er usannsynlig å glede seg med blomstring.

Blomsten slipper knopper først og deretter bladerBladene vises en om gangen omtrent en gang i måneden, når planten etter blomstring trekker seg tilbake i 2 til 3 måneder, er det ingen ytre tegn på pæreutvikling, men den samler seg aktivt. Piler med lyse farger vises en gang i året, men med riktig omsorg, som på bildet, gleder hippeastrum hjemme to ganger med blomstring. Tidspunktet og varigheten av denne perioden avhenger av den valgte sorten, omsorgets egenskaper, spesielt temperaturen i rommet. I gjennomsnitt varer blomstringen omtrent tre uker..

Under de rette forholdene gleder hippeastrum seg med blomstringNoen ganger kan imidlertid dyrkere ikke få blomsterpiler fra planten. Hvordan ta vare på hippeastrum slik at løken i tillegg til bladene danner blomsterstengler regelmessig? Årsaken til mangel på blomster er ofte feil utvalgte vekstforhold for hippeastrum eller pærens egenskaper:

 • En pære som forblir på et skyggefullt sted lenge eller på nordlige vinduer, der det ikke er nok lys hele året, kan nekte å blomstre..
 • Med en altfor romslig eller trang potte blomstrer hippeastrum også noen ganger.
 • Det feil valgte vanningsregimet, toppdressingen og til og med jordens sammensetning påvirker blomstringskvaliteten negativt..
 • Ikke glem den 2,5-3 måneders hvile som er nødvendig for pæren, når hippeastrum nødvendigvis sendes til et kjølig, mørkt sted..

Hippeastrum pærerHvis det ikke er noen åpenbare grunner til å nekte å blomstre, er pæren sunn og næret, den kan bli tvunget til å kaste stammen ved å benytte en av deres velprøvde metoder:

 1. Midt på sommeren kuttes alle bladene fra løkene og vanningen stoppes. Etter en måned gjenopptas vanningen og en enkelt kompleksfôring utføres. Ved begynnelsen av høsten vises knopper og blomster på hippeastrum.
 2. Et sett med knopper observeres også 20-25 dager etter tre timers behandling av pæren med vann oppvarmet til 43-45 ° C.
 3. For vårblomstringen av hippeastrum i august, slutter planten å bli vannet og overføres til januar til et mørkt, kjølig sted på et mørkt sted. 5-6 uker etter at vanningen gjenopptas, vil pæren knuse.

Planten må transplanteresFor blomstring av høy kvalitet er det viktig at pæren i vekstsesongen og hvile kan komme seg og danne en peduncle. Hvis pæren mangler næring, har kanskje det øyeblikket kommet da det bare er nødvendig å transplantere hippeastrum. Dette kan bevises av fletting av røttene til hele jordens koma. Ikke glem å mate hippeastrum.

Lengre utvinning i vekstsesongen og i hvileperioden krever små løker, så vel som de som har gjennomgått en slags sykdom eller angrep av skadedyr.

Den sovende perioden innebærer å fjerne sunne, godt forberedte pærer på et kjølig, mørkt sted. Oftest “sovner” pærene i hippeastrum fra september til januar. Hvordan ta vare på en blomst slik at hippeastrum blomstrer i tide? Spesiell forsiktighet er ikke nødvendig på dette tidspunktet, og det opprettes spesielle forhold for pærene:

 • Den optimale temperaturen er 12-14 ° C.
 • Fullstendig blackout.
 • Luften er tørr, fuktigheten overstiger ikke 50-60%.
 • Vanning og fôring stopper helt.

Hvordan og når du skal transplantere hippeastrum?

Hippeastrum assimilerer raskt en jordklump i en gryte og suger bokstavelig talt ut alle næringsstoffene fra jorda..

Plante unge planterDerfor kan planten transplanteres nesten hvert år. Når er det mer praktisk og smertefritt for en plante å transplantere hippeastrum? Den beste tiden å transplantere en pære er:

 • før den blir sendt til lagring i hvileperioden;
 • etter utgivelsen av deres “dvalemodus”;
 • før blomstring;
 • etter slutten av blomstringen, i tilfelle av en nyervervet plante i en transportkrukke og et underlag.

Før du planter om hippeastrum:

 • døde vekter fjernes forsiktig fra pærene;
 • studere rotsystemet, om nødvendig, trimme råte eller skadede røtter og behandle kuttet med et soppdrepende middel.

Jorda for hippeastrum skal være lett, løs, lav surhet og høy i næringsstoffer og mineralsalter..

Det vokser mange løker i en stor gryteHvis du må kjøpe en ferdig blanding, for dyrking av hippeastrum, er det bedre å velge jord for løkvekster, og deretter, for å gjøre den sprø, skift den med vermikulitt eller sand.

Hippeastrum blomstrer i det åpne feltetNår jordblandingen blir samlet uavhengig, brukes tre deler løvjord og et tilsetningsstoff fra en del humus, om nødvendig blandes sand og dolomittmel inn i jorden:

 • For å dyrke hippeastrum er en pott nok, veggene som er 3 cm fra pæren. Større retter bare for å skade blomstringen.
 • Et dreneringslag må plasseres i bunnen..
 • Og løken er plantet slik at det meste forblir over bakken..

I sommermånedene kan løkene plantes i åpen mark, der den samme omsorgen for hippeastrum fortsetter, på bildet, som hjemme. Og før frysing graves pærene opp og overføres til rommet..

Belysning for dyrking av hippeastrum

Hippeastrum er fotofile og føler seg best på de mest opplyste stedene, og tåler selv direkte sollys.

Hippeastrum blomstret i vinduskarmenMen i skyggen blomstrer planten ikke godt, løken blir frisk og vokser saktere. Mangelen på lys kan bedømmes av de bleke, langstrakte bladene og stammene. I skyggen kan det hende at planten din ikke knop i det hele tatt. Hvis du vil se vakre blomstrende blomsterstander på vinduet ditt, velger du vinduer på sørsiden av huset.

Lufttemperatur og vannfunksjoner når du dyrker hippeastrum

Riktig omsorg er nødvendig for rikelig blomstring.Slik at planten har blomster så lenge som mulig, sørger hjemmet for hippeastrum for å skape optimale temperatur- og fuktighetsforhold.

 • Lufttemperaturen på dagtid er 20–22 ° C;
 • Om natten bør luften være litt kjøligere, rundt 18 ° C.

Hippeastrum liker ikke ekstreme temperaturer; under lagring er det viktig å ikke senke temperaturen under +5 ° C, noe som kan skade blomsterknoppene. Men i hagen, kortsiktige frost ned til –1 ° C, kan planten, hvis den er dekket med et fiberduk, tåle.

Den optimale luftfuktigheten for denne typen løk er 75-80%.

Planten blomstrer med moderat vanningVanning ved dyrking av hippeastrum har også sine egne detaljer. Inntil pilen stiger med 10-15 cm, blir planten fuktet moderat, og sørger for at matjorden tørker ut mellom vanningene.

Når blomstene begynner å åpne seg, øker mengden fuktighet og prøver å forhindre overløp, noe som er farlig for røttene..

Topp dressing av hippeastrum

Gjødsel påføres annenhver ukeDen første fôringen av hippeastrum utføres tidligst 4-6 uker etter at planten “våknet”. Da skal blomsten få støtte i form av gjødsel annenhver uke, og den siste fôringen utføres i en måned før pæren sendes til hvile..

Toppdressing kombineres alltid med vanning slik at gjødsel kommer ned i våt jord.

Hippeastrum utvikler en babyDet viktigste elementet i ernæringen til hippeastrum er kalium. Når hippeastrum blomstrer, blir den befruktet med en fosfor-kaliumblanding med et lite tilsetning av nitrogen. Når bladene vises, øker andelen nitrogen, noe som bringer det til mengden fosfor. Fra mai til slutten av sommeren kan du bytte gjødsling med organisk og mineralsk gjødsel. Hvis du bruker en kompleks ferdig sammensetning, er det bedre å velge en blanding for bulbous, hvor forholdet mellom nitrogen, fosfor og kalium er 1: 3: 4,5.

Hvordan ta vare på hippeastrum hvis planten dyrkes uten jord, på en næringsoppløsning? I dette tilfellet vil 10 liter vann kreve:

 • 3 gram magnesiumsulfat;
 • 9 gram potash gjødsel;
 • 3 gram ammoniumnitrat;
 • 7 gram superfosfat,
 • samt en blanding av sporstoffer.

Når du dyrker hippeastrum, må du huske at et overskudd av nitrogen truer med sykdommer. Slike pærer kan råtne og tåle en sovende periode verre..

Video om blomstrende hippeastrum

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor