15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer bilder og beskrivelser av sykdommer og skadedyr fra kaprifol

Sunn plante Både dekorative varianter av kaprifol og planter som produserer spiselige frukter blir i økende grad angrepet av skadedyr og alle slags sykdommer. Den tidligere oppfatningen om at en busk med blå bær ikke har noen naturlige fiender, viste seg å være feil. Spredningen av kultur i forskjellige regioner i landet viste at ikke bare mennesker, men også insekter, virus og sopp er interessert i busken..

Om emnet: Tatar kaprifol – foto, beskrivelse!

Hvis du ikke bekymrer deg for å beskytte avlingen, blir plantens utseende først forverret, og på grunn av utviklingen av kaprifoliesykdommer og skadedyrs vitale aktivitet blir utbyttet alvorlig påvirket..

Hvorfor kaprifol tørker opp med ramulariose?

Blad ramulariasis Noen ganger er tørking av enkelte deler av bladene, og deretter av hele løvet, en konsekvens av aktiviteten til sopp som tilhører Ramularia -familien. Visuelt ser slike spor på løvet til den berørte planten ut som flekker med gulbrun eller brun farge med en mørk kant..

Formen på flekkene kan være enten rund eller uregelmessig. Videre vokser de over tid, og området som påvirkes av kaprifoliesykdommen, som ramulariasis eller flekker, utvides. Modne sporer i form av et hvitt pulver smuldres flere ganger i vekstsesongen fra oppsamlingsstedet for soppen og er spredt på rotkullet og friske blader. Se kaprifolium kaprifolium foto.

Faren for sykdommen er ikke bare at kronen på kaprifolien tørker, og planten svekkes, men også i sporenes evne til å overvintre i midtbanen og slå seg ned igjen om våren. Derfor, som et sikkerhetstiltak:

 • de berørte skuddene fjernes forsiktig;
 • samle falt gammelt løvverk;
 • alle deler av planter infisert med soppen blir brent.

Behandlingen av busker med soppdrepende midler, samt kobbersulfat, Bordeaux -væske eller andre preparater som inneholder kobber, vil bidra til å beskytte planten mot sykdommen hos kaprifol av spiselig soppopprinnelse..

Cercosporosis – en farlig sykdom i kaprifol

Cercospora på kaprifolbladSvaret på spørsmålet: “Hvorfor tørker kaprifolien?” ofte blir det påvisning av flekker på bladene, først med en skitten grønn fargetone, og deretter får den en brun eller lys grå farge og en mørk kant rundt kanten. Dette er et åpenbart tegn på tilstedeværelsen på planten av soppene Cercospora libicola, som forårsaker den spiselige sykdommen cercospora, som er farlig for kaprifol..

På friske planter kommer soppsporer i form av et mørkt pulver fra det berørte søppel eller allerede infiserte busker.

Tiltak for å bekjempe cercosporose er:

 • ved innsamling og brenning av falne og allerede infiserte med soppløvverk;
 • beskjæring av busker for å forhindre overdreven tetthet og bedre ventilasjon av kronen;
 • regelmessig gjødsling av planter med mineralgjødsel;
 • sprøyting før du åpner knoppene og etter å ha plukket bær av plantings og radavstand med Bordeaux -væske, cuprozan og soppdrepende midler.

Tuberkulariose, eller tørking av grener

Honeysuckle shoot påvirket av tuberkularioseAllerede i juni blir mørkningen merkbar, og deretter visner og tørker løvverk og individuelle skudd. Hvorfor tørker kaprifolien ut i dette tilfellet? Soppen som har slått seg ned på fruktbusken er skyldig – årsakene til tuberkulariose. Skudd som er rammet av denne kaprifoliesykdommen kan gjenkjennes av deres karakteristiske rødbrune tuberkler, i hvilke sporer modnes, spres til friske grener og dvalemodus inne i skuddene og på falt syke blader.

For å forhindre sykdom:

 • kutt av og brenn nødvendigvis stilkene som er påvirket av soppen;
 • tidlig på våren og etter blomstring blir buskene behandlet med Bordeaux -væske.

Pulveraktig mugg av kaprifol

Pulveraktig mugg på kaprifolSoppen, som er årsaken til denne sykdommen hos spiselig kaprifol, danner en hvit spindelvevlignende blomst på skuddene, bladets øvre og nedre overflate. Unge grener er de første som lider, men over tid sprer sykdommen seg til hele planten. Bladene blir brune, tørker og faller av i forkant av planen, lignende prosesser finner sted på skuddene, der barken først tørker opp, og deretter deformeres selve grenene, planten visner og svekkes merkbart.

Det er mulig å takle soppen som overvintrer på barken og tykkere planteavfall hvis du ødelegger fallne blader og syke grener, samt behandler busker med svovelholdige preparater ved de første tegnene på kaprifoliesykdom.

Svarte av løvverk og døende grener

Blackening av løvverk av kaprifolierHvis det oppstår flekker med svart plakett på skuddene og bladene til kaprifolien, som uten skikkelig oppmerksomhet fra gartneren raskt ekspanderer og smelter sammen, så er det i dette tilfellet mono å snakke om soppens aktivitet. Som et resultat ser løvet først “skittent” ut, deretter begynner det å tørke ut og falle av, og aktiviteten til sykdomsfremkallende middel, spiselig kaprifol, kan også påvirke bærene.

Du kan takle problemet:

 • rettidig avskjæring av tørre og skadede skudd;
 • å samle og ødelegge berørt løvverk;
 • tidlig på våren, årlig sprøyting av plantene med en aga-peak eller Bordeaux-blanding og gjenta behandlingen etter blomstring.

Mottling av blader

Mottling av blader

Noen typer jordnematoder kan spre flekker av kaprifolblad, noe som kommer til uttrykk i en endring i bladets naturlige farge, utseendet på hvitaktige striper og flekker på bladplatene.

Som regel er behandling med kjemikalier før denne kaprifoliesykdommen maktesløs, så de berørte skuddene og individuelle planter fjernes ganske enkelt.

Mosaikkutslettvirus

MosaikkutslettvirusSykdommen forårsaket av et virus og spredt av nematoder manifesteres i det faktum at internodene blir forkortet kraftig i nyrotede kaprifoliekimplanter, og ukontrollert vekst av laterale skudd fra aksillære knopper begynner. Løvverk utvikler seg ikke, planter visner og dør.

Kontrolltiltak for denne kaprifoliesykdommen inkluderer nøye valg av plantemateriale, samt obligatorisk ødeleggelse av busker med tegn på sykdommen.

Hvis skuddene til kaprifolien om vinteren ble skadet av frost, må de kuttes ut i tide, ellers setter de samme soppene seg raskt og utvikler seg på såroverflaten, noe som får skuddene til å tørke ut og bladfall.

Vanlige skadedyr av kaprifol: foto og beskrivelse

Rose leaf rollRosenorm larveRose leaf roll Er en liten, tungt pubescent brun sommerfugl, hvis larver spiser ungt løvverk som ligger på aktivt voksende skudd. Noen ganger på grunn av skadedyrene av kaprifol, på bildet, lider vekstpunkter, og de skadede delene av busken kombineres til en tett, spindelvevdekket klump.

Honeysuckle fingerflyHoneysuckle fingerfly, eller rettere sagt, larven til denne brunlige eller grå sommerfuglen, som trenger dypt ned i eggstokken, spiser ikke bare fruktkjøttet, men også frøene. Dette fører til en for tidlig blå farge på frukten og deres fall, som med en overflod av skadedyr kan alvorlig redusere produktiviteten til planter..

BladlusHoneysuckle bladlus – den hyppigste, men alltid uønskede gjesten på kaprifolibusken. I løpet av sesongen kan det dukke opp minst to generasjoner av dette kaprifoliet, hvor bildet godt gjenspeiler nederlagets massivitet.

Skaden forårsaket av voksne bladlus og larver deres kommer til uttrykk i svekkelse av busker på grunn av sug av juice fra løvverk og unge skudd.

En av de mest effektive måtene å bekjempe bladlus er behandling av kaprifol med infusjon av tobakkstøv med tilsetning av snegleoppløsning med en hastighet på 100 gram per 10 liter vann. Et lag med væske skal dekke alt løvverk og skudd som er påvirket av skadedyr. For å gjøre dette utføres sprøyting i tørt vær og busken behandles fra alle sider..

StikkelsmølStikkelsbærfjærStikkelsmøl – dette er en broket stor sommerfugl som legger egg midt på sommeren, hvorfra larver lever av løvverk og unge skudd snart dukker opp.

PilskjoldWillow og acacia skala insekter – Dette er skadedyr av kaprifol, som på bildet, festet til skuddene og suger juice fra dem. Som et resultat svekkes planten sterkt. Fruktene dør ut, og etter en stund dør busken.

Skede på grenene av kaprifolienNoen ganger på bladene av kaprifol kan du se svingete striper med en tørket og blek overflate. Dette er resultatet av aktiviteten til larver som utvikler seg fra egg lagt i tykkelsen på bladplaten av forskjellige typer gruvefluer..

Honeysuckle leaf skadet av gruvefluerGjør svingete passasjer i løvet og spiser på plantens saft, som på bildet, forstyrrer skadedyret av kaprifolium prosessen med fotosyntese og bremser buskens vekst.

Behandling av kaprifolbusker med kjemiske insektmidler bør utføres i form av vanning med liten dråpe og bare i tørt vær. En eller to dager etter sprøyting kontrolleres prosedyrens effektivitet, og om nødvendig utføres ny behandling..

Samtidig må vi ikke glemme at vårens bruk av kjemikalier til spiselig kaprifol er uakseptabelt, ellers kan ikke inntrengning av giftige legemidler på eggstokkene unngås. Om høsten må de kutte og ødelegge alle grener og løvverk som er skadet av skadedyr og sykdommer, inkludert de som allerede har falt.

Hvorfor tørker kaprifol – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor