15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor og hvordan eng Timothy vokser

timothy gress Meadow timothy er en av de mest utbredte og verdifulle jordbruksavlingene knyttet til flerårige korngress. Denne planten tiltrekker seg økt interesse fra bønder og husdyroppdrettere på grunn av dens utmerkede fôregenskaper. En annen nyttig anvendelse av timothy gress er hagearealer. Gresset oppfyller alle nødvendige krav til landskapsdesign – det kjennetegnes ved sin estetikk, utmerket motstand mot temperaturendringer og lett vedlikehold.

Botanisk beskrivelse

kornplante timothy gress I naturen er det 11 arter av timothy gress.

Planten kan gjenkjennes av sine karakteristiske trekk:

 1. Et fibrøst rotsystem som trenger inn i jordens øvre lag til en dybde på 80-100 cm.
 2. Tynne, oppreiste, sylindriske stilker opptil 2-3 mm brede, med en tykkere og sterk base. Lengden deres når 50-130 cm.
 3. Bladene er lineære eller lansettformede, smale og flate, opptil 1 cm brede, opptil 12-15 cm lange. Løvfarge – lysegrønn eller mørkegrønn.
 4. Blomsterstanden ser ut som en piggformet panikk (også kalt en sultan-et falskt øre), kjegleformet eller sylindrisk, opptil 15-20 cm lang.
 5. Frøene er små, rund-ovale, gulbrune.

øre av timothy engNår eng timothy blomstrer avhenger av klimaforholdene i regionen. I sentrale Russland kan planten blomstre ved en temperatur på + 18-19 ° С fra midten av juni til begynnelsen av august.

Timothy tilhører flerårige frokostblandinger med langsom vekst. Maksimal utbytte av en plante kan bare oppnås etter 3-4 år fra såingstidspunktet. På samme tid, på fruktbar jord, beholder kulturen høy produktivitet i opptil 8-10 år.

Voksende regioner

regioner med vekst av timoteus

Timothy er en plante som finnes nesten overalt. Hvor vokser timothy gress:

 • fjellskråninger;
 • steppe;
 • Enger;
 • veikanter;
 • tørre og oversvømte enger;
 • skog glades.

Flerårig gress finnes i Russland og andre europeiske land. I naturen vokser planten i Kaukasus, Australia, Amerika og noen afrikanske land.

Timothy Meadow: omfang

høylagerTimoteigress brukes i jordbruket som fôravling. Det er høyt ansett for kvaliteten og overflod av grønn masse. Men det stivner og stivner raskt, så bare ungt gress brukes som fôr..

Grønne stengler av timoteigress brukes til fôring av kyr, okser, hester, kaniner, chinchillaer. Fôrplanten høstes for vinteren i form av ensilasje eller høy. Timoteus kan dyrkes som en uavhengig avling eller i gressblandinger – oftest med kløver, i fôr eller feltrotasjonsrotasjoner.

Bruk i landskapsdesign

timothy i landskapsdesignTimothy eng brukes ofte i landskapsdesign, fordi den oppfyller alle kravene til urter for landskapsarbeid – god frostbestandighet, dekorativ attraktivitet og enkel pleie.

Anlegget brukes i plenblandinger. For å dekorere en vakker plen av høy kvalitet, kombineres timothy oftest med raigras, blågras og svingel. Den tåler frost godt, og beholder en rik grønn farge..

Timothy gress for plenen har flere ulemper. Den kan klippes til en høyde på minst 4 cm, siden gresset er veldig langt og dårlig restaurert etter lave hårklipp eller intens menneskelig eksponering – for eksempel på idrettsplasser eller stadioner.

Vokser timote

voksende timoteTeknologien for dyrking av engtimotei har sine egne egenskaper og nyanser som må tas i betraktning når man dyrker en fôravling. Den er svært frostbestandig, men den tåler ikke dårlig nedbør og tørt vær veldig dårlig..

I sin rene form dyrkes avlingen for å skaffe frø, men som oftest brukes planten til å lage en fôrbase ved åkerrotasjon med sainfoin, såing av alfalfa og kløver.

Krav til temperatur, fuktighet og jord

feltFrø av timoteigress begynner å vokse ved en lufttemperatur på + 2 ° С, den optimale temperaturen er + 18-20 ° С. Når det gjelder frostbestandighet, er denne kulturen på ingen måte dårligere enn vinterrug..

Timothy er en fuktighetselskende plante og tåler ikke godt vær. Langvarig varme fører til at avlingene blir sparsomme og svekkes, og noen ganger til og med dør.

frøkontrollPlanten er upretensiøs i valg av jord. Den kan vokse på forskjellige typer jord, bortsett fra saltvann, sumpete og sandholdige jordarter. Alkaliske og nøytrale jordsmonn regnes som det beste alternativet for surhet..

Jordforberedelse og såing

såing TimothyFør såing av timothy gress, utføres jordforberedelse. Det blir renset for ugress, dyrket og påført med nitrogengjødsel eller gjødsel (30 tonn per 1 ha areal). Hvis såing av frø utføres tidlig på våren, harves jorda til en dybde på 25 cm.

Tenk på når du skal så timoteigress. Dette kan gjøres både vår og høst. I det første tilfellet utføres såing i april, frøene begynner å spire etter 7-8 dager..

For høstavlinger brukes blandinger med alfalfa eller kløver oftest. Frøhastigheten når du planter timote som en uavhengig avling er 11 kg per 1 hektar areal, i sammensetningen av urteblandingen – 6 kg per 1 hektar av tomten.

Meadow timothy blir sådd på en kontinuerlig måte, standard for frokostblandinger. Den optimale plantedybden er 1-2 cm. For å skaffe frø, regnes den brede radmetoden med et intervall på minst 50-70 cm som det mest effektive alternativet..

En av egenskapene til eng timothy er en lang vekstsesong i sammenligning med andre fôrvekster. Avhengig av sorten, fra vekstøyeblikket til full blomstring av planten, går det minst 60-80 dager..

Beskjære omsorg

avling omsorgEn viktig del av omsorgen for eng timothy avlinger er systematisk rulling av jorda. I løpet av de første 6-8 ukene etter såing er denne avlingen svært utsatt for ugress..

For å bekjempe ugress, blir dyrking mellom rader utført umiddelbart etter at de første skuddene dukket opp. Etterbehandling utføres om nødvendig når ugress dukker opp igjen. Dyrking mellom rader utføres med de samme maskinene som for standard dyrking av radavlinger.

For ødeleggelse av ugress kan herbicider brukes-2,4-D-btstyleter brukes oftest. Også når du tar vare på eng -timote -avlinger, er gjødsling med nitrogengjødsel obligatorisk, hvoretter harvingen utføres i 2 spor.

Timothy høst

høylagerTiden til ørene til timoteigress modnes kan være opptil 40-70 dager, avhengig av værforholdene i voksende region. Det er i denne perioden det kan slås for høsting av ensilasje og høy. Timotei -frøene høstes med en hogstmaskin etter at de er helt modne..

Timothy grass er et verdifullt fôrplante som brukes i landbruks- og landskapsdesign. Den flerårige avlingen kjennetegnes ved gode ernæringsmessige kvaliteter, på grunn av hvilken den brukes som fôr til husdyr. Den kjennetegnes ved sin enkle dyrking, lette vedlikehold og gode frostbestandighet, noe som sikret den stor popularitet blant bønder og husdyroppdrettere..

Timothy eng som plen gress – video

Previous Post
Kjøp en elektrisk kultivator for en sommerbolig – fremskynd jordbearbeiding
Next Post
Alegerea unei pompe fecale pentru pomparea apelor uzate