15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan velge og bruke et dekorativt hagegjerde av plast

dekorativt gjerde for plastsenger Når det gjelder funksjonelle og estetiske egenskaper, vinner dekorativt gjerde for plastsenger konkurranse med tradisjonelle trepartnere. Materialet påvirkes ikke av patogen mikroflora, ser presentabel ut og er lett å montere. Når du bygger senger og blomsterbed, er PVC -paneler, fleksible kantstein, hagekonstruktører, originale løsninger fra PET -flasker etterspurt. Populariteten til polymeromsluttende strukturer i landets ytre skyldes ikke bare materialets holdbarhet.

Funksjoner av plastgjerder for hagesenger

gjerder av blomster til blomsterbed

Trenden for en progressiv versjon av hagedesignet med polymerløsninger er forbundet med en upåklagelig operativ ressurs for produkter:

 • dekorative gjerder for senger og blomsterbed av plast er motstandsdyktige mot atmosfæriske belastninger, deformeres ikke under påvirkning av fuktighet og ultrafiolett stråling, er inerte mot sesongmessige endringer i omgivelsestemperaturen;
 • polymerbokser og fortauskanter er designet for å beskytte fruktbar jord mot smuldring og utvasking, de tjener som en barriere mot ugress;
 • strukturer kjennetegnes ved sitt estetiske utseende, som organisk passer inn i landskapskomposisjoner;
 • omsorg for et polymergjerde består i å rengjøre det regelmessig fra smuss, det er nok å lede en vannstrøm fra en slange;
 • installasjon av en boks for senger laget av plastpaneler krever ikke spesiell kunnskap, ferdigheter og verktøy, samt demontering av strukturen.

Modeller av PVC -gjerder er i stand til å etterligne naturlig tre, stein, murverk, åpent vev, har glatte og pregede overflater.

Dekorativt gjerde for plastsenger: typer, egenskaper, applikasjon

dekorativt gjerdePå profilmarkedet er det forskjellige typer strukturer for gjerde blomsterbed og områder med hagebruk.

Kantstein

bruk av kantbåndFleksible rullprodukter kan brukes til å forme vollen til en hvilken som helst form.

Avhengig av modellens bredde brukes en båndramme for plastsenger når du arrangerer objekter av forskjellige typer:

 • når du danner en grønnsakshøyde av en skrå type, brukes modeller med en bredde på 25-50 cm;
 • modifikasjoner med en minimumsbredde – fra 10 cm – brukes når du pynter blomsterbed og blomsterbed;
 • en plastbåndsramme kan brukes som en begrensning for nærstammen mellom hagebusker og trær.

Kantsteinstape er også etterspurt når du arrangerer alpinske sklier, steinhager, flerlagsstrukturer for dyrking av krydret grønt og årlige blomsteravlinger.

Fordeler og ulemper med tape border

blomsterbed dekorasjon

Fleksibelt rammemateriale er preget av høyt driftspotensial:

 • som en pålitelig kant beskytter det fruktbare laget mot erosjon;
 • på grunn av strukturenes fleksibilitet, gir kantstenen deg mulighet til å lage asymmetriske strukturer og gi blomsterbedet uvanlige former;
 • for å installere rammelisten, trenger du bare å danne en fordypning med en spade langs markeringslinjen, trekke og fikse materialet med innsatser.

opprettelse av landskapsdesignTykkelsen på kantbandet varierer i området 0,5-2 cm. De mest holdbare er modellene, hvis stivhetsakse går langs den øvre omkretsen. Modifikasjoner produseres flatt, bølget, bølget. Det er også pregede variasjoner av de fleksible kant- og krøllete modellene.

Hage bord

blomsterbed fra hageplaterGrunnlaget for produktet er trekomposittplast. Panelet 15 cm høyt og opptil 3 m langt tilhører stive typer gjerder. Ved fremstillingen brukes sagflis og en polymerkomponent laget av polyetylen, polypropylen og polyvinylklorid. Modifikasjoner av PVC regnes som de mest holdbare. Lavprisløsninger basert på polyetylen kjennetegnes ikke ved høy slitestyrke.

grønnsaksbedEndene på hagebordet er utstyrt med et spesielt feste. Settet inneholder dekorative plugger og plastpinner for montering. Etter produsentens instruksjoner er det enkelt å montere en sammenleggbar seng fra plastpaneler med egne hender.

Fordeler og ulemper ved et hagebord

Komposittmateriale kombinerer de beste egenskapene til tre og plast:

 • preget av motstand mot effekten av patogene mikroorganismer, råtner ikke, er ikke redd for bestanden av insekt skadedyr;
 • materialet trenger ikke ytterligere behandling under drift, gir lang levetid samtidig som den originale estetikken opprettholdes;
 • en eske laget av et hageplate er en sammenleggbar plaststruktur som kan settes sammen og demonteres mange ganger;
 • et PVC -nett kan trekkes på den ferdige rammen som en støtte for høye planter og lianous avlinger;
 • På grunn av sin eksepsjonelle styrke, er hageplaten egnet for bygging av gjerder i tett eller skjelvende jord, bygging av høye senger og terrasser på flere nivåer for dyrking av hage- og blomsteravlinger.

Den store ulempen er at hageplaten selges i et relativt dyrt segment. Det er også viktig å vurdere at komposittmaterialet ikke er designet for bruk i våtmark..

Søknadsfunksjoner:

 • modellen er ideell for gjerder av grønnsaksbed, egnet for dekorering av sammensetninger i flere lag;
 • esker laget av polymerplater er etterspurt når du arrangerer drivhus og hotbeds;
 • du kan bygge høye senger av plastpaneler ved å koble flere rader med brett.

En boks laget av et hagebord er lett å demontere og montere på et annet sted, endre format, øke eller redusere antall paneler i komposisjonen.

Hagekonstruktør

hagekonstruktør laget av plastEt polymergjerde laget av prefabrikkerte elementer – en hagekonstruktør – lar deg realisere interessante ideer for funksjonell innredning på stedet. Delene er utstyrt med lås og feste; når det nødvendige antallet enheter er tilkoblet, dannes en hel side for å gjerde hagesengen. Fortauskonstruktøren har en lett vekt, egnet for arbeid på all jord.

prefabrikkerte mini-blomsterbedVed hjelp av en hagekonstruktør av plast er det enkelt å lage esker i forskjellige størrelser og konfigurasjoner. Materialet brukes til design av miniatyrblomster og endeløse grenser rundt omkretsen av en hagesti eller plen. Fra prefabrikkerte elementer kan du designe søte senger i forskjellige former og blomsterbed, bruk dem når du arrangerer en steinhage og andre landskapskomposisjoner.

På grunn av det dekorative potensialet, allsidigheten og enkelheten i design, er sammenleggbare plastsenger etterspurt når du skal arrangere en hagetomt og et nærområde.

Dekorative gjerder av plast

dekorativt gjerde av plast

I motsetning til et hagebrett med en glatt overflate, er dekorative gjerder for plastsenger teksturerte materialer og etterligner:

 • stein og flis;dekorativt gjerde for plastsenger
 • murverk;
 • smidd gjerde;blomsterbed dekorasjon
 • wattle flettet og kvister;
 • stakittgjerde av tre.plast tre

Når du dekorerer hagesenger, er prioriteten for solide modeller, som er i stand til å beskytte jorda mot kryp. Hull-, åpnings- og gittermønstre er etterspurt etter sonering, som dekorative gjerder og fortauskanter.

Originale plastkanter

originale grenser

Når du planlegger en funksjonell innredning for et plantested for hageavlinger, kan du bruke tilgjengelige polymere materialer, inkludert:

 1. PVC -etterbehandlingspaneler. Dette er et praktisk og lønnsomt alternativ for avhending av konstruksjonsrester. Modeller er ideelle for utendørs kledning på grunn av deres høye styrke og slitestyrke.
 2. Vinduskarmer i plast. Du kan gjenbruke gamle plastoverflater, både standard hvite og fargede, “trelignende” eller imiterende stein.
 3. Plastbokser. Ved hjelp av containere kan du lage vertikale og horisontale blomsterbed, alle slags konfigurasjoner av senger, inkludert høye, og mobile versjoner på hjul.
 4. PET -flasker. Bruk av søppelmateriale bidrar til å spare budsjett. På samme tid er det ekstremt enkelt å lage et gjerde for en hage fra plastflasker med egne hender, selv for en amatør.

Originale esker fra tilgjengelige ressurser fås ikke-sammenleggbare, som ved bruk av etterbehandlingspaneler og vinduskarmer, og sammenleggbare hvis bokser og PET-flasker brukes.

Hvordan lage en seng av plastpaneler med egne hender

montering av beskyttende plast

Sekvensen og nyansene ved å lage en grense fra en polymerbase:

 1. Det er nødvendig å markere et sted for hagen, forberede den nødvendige mengden forbruksvarer.
 2. Skjær plastbaser i størrelse, forbered støtter. Lengden på stolpene er lik bredden på panelet + 20 cm for kjøring i bakken.
 3. Forberedte polymerplater bør festes til hjørnene, festes på støttepostene.
 4. Etter å ha montert rammen fra plastpaneler, overfør den til installasjonsstedet, fordyp støttene i bakken.

For pålitelig fiksering av boksen, er det nødvendig å sette mellomliggende stolper-pinner, feste paneler til dem med selvskruende skruer.

Gjør-det-selv blomsterbed og senger fra plastflasker

blomsterbed av plastflaskerEn fin versjon av gjerdet fås fra 1,5 liters PET -flasker. Avfallsmateriale, lett og lett å installere. For å kompensere for den utilstrekkelige mekaniske styrken til produktet, trenger du bare å fylle prøvene med sand eller hagejord. Deretter bør du grave en grøft rundt omkretsen av det planlagte blomsterbedet, sette flaskene tett med nakken nede og fikse det med jord. På sluttfasen kan du male den originale flaskerammen med en attraktiv maling og lakksammensetning.

blomsterbeddesignalternativPå grunn av de unike egenskapene, erstatter dekorative gjerder av plast gradvis tradisjonelle sagede tømmer. Samtidig passer basen organisk inn i det grønne landskapet, ettersom den er i stand til å etterligne naturlige teksturer..

Hva kan være et dekorativt gjerde for plastsenger – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign