15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Blomsterbed med phlox: blomstetyper og deres kompatibilitet med andre planter

phloxes Den merkelig lyse fargen på phlox er best egnet for organisering av blomsterbed. Disse frodige blomstrende stauder er enkle å ta vare på. De ser flotte ut og slår rot i samme område med andre typer blomster, busker og gress. Dette betyr at du kan lage et blomsterbed med phlox av noe slag: mixborder, teppe, uregelmessig eller vanlig blomsterhage, gruppe, parterre, border, array og rabatka.

Men deres viktigste fordeler er blomstringstiden og frostbestandighet..

På grunn av det store antallet phlox -arter (ca. 60) for en blomsterhage i hjemmet, kan du velge grupper av planter som har forskjellige blomstringsperioder. Så blomsterbedene med phlox plantet på stedet vil glede andre med lyse og merkelige farger (aromaer) fra de første virkelig varme vårdagene til høsten.

Les også om flerårig delphinium!

Hva kan være et blomsterbed med phlox (foto av planteplantemuligheter og blomsterkalender)

Blant alle varianter av phlox er:

 • Krypende (bunndekke) planter.

  Denne sorten av blomster begynner å bli grønn og blomstre aller første – et sted i midten – mot slutten av mai (avhengig av været). I de fleste tilfeller bruker designere den til å lage bakgrunnen for en landskapssammensetning, der busker, andre primulaer og frukttrær kan delta. Fra krypende plantesorter oppnås lyse lilla, saftige røde, rosa-hvite teppe blomsterbed, bekkekanter, massiver og åser. Det uvanlige blomsterbedet med phlox vist på bildet, hvis opplegg har en uregelmessig natur, er organisert fra den subulate typen blomster. Den er ideell for alpine sklier og enkle blomsterbed, dekorasjon av støttemurer.

  Krypende phlox

 • Løse (spredende) planter.

  En overgangsform for phlox, som ikke lenger sprer seg langs bakken, siden den har en ubetydelig (under gjennomsnittlig) stengellengde. Den blomstrer etter plantesorter av bunndekke og regnes som det mest upretensiøse medlemmet av familien. Og også eksotisk, fordi blomsterstandene er en frodig haug med små blomster av lys syrin, lilla, lilla eller hvit. En annen fordel med sorten er den fiolette duften av blomster og den lengste blomstringstiden. Det vil hjelpe deg å evaluere hvordan et phlox blomsterbed vil se ut, bildet nedenfor.

  Løs phlox

 • Bushy undersized planter.

  Denne floksorten blomstrer mesteparten av juni og har en søt duft. Blomstens stilk overstiger ikke 100 cm i høyden, og blomsterstanden består av mange små hvite, hvitlilla, dyprøde eller mørkrosa blomster. Disse plantene har en grunnleggende forskjell fra sine tidligere slektninger. De elsker sur jord. I den slår de godt rot og blomstrer voldsomt. For å organisere et blomsterbed med phlox, er ikke et diagram nødvendig. Denne plantesorten ser flott ut i en blomsterhage i collage..

  Bush lavt voksende phlox

 • Bushy høye planter.

  Den mest populære, omfattende og velkjente floksorten. Noen representanter for arten blomstrer et sted i midten av slutten av juni, andre i begynnelsen av juli, og andre i august. Blomstringen varer omtrent en måned. Høye planter har representanter med mellomstore og store, med flekkete og merkelige blomster i blomsterstanden. Og også med en uvanlig blomsterstand i form. Slik kan phlox blomsterbed være – bildet ble tatt midt i blomstringen.

  Bilde av bush tall phlox

Frodig blomsterbed med peoner og phlox: egnede planter å kombinere

Før du viser hvilke av plantene phloxes som er en ideell kombinasjon med, er det nødvendig å huske noen regler for å lage blomsterbed med phloxes:

 • Det er bedre å fortynne sterkt blomstrende representanter med en kjedelig blomsterstand med ikke-blomstrende eller iøynefallende blomstrende urter. Denne kombinasjonen vil gjøre det mulig å presentere skjønnheten til en blomst i et gunstig lys, og et floksblomstbed, med en slik organisasjon, har et mer estetisk tiltalende utseende..
 • Lave og krypende varianter bør være i forgrunnen når du organiserer en blomsterhage. Jo høyere anlegget er, desto nærmere senter eller kant (gruppe, kant) bør det være plassert.
 • Frodige blomsterstander av høye blomster kombineres ideelt med peoner. Et bilde av et blomsterbed med peoner og phlox vil bidra til å bekrefte dette – planter ble kombinert med blomster av rosa -lilla toner.

I tillegg til peoner kan phloxes suppleres med: dverg iriser, hybrid primroser, muscari, dverg bartrær, edelweiss, valmuefrø, dverg malurt, pelargoner og mange andre. Når du velger blomster til et blomsterbed med phlox, bør du ikke glemme blomstringsperioden til alle plantene. Hver enkelt variant må være forskjellig fra de andre. Ved å bruke denne planen for å plante blomster, vil det være mulig å lage en blomsterhage som vil glede øynene gjennom hele sommerhusperioden. Les: flerårig Gaillardia – planting og omsorg!

Video: phlox care

Previous Post
Høsttid i hagen: gjødsling av druer og rips
Next Post
Ce să plantezi într-un pat de flori lângă casă?