15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sykdommer av grantrær og deres behandling: anbefalinger fra erfarne gartnere

oljesykdommer og behandling av dem Bartrær er veldig populære blant landskapsdesignere på grunn av deres upretensiøse omsorg og enestående dekorative kvaliteter. Men, i tillegg til å motta estetisk nytelse – sykdommer i grantrærne og behandlingen av dem – er det nesten alle innenlandske gartnere som bruker barskinnsammensetninger i utformingen av nettstedet sitt..

Hovedårsakene til barsk plantesykdom

gran er syk Hva en vanlig innenriks gartner vet om sykdommer i grantrærne og behandlingen av dem – ingenting. Som regel bestemmes sykdommen av en endring i fargen på barskogen, hemming av veksten av unge dyr, for tidlig tap av nåler.

De viktigste sykdommene i gran er forbundet med skade på kulturen:

 • soppinfeksjoner;
 • patogene bakterier i jorda;
 • sugende, nålegnende og skadedyr av stamme.

I tillegg er ikke-smittsomme sykdommer forårsaket av ugunstige forvaringsforhold, feil ved planting og omsorg for planter utbredt, nemlig:

 • analfabeter landing med sterk fordypning;
 • feil valgt landingssted;
 • mangel eller overflødig fuktighet;
 • mangel på næringsstoffer og stillestående vann i jorda.

Soppsykdommer av gran fører som regel ikke til at kulturen dør, men provoserer for tidlig tap av nåler og endring i fargen. Hovedårsakene til et tres nederlag av en soppinfeksjon er en altfor tett beplantning, mangel på lys og overdreven jordfuktighet..

De vanligste oljesykdommene og deres behandling

Blant massen av sykdommer i bartrær er gran mest utsatt for sykdommer: shute, rust, futariose. Vurder de kliniske manifestasjonene, varianter og effektive metoder for å håndtere disse sykdommene.

Schütte

shute oljeSchütte er en sykdom provosert av årsakene til soppinfeksjon, ascomycetes. Hvis nålene på granen blir røde, er dette shyute.

For tiden er flere varianter av denne sykdommen kjent:

 1. Lukk nåtiden. Som regel manifesterer sykdommen seg sent på våren ved endring i fargen på nålene. Om høsten manifesterer sykdommen seg ved utseendet av gule prikker på plantens nåler. I fremtiden fører sykdommen til tørking, død og tap av nåler. På de infiserte grenene dannes svarte vekster, der soppens sporer er konsentrert. Unge og svekkede planter er utsatt for sykdommen..
 2. Shute snowy. En soppsykdom som rammer alle typer gran som vokser i de nordlige områdene. Infeksjon kan også forekomme i den midtre sonen i Russland, under snø, ved en lufttemperatur på 0 ° C. Phlacidiumin festans sopp forårsaker rødhet i nålene. Om sommeren utvikler sykdommen seg: planten endrer farge fra rød til grå, nålene tørker ut og faller av. Soppsporer dekker de infiserte grenene med svarte prikker. Snøskjermer kan føre til at planten dør.snøskytter
 3. Brun shute. Det manifesteres ved bruning og dø av nålene, som ikke faller av, men provoserer den videre spredningen av sykdommen til treets grener. Sykdommen utvikler seg etter at snø smelter ved en lufttemperatur på 0 til + 1 ° C. Hele grener dør på et infisert tre.brun shute

Blant innenlandske gartnere er det en oppfatning om at spiste blå varianter ikke er utsatt for soppsykdommer. Dette er grunnleggende feil! Disse varianter er utsatt for snø og brune shute -varianter. Som bekreftelse på våre ord publiserer vi et bilde av sykdommen blågraner.

Tiltak for å bekjempe granskute består i systemisk behandling av infiserte planter med soppdrepende midler med et intervall på 2 uker mellom hver “behandling”. De mest effektive virkemidlene er anerkjent: Falcon, Quadris.

Fusarium

fusarium granMange innenlandske gartnere er interessert i spørsmålet: hvorfor tørker granen? Visning av en plante kan utløses av Fusarium, en virussykdom som påvirker plantens røtter. Med denne sykdommen får granen ikke nok næring, som et resultat av at nålene begynner å tørke ut og falle av, treet tørker gradvis ut og dør.

Fusarium er ekstremt vanskelig å kurere. For å behandle og forhindre spredning av sykdommen til friske frøplanter, bør et infisert tre med jevne mellomrom behandles med soppdrepende midler, stammeinjeksjoner, etset og desinfiseres jorden rundt den syke planten.

Med egenbehandling av granfusarium er det stor sannsynlighet for treets død og infeksjon av hele plantingen. For å fastslå årsaken til sykdommen og den nøyaktige behandlingsmetoden, anbefaler vi på det sterkeste at du kontakter en spesialist..

Granrus

Med denne sykdommen blir nålene gule i granen, de berørte grenene deformeres og tørker ut. En soppinfeksjon provoserer sykdommen.

Blant de vanligste typene rustskader er:

 1. Nåler ruster. Sykdommen utvikler seg tidlig på våren. Nålene er dekket med særegne gule bobler. Med den videre utviklingen av sykdommen endrer nålene farge fra grønt til gult, hvoretter de faller av.furu nåler rust
 2. Søyle rust. Sykdommen er preget av skade på nålene, som sprer seg til plantens bark. På lesjonsstedet tykner barken og sprekker over tid, og gule bobler dannes i sprekken. Skadede områder tørker ut og dør av.gran søyle rust
 3. Kjeglerust bestemmes av innsiden av vekten, som er dekket med mørke økiopustler. Med utviklingen av sykdommen åpnes de infiserte knoppene for tidlig, frøene dør..knopperust

Hvordan takle rust på gran?

Behandling av en skadet plante består i systemisk behandling av planten med legemidler som infiserer patogener, sopp: Pucciniastrum areolatum, Coleosporium, Cronartium ribicola.

De mest effektive stoffene er anerkjent: Fitosporin-M; Abiga Peak.

Skyt nekrose

skyte nekroseDenne sykdommen er forårsaket av soppen Kabatina. Det manifesterer seg ved å dø av unge skudd av gran av alle typer, noe som svekker treet og kan føre til dets død.

Kampen mot denne sykdommen hos grantrær og dens behandling består i systemiske behandlinger av et infisert tre med soppdrepende midler: Amistar Trio, Antrakol, Falcon med kompleks innføring av rotdannelsesstimulerende midler i stammesirkelen.

Skadedyr av granplantinger

granlusDet er veldig vanskelig for en lekmann å finne skadedyr på gran. Det vanligste skadedyret av bartrær er granlus, et sugende insekt hvis gjennomsnittsstørrelse er knapt 1 mm. Imidlertid kan tilstedeværelsen av granbladluskolonier oppdages ved sekreter som dekker overflaten av grener og nåler..

Årsak: spredningen av kolonier av maur som avler bladlus for å få “honningdugg” – sekreter som fungerer som en matkilde for insekter.

Ødelegger maur ved å behandle infiserte områder med såpevann.

Når du bruker såpevann, ikke la det komme inn i jorda i rotsonen..

edderkoppmidd

Edderkoppmidd – påvirker nålene og suger ut mobilvæsken fra den. Det er mulig å bestemme nederlaget til granen av dette insektet ved utseendet av prikker på nålene og tilstedeværelsen av spindelvev på nålene. Ved alvorlig skade endrer nålene farge til hvitt.

Årsak: lav luftfuktighet.

Kontrolltiltak: sprøyting med insektmidler og spesialiserte preparater mot flått Akarin, Agravertin, Appolo, Envidor.

bartrærHvorfor blir granålene gule? Sannsynligvis er planten påvirket av bartrær – slektninger til bladlus.

Årsak: lav luftfuktighet.

Kontrolltiltak: For små lesjoner hjelper systemisk sprøyting med tobakkinfusjon, tre prosedyrer med et intervall på tre uker. Med en sterk spredning av kolonier anbefales behandling med insektmidler, som trenger inn i plantens saft, noe som gjør det dødelig for insekter.

Bare spesialister kan korrekt identifisere oljens sykdommer og velge den mest effektive metoden for behandlingen. Når de beskrevne symptomene på barskog vokser opp, anbefaler vi på det sterkeste å kontakte fagfolk som med stor sannsynlighet vil bidra til å bekjempe sykdommen og bevare plantens prydfunksjoner..

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul