15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bør du kjøpe frø på Aliexpress?

pampas gress i landskapet Fristende priser på frø i den kinesiske internettgiganten AliExpress, på tærskelen til sommersesongen, tiltrekker gartnere og gartnere i Russland, nær og fjern i utlandet, med et ord, hele verden.

Hvis vi bare sammenligner priser, er svaret på hovedspørsmålet: “Verdt det!” Men la oss forstå situasjonen mer detaljert.

Her er for eksempel den sørlige prydplanten Pampas gress eller Cortaderia. Fargede varianter av denne planten har blitt bestilt over 13 500 ganger fra en av selgerne på Aliexpress.!frø på Aliexpress

Du kan se at 100 stk. frø av en av de 4 blomstene tilbys for “morsomme” – 8,11 rubler. Selvfølgelig er nesten enhver gartner klar til å risikere et slikt beløp..rosa pampasgress

Til samme pris, den rosa varianten av denne prydurten.

Levering av frø fra en kinesisk butikk til Russland tar i gjennomsnitt halvannen måned. Gresset stiger, selv den andre dagen, å dømme etter denne videoen:

La oss nå se på prisene på den russiske nettbutikken SemenaPost, som tilbyr en rosa versjon av cortaderia. Dette er den billigste prisen for en plante med blomsterstand i et gitt fargespekter. Antall frø er forresten angitt i brøkdeler av et gram, og ikke i biter, så det er vanskeligere å navigere mye eller litt. I tillegg er det ingen lilla variant på det russiske nettstedet..frø i nettbutikken

Så hva er fangsten? Poenget er at ting ikke er så rosenrøde. Det er noen ting du må huske på når du kjøper frø:

  1. Før du kjøper eksotiske plantesorter, er det ikke overflødig å spørre i referansebøker og på spesialiserte nettsteder om landbruksteknologien for det kommende kjøpet. Har ingen anelse om særegenhetene ved å plante og ta vare på en plante, er det lett å ødelegge de mest elitære frøene..
  2. Når du kjøper grønnsaksfrø i Kina, bør du huske hvor dette landet ligger på kloden, og ikke vent på tidlig modningssorter med Aliexpress. Det er usannsynlig at den kinesiske eksotiske vil bli sonert under den sentrale sonen i Russland, for ikke å snakke om Sibir!
  3. “Tredje klasse har sådd en valmue, og en slags frokostblanding vokser!” (A. Barto).

Dessverre er det mange fakta om svindel, når ingenting dukker opp fra de sendte “elite” frøene eller noe ukjent vokser. Og hvis mangel på spiring av frø i noen tilfeller kan forklares med mangel på riktige ferdigheter blant gartnere, faller plantene til en annen plante ikke under denne grunnen.

For klarhet kan du se denne videoen:

Selvfølgelig er det opp til deg å bestemme om du vil kjøpe eller ikke. Men hvis du bestemmer deg for å kjøpe, så husk at du alltid kan forsikre deg mot de to første punktene, men det er ingen 100 prosent beskyttelse mot den tredje. Men dette negerer ikke årvåkenhet: før du kjøper, er det i det minste verdt å studere anmeldelser fra andre kjøpere, ikke bare om frøene selv, men også om butikken som helhet..

Gledelig handling!

Previous Post
Remedii eficiente împotriva șoarecilor din țară
Next Post
Boabe dulci – cireș Turgenevka