15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reddikvarianter i en sommerhytte

De beste variantene av reddik Reddiken, som dukket opp i Europa takket være Marco Polo, som studerte livet og skikkene til folket i Kina, er en av de mange variantene av sådd reddik og er en årlig grønnsaksavling som er anerkjent i mange land i verden..

Hovedverdien av reddik er en saftig rotfrukter med en avrundet eller langstrakt form, takket være at grønnsaken fikk sitt navn, som kommer fra radix, som betyr “rot”.

Siden 1200 -tallet, da innbyggerne i den gamle verden ble kjent med en ny hageplante, ble det avlet mange interessante varianter av reddik. Hvis den fremdeles funnet viltvoksende reddikken praktisk talt ikke danner en rotavling, er rhizomens farge ikke rosa eller rød, men hvitaktig, da konkurrerer kultivarer i en rekke former og farger.

I sengene kan du se reddikrøtter dekket med tynn hud, farget i alle nyanser av rosa og rødt, samt hvite, gule og til og med lilla reddikrøtter..

I russiske grønnsakshager er reddik en av de tidligste grønnsakene og er verdsatt for sin tidlige modenhet, frostbestandighet og friske litt skarpe smak, som kulturen skyldes tilstedeværelsen av sennepsolje i rotvekster..

Reddikvarme

Reddikvarme Denne tidlig modne varianten er en av de eldste. Radise Heat ble oppnådd ved Vitenskaya OSS i de baltiske statene i midten av forrige århundre, og i 1965 ble det sonert i mange regioner i landet..

Fra utseendet til de første skuddene til samlingen av saftige rotvekster tar det fra 20 til 30 dager, mens en kvadratmeter planting av denne reddikvarianten kan høstes med en vekt på opptil 2,8 kg. Under den mørkerøde overflaten av rotgrønnsaken er det en hvit eller rosa saftig, uten tomrom, fruktkjøtt med en søt, moderat skarp smak. Vekten av en avrundet eller elliptisk rotavling av Heat radise er 15–27 gram. Rosetten er kraftig, sprer seg, reddik er nesten helt gjemt i jorda. Denne reddikvarianten er god når den dyrkes under plast..

Radis Dubel F1

Radis Dubel F1Hybrid reddik Dabel F1 gir en høst innen 18–20 dager fra spiringstidspunktet. Det særegne ved planten er en ekstremt kompakt rosett og velutviklede store røtter med en jevn tett hvit masse og en smak av middels skarphet. Kulturen er frosthard og ikke følsom for frost.

Utviklingen av rotavlinger fortsetter selv ved lave temperaturer. Ved forsinkelser i høsting av reddik dannes det ikke hull i rotvekstene, konsistensen forblir ikke tett og sprø. Det var ingen tilfeller av skyting eller sprekkdannelse av Dabel F1 reddik. Utbyttet av sorten avhenger av plantetettheten. Hvis det observeres et intervall på minst 5 cm mellom plantene og jordfuktigheten opprettholdes, strekker ikke løvet seg, røttene dannes store, jevne, med utmerket salgbarhet og smak..

Radis Dabel F1 er egnet for både personlig bruk og for salg. Tidlig modning av høyrentende reddik er egnet for dyrking i alle typer drivhus, under film og i det åpne feltet.

Reddik Red Giant

Reddik Red GiantDen mellomlang sikt reddik ble avlet i Fjernøsten, og i midten av forrige århundre ble den sonet ikke bare i denne regionen, men også i den europeiske delen av Russland, så vel som i Nord-Kaukasus..

Perioden fra såing til innhenting av rotavlinger av sorten Red Giant reddik, avhengig av region og værforhold, varierer fra 34 til 50 dager.

Opptil 4,2 høykvalitets reddiker høstes fra en kvadratmeter hageseng. Red Giant reddik har en ganske spredt stor rosett. Rotvekster har en dyp rød farge, hvor tverrgående rosa mothaker er merkbare. Reddik har en langstrakt sylindrisk form og med en lengde på opptil 13 cm kan veie fra 45 til 80 gram. Hvit fruktkjøtt med en svak skarp smak, mister ikke saftighet og behagelig tetthet og utmerket smak i lang tid.

Sorten er frostbestandig og egnet for utendørs bruk. Piler er ikke observert på planter av denne reddik -sorten. I et kjøleskap lagrer det sine egenskaper og kommersielle kvaliteter i opptil 3-4 måneder.

Reddik Cherryet F1

Reddik Cherryet F1Cheriet F1 reddikhybrid, som ga store tidlige rotvekster, ble oppnådd av nederlandske oppdrettere. Med forbehold om landbruksteknologi og gunstige værforhold, hvis planten dyrkes i det åpne feltet, gir reddiken en høst 18 dager etter fremveksten av frøplanter over bakken. Planter vokser utmerket både i sengene i varmt vær og hele året i drivhus. Rotvekster er store, jevne, med en tett konsistens uten tomrom og utmerket smak. Diameteren på en mørkerød avrundet rotavling når 6 cm.

Radish hybrid Cheriet F1 kjennetegnes ved motstand mot dannelse av blomsterpiler og lavt grønt. Anbefalt avstand mellom planter 5-6 cm.

Reddik Celeste F1

Reddik Celeste F1Den tidlige modningshybriden reddik Celeste F1 gir den første rotavlingen etter 23–25 dager. Avlingen kjennetegnes ved høye kommersielle egenskaper. Rotvekster er jevne, runde eller svakt elliptiske. Radisesorten tiltrekker seg oppmerksomhet med den knallrøde fargen på overflaten av rotvekster og deres snøhvite tette masse med en behagelig skarphet og god smak. Gjennomsnittlig rotdiameter er 5 cm.

Hele sesongen Celeste F1 reddik vokser både på åpne plantasjer og under filmskjerm. Ingen sprekkdannelse eller treghet i fruktkjøttet observeres.

Hvit reddik Mokhovsky

Hvit reddik MokhovskyDen tidlige modne variasjonen av hvit reddik Mokhovsky er verdig oppmerksomhet, ikke bare på grunn av den snøhvite massen og den samme hudfargen. De første avrundede røttene til denne sorten kan fås på 19-31 dager. Fra 0,7 til 1 kg rotvekster høstes per meter av plantasjen.

Hvit reddik har utmerket smak og ekstremt saftig, knasende kjøtt.

Stikkontakten er oppreist, hevet over bakken. Rotvekster opp til 4 cm i diameter og som veier opptil 23 gram er 70% nedsenket i bakken, lett trukket ut.

Reddikvarianter Høstgigant

Reddik HøstgigantMidtsesong reddik Høstgiganten er klar til å høste om 25-29 dager. Det særegne ved denne uvanlige sorten er veldig store hvite avrundede eller eggformede rotvekster som veier opptil 150 gram. Den gjennomsnittlige lengden på rotavlingen er 8 – 10 cm, fruktkjøttet til Autumn Giant reddik er hvitt, saftig, delikat og har en lys smak.

Rotvekster av denne reddikvarianten lagres i opptil fem måneder, praktisk talt uten å miste tettheten og smaken, så selv om vinteren kan de brukes ferske. Det er bedre å ikke forlate rotvekster som har nådd modenhet i jorda, siden de grovt og mister smaken som ligger i sorten..

I utseende og kvaliteter er denne hvite reddikken veldig lik en annen type sådd reddik – daikon. Hvis i Europa den mest populære av alle varianter av reddik er reddik, så er daikon, kalt japansk eller kinesisk reddik, en kultur elsket i øst..

Reddik DaikonDu kan skille daikon rotgrønnsaker fra hvite reddiker ved fravær av den berømte krydrede smaken. Det er ingen sennepsolje i massen av daikon, men det er en spesiell aroma. Bladformen til de to nært beslektede avlingene er også forskjellig. I motsetning til hvit reddik, er daikonbladene utskåret og større.

Navnet på daikon er oversatt fra japansk som “stor rot”. Faktisk vokser røttene til denne kulturen, som blir stadig mer populær i den gamle verden, opp til 60-70 cm i lengde og når en vekt på 500 gram til 3-4 kg.

Reddik Zlata

Reddik ZlataI tillegg til hvit reddik, er det i det moderne settet med varianter av denne kulturen også varianter av andre interessante farger. Zlata-reddik-sorten gir seg etter 20-22 dager, tidlige minnelige høstinger, med gule rundformede røtter. Samtidig er fruktkjøttet hvit, har en sprø, saftig konsistens. Sorten gir høy avkastning, tåler mangel på fuktighet godt, og med god vanning og omsorg, ved høsting, veier røttene til denne reddikvarianten 10–12 gram, og etter en uke øker vekten til 20–24 gram. Maksimal reddikvekt – 60 gram.

Rotvekster av Zlata -sorten har høye kommersielle kvaliteter som vedvarer lenge etter høsting..

Reddik Malaga

Reddik MalagaMalaga -reddik -sorten kjennetegnes ikke bare ved rottevekstens tidlige tekniske modenhet, men også ved deres lilla farge. Høsten dannes sammen, røttene er jevne, avrundede, veier fra 16 til 20 gram lagres lenge etter graving, uten å miste sin tette sprø konsistens, saftighet og skarp frisk smak.

I tørt vær danner ikke Malaga -reddik et pilspiss og kan dyrkes fra tidlig på våren til frost.

Høstsåing kan brukes til høsting for senere lagring og bruk av produkter i 1-1,5 måneder.

Video om de beste variantene av reddik

Previous Post
Agurk ansiktsmaske hjemme – fordelene og resultatene av påføring
Next Post
Proverka