15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er deilig yoshta bær?

deilig duftende yoshta Avl har gitt verden mange nye arter av hybridplanter, og yoshta er intet unntak. Hva er det som interesserer hver gartner og eier av en personlig tomt. Hybride varianter varierer i utbytte, fruktstørrelse og sykdomsresistens.

Les også om planting av gyldne rips!

Yoshta: hva er det?

hybrid av rips og stikkelsbær I.V. Michurin. I 1970 dukket det opp en fruktbusk i Tyskland, som var tilpasset landbruksproduksjon..

Yoshta er en hybrid av rips og stikkelsbær. En voksen busk når 2,5 m i høyden. Kraftige treskudd har ingen torner. De gråbrune grenene er sammenflettet. Kronediameter: 1,5-2 m. Skuddformasjonen er svak.

Det forgrenede rotsystemet strekker seg 35-45 cm ned i jorden. Store åpent blad ligger på tykke stiklinger. Lett tilførselsårer uttrykkes på innsiden av arkplaten..

Store gule eller hvitrosa blomster samles i blomsterstander. Kronbladene er jevne, glatte. Yoshta blomstrer i midten av juni.

Bærene, svarte med en lilla fargetone, er ordnet på klynger på 4-6 stykker. Den glatte huden er fast og fast. Massen er saftig, aromatisk med en krydret muskatnøttsmak. Modne bær er søte, uten gelé og bitterhet. Enkelt fruktvekt: 2,5-5,5 g.

Modne bær smuldrer ikke eller råtner. Transportable, etter innsamling lagres de i spesielle beholdere i opptil 5-7 dager. Ikke mist smak og presentasjon.

Beskrivelsen av yoshta ville være ufullstendig uten anleggets egenskaper:

 1. Busken er motstandsdyktig mot frost og ekstreme temperaturer. Vokst i regioner med variabelt klima.
 2. Ikke påvirket av vanlige bladlus og skalainsekter.
 3. Tåler eksponering for direkte sollys.
 4. Bær er universelle i bruk, brukes i matlaging for tilberedning av kompott, juice, syltetøy, syltetøy og desserter.

Yoshtas levetid: 25-35 år. Anlegget er utbredt i Vest -Europa, sentrale og sørlige regioner i Russland.

Yoshta -varianter

Beskrivelse av varianter og bilder av yoshta vil hjelpe gartneren med å velge en plante som er egnet for de spesifikke klimatiske forholdene i regionen. Alle varianter er preget av torneløshet og ujevn modning av bær..

Britisk sort EMB

Britisk sort EMBSorten ble utviklet av britiske oppdrettere på begynnelsen av 1980 -tallet. En mellomstor plante når 1,7 m i høyden. Mørkegrønne blader 5-8 cm i diameter ekspanderer mot basen. Blomstringsperioden begynner i slutten av april og varer 2-2,5 uker.

Store ovale bær som veier opptil 4,5 g blå-svart farge. Fruktene er søte, duftende, med små frø inni. Bær modnes 2,5 måneder.

Sveitsisk variant Crohn

Sveitsisk variant CrohnSorten ble avlet i Sveits. En kort busk blir opptil 1,5 m lang. Spreder treaktige skudd, fortykket ved basen. Runde bær er små eller mellomstore. Fruktvekt: 1,5-2 g. 3-6 bær modnes i en haug.

Utbyttet er gjennomsnittlig, opptil 3,5 kg frukt høstes fra en busk. Sorten er frostbestandig, lider ikke av nattfrost og kalde dugg.

Yoshta Rext

Yoshta RextHøyden på tynne opprettede skudd: 1,3-1,5 m. Store sorte bær som veier opptil 3,5 oval. Fruktmassen er sukkerholdig, med en uttalt ripsduft. Små avlange frø.

Utbyttet er høyt: opptil 10,4 kg frukt høstes fra hver busk. Modne bær tørker og faller av stilkene. Frukt er motstandsdyktig mot grå mugg og flekker.

Yohini hybrid variant

hybridsort YohiniDen første hybridsorten av Yoshta. Planten er høy og når 2 m i høyden. Brede bladplater kuttes med rynker. Hvite blomster samles i blomsterstander. De runde, mørkeblå bærene er søte og aromatiske. Opptil 9 kg frukt fjernes fra busken.

Yoshta Moro

Yoshta MoroPlanten blir opptil 2-2,3 m lang. De mørke bærene er store, huden er dekket med et voksaktig belegg. Massen er søt og sur med en utpreget muskatnøttaroma. Fruktene smuldrer ikke når de er modne, de er festet til lange sterke stilker.

Sorten er motstandsdyktig mot frost og sykdom. I skyggen blir bladene mørkere, og antall blomster og eggstokker reduseres. Med mangel på fuktighet slutter bærene å vokse og tørke ut.

Beskrivelser av varianter og bilder av Yoshta finnes i planteavlguiden. Forskere utvikler årlig nye varianter, noe som forbedrer buskens tekniske egenskaper og smaken av frukten..

Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til yoshta

yoshta bær har fordelaktige egenskaperYoshta -frukter har absorbert alle de fordelaktige egenskapene til stikkelsbær og rips. Kaloriinnhold på 100 g bær: 45 kcal. Massen inneholder fett, proteiner og karbohydrater.

Fordelaktige funksjoner:

 1. Gjenoppretter hemoglobin, i kombinasjon med legemidler, behandler anemi.
 2. Inneholder vitamin C, styrker immunsystemet. Behandler forkjølelse og SARS.
 3. Normaliserer aktiviteten i mage -tarmkanalen, eliminerer diaré og oppblåsthet.
 4. Bær blandet med honning hjelper mot hypertensjon og arytmier.
 5. Fytoncider i frukt eliminerer betennelse og soppinfeksjoner.
 6. Massen er rik på vitamin P, normaliserer blodstrømmen, styrker blodårer og vener.

Regelmessig inntak av yoshta bær bidrar til å fjerne giftstoffer og giftstoffer fra kroppen. Frukten anbefales for personer med diabetes. Hjelper med å redusere kroppsvekten og gjenopprette muskelvev.

Kontraindikasjoner for yoshta:

 1. Kan ikke brukes ved individuell intoleranse overfor komponentene i sammensetningen og allergiske reaksjoner på produktet.
 2. Kontraindisert hos personer med sannsynlighet for trombose.
 3. Bruk med forsiktighet mot sår, gastritt, Crohns sykdom og kolitt.

Hvis en person er allergisk mot rips eller stikkelsbær, anbefales det å nekte å bruke yoshta.

Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner til yoshta reduseres under bevaring. Varmebehandling reduserer konsentrasjonen av vitamin C i frukt, noe som forårsaker allergi. Fytoncider som virker i friske bær er ikke konservert i syltetøy og kompott.

Etter å ha lært hva yoshta er, vil hver gartner plante denne bærbusken med smakfulle og sunne frukter på stedet. Upretensiøsitet, produktivitet og allsidighet ved bruk av frukt gjorde planten populær i Russland..

Les også om bær irgu!

Video om Yoshta

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară