15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Å dyrke Momordica fra frø er tilgjengelig for alle

voksende momordica i hagen Den eksotiske planten, hvis hjemland er India og Sørøst -Asia, ble forelsket i russiske gartnere på grunn av dens høye dekorative og nyttige egenskaper. Å dyrke Momordica krever ikke spesiell omsorg, så det kan ofte finnes ikke bare i en grønnsakshage eller drivhus, men også i urbane leiligheter..

Kulturen tilhører gresskarfamilien og vokser i form av en klatrende årlig liana opp til 2 meter høy. Når den kommer i kontakt med planten, kan det oppstå en brennende følelse, som gjør at den kan forsvare seg mot forskjellige insekter. Denne eiendommen forsvinner med begynnelsen av fruiting..

Voksende Momordica fra frø

momordica frø For planteformering kan både stikkemetoden og frøversjonen brukes. Den andre metoden er mer effektiv og etterspurt. Å dyrke momordica fra frø kan gjøres direkte i det åpne bakken, men siden planten elsker varme, er det bedre å vente på plantene hjemme.

Såing utføres tidlig eller midt på våren i flere trinn:

 1. Plukk opp modne, mørkfargede frø;
 2. Skjær nesen av frøet med en neglefil eller fint smørpapir, fjern lagene av det tette skallet;
 3. Desinfiser frøene ved å dyppe dem kort i en svak løsning av kaliumpermanganat;
 4. Pakk inn en myk, fuktig klut og la den stå på et varmt sted (ikke lavere enn + 23 ° С) til hvite røtter dukker opp.

Ikke oppbevar frøene i kaliumpermanganat for lenge, dette kan føre til forfall..

En høy prosentandel spiring kan oppnås ved å plante to frø hver i en spesiell torvbeholder med næringsrik jord til en dybde på 1,5 cm og vanne grundig. I fremtiden dekker du beholderne med folie, skaper drivhusforhold og går. Med forbehold om nødvendig temperaturregime, bør plantene dukke opp om to uker..

Omsorg for frøplanter

Momordica -frøplanter har dukket oppFor å vokse momordica på egen hånd, etter at de første skuddene dukker opp, må du fjerne filmen og sette plantene på et solfylt sted. Det er nødvendig å overvåke fuktighetsinnholdet i jorda, unngå å tørke ut og spray plantene daglig. Etter å ha ventet på utseendet på to blader på hver av spirene, er det nødvendig å velge og etterlate en sterkere i potten. Etter det kan du begynne å forberede Momordika for transplantasjon i åpen jord. For dette blir plantene herdet som følger:

 1. Hver dag tas grytene ut, og øker oppholdstiden gradvis fra 2 timer til en dag, og legger til 1,5 timer daglig.
 2. Plasser plantene i et drivhus og ventiler det på lignende måte, mens spirene må beskyttes mot direkte sollys.

Så snart maksimal tid tilbrakt i frisk luft når en dag, kan du begynne å transplantere i åpen mark.

Transplantasjonsteknologi

det er på tide å transplantere i åpen markDen optimale tiden når Momordica kan plantes i åpen mark er 45 dager etter såing. For å forhindre at planten dør på kalde netter, bør lufttemperaturen ikke være lavere enn + 15 ° C. Erfarne gartnere anbefaler å vente på at epletrærne skal blomstre eller plante avlingen i et drivhus.

Lav lufttemperatur kan føre til vekststans og død av den termofile momordicaen.

Transplantasjonsstadier:

 1. Grav hull 35 cm dype, med et trinn på 55 cm mellom dem;
 2. Plasser anlegget i hullet ved omlastning, uten å forstyrre jordklumpen, eller sammen med torvbeholderen;
 3. Dekk med jord på toppen og hell med en hastighet på 3 liter vann under en rot.

Alle handlinger må utføres med ekstrem forsiktighet, for ikke å skade de skjøre røttene.

Krav til jordsammensetning og plassering

vellykket dyrking av MomordicaÅ plante på den åpne bakken til Momordica krever visse forhold, siden det tynne rotsystemet ikke tåler å transplantere godt. Leirjord med en blanding av sand og humus med et lavt eller nøytralt surhetsnivå anses som optimalt. I nærvær av sur jord er det nødvendig å blande det med kalk om høsten med en hastighet på 200 g per 1 m2.

Før du setter frøplanter, må jorden løsnes og vannes med organisk gjødsel. I fremtiden bør frøplanter mates to ganger i måneden, alternerende potash- og fosforgjødsel..

For å dyrke Momordica indisk agurk, velg et område som er beskyttet mot trekk og direkte sollys, men samtidig med nok lys. Avlingen gjør det bra i områder der tomater, belgfrukter, gresskar eller poteter ble dyrket.

Momordica omsorg

modnet momordicaDyrking og omsorg for Momordika har flere nyanser. Hvis planten vokser i et urbant miljø på en balkong, må den pollineres. Dette kan gjøres med en myk børste, ved å overføre pollen fra en hannblomst til en hunn, eller ganske enkelt ved å berøre hunnen med den..

For å øke antall frukter er det viktig å danne en busk i tide. For å gjøre dette, fjern alle laterale skudd som ligger lavere enn 0,5 meter fra bakken, så snart den første eggstokken dukker opp..

Vanning

Å dyrke Momordica i en periode med aktiv vekst innebærer rikelig med vanning. Det er viktig å overvåke fuktighetsinnholdet i jorda, og forhindre at det tørker ut, men overløp av planten er full av rotrot. Hver kveld skal kulturen sprøytes med varmt vann..

Løsner

Jorda for planten må være løs. Dette kan oppnås med halmklipping. Under slike forhold utvikler det seg aktivt ormer, som metter jorden med humus. En svart film som dekker hele planteområdet, vil hjelpe til med å bli kvitt vanlig løsne og luke. I tillegg forhindrer det at jorden tørker ut ved å holde fordampningen tilbake.

Gjødsling

Den første fôringen utføres i begynnelsen av blomstringen, den andre – under dannelsen av frukt, den siste – et par uker før høsting. Som gjødsel kan du bruke komplekse mineralforbindelser kjøpt i en spesialbutikk, eller organiske forbindelser (et glass kumøkk per 10 liter vann).

Garter

Før du dyrker momordica hjemme, er det verdt å vurdere at dette er et vintre. For full vekst trenger hun vertikal støtte. Denne rollen kan spilles av en vegg i et uthus med en vertikalt strukket hyssing, eller en spesialinstallert ramme. Den nedre støtten er plassert i en høyde på 85 cm fra bakkenivå, og så snart planten når den, må busken festes og klemmes, og gå 25 cm tilbake over tverrliggeren.

Innhøsting

Når du dyrker momordica jade, er det viktig å høste fruktene i tide. Dette bør gjøres 14 dager etter at de vises, ellers blir de bitre. Jo oftere høsten utføres, jo mer aktivt bærer busken frukt. Hvis du lar frukten ligge på planten, vil den svekkes betydelig..

Før frukt dukker opp, kan kontakt med planten forårsake brannskader. Vær derfor forsiktig med hansker og lukkede klær..

Sykdom og skadedyrbekjempelse

bekjempe momordica sykdommerMomordica ligner agurker, ikke bare i utseende. Avlinger er utsatt for lignende sykdommer og skadedyr, som hver krever behandling:

 • bakteriose (Bordeaux -blanding);
 • bladlus (spesielle kjemiske forbindelser);
 • mugg (soppdrepende midler);
 • hvit råte.

Planten kan bli gul som følge av temperaturendringer. I en slik situasjon kan den behandles med løkinfusjon eller aske. Når rotsystemet forfaller, må frisk fruktbar jord helles rundt busken. For å unngå sykdommer og angrep av skadedyr er det nødvendig å nøye vurdere hyppigheten av vanning, siden planten svekkes hovedsakelig på grunn av skade på rotsystemet..

Etter å ha funnet ut når du skal så momordica og hvordan du skal ta vare på den, kan du trygt begynne å plante en eksotisk kultur i en hagetomt eller til og med en balkong.

Alt om å vokse momordica – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară