15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rocambol: landbruksteknologi for dyrking og reproduksjon av gigantisk hvitløk

rocumball landbruksteknologi Millioner av gourmeter i verden foretrekker den fantastiske “congener” av purre og hvitløk. Fantastisk rockumbol, kultiveringsteknikken som er enkel i midtbanen, er veldig populær blant bønder. For plantingen velges et område med en høy prosentandel fuktighet (80%). Kulturen bruker mye vann, og derfor smaker den mildere og mer delikat enn hvitløk. Likevel er det andre trekk ved dyrking av gigantisk hvitløk..

Rocambol: agroteknikk ned til minste detalj

store frukter av rockamboll Noen bønder anbefaler å behandle det som hvitløk. For vintervarianter brukes en teknologi, og for ivrige – en annen. Det er denne funksjonen som bestemmer tidspunktet for når du skal plante rockambol. Hagearbeid utføres enten tidlig på våren (mars, april) eller sent på høsten. I en gitt periode vil lufttemperaturen nærme seg det optimale – 8-15˚С, og jorden blir tilstrekkelig fuktig.

Et godt opplyst sted for landbruk er valgt. Da vil jorden varme seg perfekt i løpet av dagen. I tillegg må du følge avlingsteknikken når du planter rockambol og tar vare på den..

Bulbous avlinger bør ikke være forgjengerne til denne hvitløkssorten. Foran ham i hagen skal vokse:

 • tomater;
 • agurker;
 • squash;
 • gresskar;
 • belgfrukter;
 • kål.

Det er ikke verdt tiden med landing av rockumbol. Hvis du planter den i tørr jord, vil det bare vokse blader, og ikke røtter..

rockumball sengJorda for planting må forberedes om høsten. For å gjøre dette, tilsett opptil 40 g kaliumsalt og superfosfat per 1 m². Hvis det er mulig, tilsettes aske til disse gjødselene i en andel på 110-190 g / m². Hvis det ikke var mulig å utføre slike tiltak i oktober, befruktes stedet i begynnelsen av våren med komplekse forbindelser eller aske (30-40 g / m²). Bønder rådes også til å bruke råtnet gjødsel, noe som bidrar til et godt utbytte av sideløk..

Dyrking av rockumbol om våren krever lagdeling av plantematerialet. Før plantingen må pærene oppbevares i kjøleskapet i en hel måned..

Forberedende arbeid og prosessen med å plante rockambol

Rockumball landingFørst må du sortere de store, små og mellomstore pærene. Deretter bør de deles forsiktig inn i tenner, som også skal kalibreres. Denne fremgangsmåten er den viktigste i agroteknologien til rockamboll, siden avlingens produktivitet og utbytte avhenger av den..

Ytterligere handlinger fra bonden reduseres til:

 • fjerne overflødig skall;
 • fjerne lys gul hud fra barn;
 • dynke løkene i en løsning av kaliumpermanganat eller askelut i 8-10 timer.

For å tilberede askesprit må du oppløse i et glass aske i 200-250 ml vann. Blandingen må kokes i en time. Etter avkjøling bør den filtreres..

rockumball babesDe listede prosedyrene er obligatoriske når man dyrker rockambol fra barn. I tillegg må gartneren løsne og fukte hagen godt..

Bonden bør også følge planteavdelingsplanen strengt:

 • innstøpningsdybde – 8-10 cm;
 • intervall – 15-18 cm;
 • avstand mellom radene – 30 cm.

For å beskytte planten mot kulde og holde fuktighet i bakken, er stedet mulket. En blanding av torv, halm og sagflis brukes som et tilfluktsrom. Tykkelsen på et slikt lag må være mer enn 5 cm..blankhøsting

Avlsmetodene for rockumbol er i stor grad avhengig av kultivaren. I noen tilfeller gjøres dette ved hjelp av frø eller babyer, i andre – med tenner eller tenner..

Vi dyrker rockambol: landbruksteknologi fra vanning til fôring

rockumbol landbruksteknologi på stedetFuktighet er hovedkravet som må oppfylles når man dyrker rockambol. I løpet av leggingen av løkene, når de første skuddene vises, må plantingen vannes regelmessig. Det må huskes at mulch beholder fuktighet i lang tid og forhindrer dannelse av en skorpe på jordoverflaten. Etter vannprosedyrer må sengen løsnes for å gi planten tilgang til oksygen..

Rocumball frisyre trenger ekstra fôring:

 1. Først. Det utføres tidlig på våren, når det fortsatt er snø i hagen. Ammoniumnitrat fordeles jevnt på det med en hastighet på 20-30 g / m².
 2. Sekund. Når de første 2-3 fullverdige bladene dukker opp, blir slurry (mulleininfusjon) introdusert, som fortynnes i et forhold på 1:10. Det forbrukes opptil 2-3 liter løsning per 1 m².vanning med infusjon av mullein
 3. Tredje. 3 uker etter planting blir vannet bedet med fortynnet nitrofos. For å forberede det trenger du 2 ss. l. fortynn blandingen i 10 liter vann. 1 vannkanne er lagt til for hver m².
 4. Fjerde. Prosedyren utføres under dannelsen av voksne pærer (etter 15. juni). En slik næringsblanding vil bestå av kaliumsulfat (det kan erstattes med treaske) og superfosfat (1 spiseskje av hver komponent). Gjødsel løses i 10 liter væske. Forbruk av arbeidsløsning – 4-5 l / m².store pærer

Blomsterspilen må fjernes umiddelbart. Ellers vil det ta alle næringsstoffene og vannet fra pæren..

Takket være et slikt fôringssystem vil dyrking av rockambollløk gi gode resultater. Som allerede nevnt, bør spesiell oppmerksomhet rettes mot vanning. Når en jordbruksavling vokser aktivt, trenger den en enorm mengde vann. Så, per 1 m² land, anbefales bønder å lage opptil 12 liter væske. I varmt vær er det nødvendig å fukte jorden daglig eller annenhver dag. Samtidig er det viktig å overvåke tørketakten til jorddekket..

Rocambol: høsting og lagring av avlinger

samling av rockambolGulnede blader i bunnen av planten er de første tegnene på begynnelsen av høsten. Det er ikke verdt å vente med denne hendelsen, for i våt jord begynner hodet raskt å råtne.

Høstingsprosedyren utføres som følger:

 • grave (trekke ut) løkene med en høygaffel;
 • rist dem av våt jord;
 • lagt ut på en horisontal overflate for tørking;
 • etter en måned blir de tørkede toppene avskåret og etterlater en del av stammen (2-3 cm høy stubbe).

Når du høster, trenger du ikke å fjerne bladene på rockumbol umiddelbart. Hemmeligheten med denne teknologien er at i løpet av tørkeperioden vil pæren trekke ut all juice fra greenene og som et resultat bli mer saftig..

lagring av rockambolDet anbefales å lagre råvarer i et tørt og mørkt rom. Lufttemperaturen i den bør ikke overstige 8-9˚С. Under slike forhold forblir rockambolen i utmerket stand til våren. Noen husmødre holder det i leiligheten. Likevel vil dette ikke forhindre at pærene opprettholder sin friskhet og saftighet før januarferien..

Rockumball sykdommer: måter å beskytte på

pære sykdommerSom alle løkplanter er Rocambol utsatt for soppsykdommer og invasjon av skadedyr. I de fleste tilfeller påvirkes jordens bakkedel av enten rust eller mugg. Pæren og rotsystemet lider oftest av bakteriell råte eller fusarium.

De viktigste skadedyrene til rockumbolløk er:

 • tobakk thrips;
 • wireworm;
 • nematode;
 • løkflue.

For å beskytte landbruket mot farlige sykdommer, er det nødvendig å nøye undersøke planteløkene. Hvis de har mugg eller mistenkelige formasjoner på dem, er det best å avhende dem. Samtidig anbefales stedet å behandles med desinfeksjonsløsninger..

I dette tilfellet bruker mange mennesker:

 • Fitosporin (15%);
 • Bordeaux væske;
 • kobberoksyklorid.

Disse stoffene er laget i henhold til instruksjonene. På samme tid kan du bekjempe løkfluen ved å bruke den vanlige blandingen:

 • treaske (100 g);
 • tobakkpulver (1 ss. l.);
 • rød pepper (1 ts).

Gartneren må følge reglene for vekstskifte strengt. På samme sted bør kulturen plantes først etter 4 år..

rockumball skadedyrStøving med den resulterende sammensetningen utføres midt på våren. Hvis skadedyr dukker opp igjen, arrangeres arrangementet i juli. De listede anbefalingene knyttet til agroteknikken til rockumbol vil hjelpe bonden med å vokse en rik høst. Som et resultat vil bonden kunne nyte fruktene av sitt arbeid i lang tid..

Vårplanting av rockumball – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară