15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Prinsens bær trenger nøye omsorg

prinsens bær Prinsens bær er en representant for den rosa familien. Det er en plante som foretrekker de kalde og tempererte sonene på den nordlige halvkule. På grunn av sitt sted for vekst og utseende, blir avlingen ofte referert til som arktisk bringebær. Hvordan prinsens hagebær ser ut kan sees på bildet nedenfor.

Prinsens bær: generelle egenskaper

fruiting bush prinsesse Prinsen vokser i form av en busk, hvis høyde ikke overstiger 50 cm. Blomstringen begynner sent på våren og fortsetter til midten av sommeren. Bladene består av tre symmetriske deler, en lysegrønn nyanse.

Bladene brukes ofte til å brygge te, siden de har mange positive egenskaper..

Andre navn på prinsessebæret:

 • khokhlushka;
 • bringebær;
 • eng;
 • drupe;
 • mamura.

blomstrende prinsessePå slutten av blomstringen dannes frukt, som høstes i slutten av august. Bærene til prinsessen ligner bjørnebær, bringebær eller multebær. Høsten er alltid liten, ca 150-250 g per kvadratmeter.

Basert på det faktum at planten er nordlig, modnes de kalde områdene til prinsessen bedre enn i den sørlige.

Siden antikken har prinsessen vært etterspurt blant nordmennene som et middel mot skjørbuk. I tillegg ble bærene brukt til å behandle forkjølelse, revmatisme, og også hvis det var leverproblemer..

For hoste, bronkitt og andre luftveissykdommer er det mest effektive avkok av tørket eller frisk frukt av prinsessen. Et lignende produkt brukes også til å skylle munn og svelg..

Alle deler av anlegget er verdifulle. Prinsesseblader brukes til å lage kompresser. De er effektive for å bekjempe allergier.

Prinsessen har funnet sin anvendelse i matlaging. Den er inkludert i mange desserter, og brukes også til å lage drikke..

Jord for planting

prinsesse i blomsterbedetEn viktig begivenhet for fullverdig dyrking av en prinsesse er valget av et sted å plante. Området bør varmes godt opp av solen, og også være tørt, fordi planten ikke tåler vannlogging av jorda.

Arbeidet utføres i følgende rekkefølge:

 • lage en depresjon for to bajonetter av en spade;
 • legg drenering i bunnen av gropen (bland knust stein med sand);
 • legg deretter et lite lag jord og dryss med vann;
 • etter å ha lagt dreneringen, plasser frøplanten i hulen og dryss med jord;
 • deretter mulch med falne blader.

Jordens sammensetning skal være løs og rik på næringsstoffer. For disse formål blandes hagjord med torv, sand, kompost. Det anbefales også å legge til litt treaske for å mette underlaget med kalium. Denne komponenten er veldig viktig for denne planten..

Landingstid og mønster

landing prinsessePlanten plantes best i et rutemønster. Det bør være en avstand på omtrent 25 cm mellom prøvene. Når det gjelder sengelengden, er den optimale indikatoren 50 cm.

Det er best å plante flere varianter av prinsessen på samme seng slik at de blir pollinert.

Prinsesseplantingen utføres både om våren og om høsten. Men før du fortsetter med denne prosedyren, må det huskes at lufttemperaturen ikke skal være lavere enn +50 C. Selv med minimal frost vil plantene ikke slå rot..

Å vokse og ta vare på en plante

For at busken raskt skal glede seg med blomstring og bær, er det nødvendig å plante den riktig. Det anbefales også å være spesielt oppmerksom på omsorg.

Luke jorda, løsne den og vanne den

fjerning av ugressRegelmessig fjerning av ugress, luke, vanning og losning av jorda er nøkkelen til en vakker og sunn plante..

Når det gjelder vanning, er det nødvendig å utføre det regelmessig, spesielt i den varme perioden på året. Hvis indikatorene til termometeret er moderate, utføres vanning bare når matjorden tørker godt. Luke og løsne bør gjøres hver tredje dag..

Topp dressing

De begynner å gjødsle planten bare et år etter plantingen. Ulike formuleringer brukes som dressinger. Best av alt, denne typen bær reagerer på organiske og nitrogenpreparater..

Beskjæring

beskjære prinsesseSom enhver busk trenger prinsessen beskjæring. Det er verdt å fjerne skadede og tørkede grener. Denne prosedyren vil hjelpe nye skudd til å utvikle seg raskere. Det er best å utføre beskjæringsaktiviteter i begynnelsen av mars eller slutten av november..

Forebyggende tiltak mot sykdommer og skadedyr

Sykdommer og skadedyr angriper ofte prinsessen. De har en skadelig effekt på hennes utvikling og vekst. Derfor må du nøye overvåke utseendet og tilstanden til busken. For å forhindre angrep av skadedyr og forekomst av sykdommer, sprayes planten med spesielle forbindelser som selges i en hvilken som helst spesialbutikk.

Bæret høstes når det får en rød nyanse. Ofte utføres denne prosedyren i flere stadier. Høstet på midten av sommeren til begynnelsen av september.

Det er nødvendig å plukke bær på ettermiddagen, når det er varmt og tørt ute..

Planteformering

ung prinsessebuskDu kan vokse en ung plante ved å dele rhizomet eller med frø. Det andre alternativet er mer komplekst. Men hvis du kjenner alle finesser, vil du kunne vokse en vakker og sunn busk..

Frøplantingsregler:

 1. Korn blir sådd om vinteren i spesielle beholdere. For rask spiring bør blomsterpotter holdes varme en stund og deretter føres ut i et kaldt rom. Disse handlingene utføres innen en måned.
 2. Frøene plantes i beholdere som er begravet i bakken under trærne. Dermed vil frøene gjennomgå naturlig seleksjon over vinteren, og om våren får du jevne og høykvalitets frøplanter. Det viktigste er å overvåke jordfuktigheten.

For å vokse en ung plante ved å dele rotsystemet, er det nødvendig å skille en del fra moderbusken, og deretter plante den i et nytt hull.

Prinsessen eller bringebæret er en veldig vakker busk som har en original farge. Bærene på denne planten har høy smak, er rike på forskjellige vitaminer og mineraler. Hvis du følger alle reglene for dyrking og omsorg, kan du samle en rikelig avling av høy kvalitet..

Prinsen i hagen på landet – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară