15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fordelene og skadene til barkbilla i hagen på sommerhuset deres

fordelene og skadene ved barkbille Fordelene og skadene ved barkbilla inkluderer all skade som dette insektet kan gjøre på trær og tre. Til tross for sin lille størrelse, er en voksen i stand til å gnage gjennom materiale og lage mange passasjer. I naturen er det et stort antall varianter av dette skadedyret, og noen av dem parasitterer på dyrkede planter, frukttrær og til og med i møbler og byggematerialer laget av tre. Det er nyttig ikke bare å vite hvordan man skal håndtere barkbille i hagen og hjemme, men å ta forebyggende tiltak i tide for å unngå utseende og reproduksjon.

Beskrivelse og varianter av barkbiller

pulverbarkbille For å begynne å bekjempe skadedyret i tide, er det viktig å vite hvordan barkbilla ser ut. Dette er en hel underfamilie på 750 arter, og omtrent 140 av dem er utbredt i Europa. De fikk navnet sitt fra deres evne til å overleve under barken av trær og gå gjennom en hel livssyklus der. De fleste biller overstiger ikke 8 mm, men det er varianter som bare er 1 mm lange. De største artene lever i tropene og vokser opp til 1,5 cm. De er mørkebrune, med et lite hode og flere tennerader på baksiden. Lange striper eller skalaer på vingene.

Varianter av barkbille

Oftest påvirker fordelene og skadene ved barkbilla frukttrær.

Hjemme og i hagen kan du finne flere hovedtyper som er forskjellige i farge og størrelse:

 1. Hjemmebarkbille er den største, den kan vokse opp til 1,5 cm. I frukttrær danner den store passasjer og ødelegger dem fullstendig fra innsiden. Hele livssyklusen er 10 år, så den blir sjelden oppdaget i de første stadiene av infeksjonen..
 2. Møbelbarkbille er et lite skadedyr, opptil 3 mm langt. Livssyklusen til denne billen er ikke mer enn 3 år. Parasitten kan eksistere hjemme og gnage gjennom møbler og tre.
 3. Pulverisert barkbille er et spesifikt skadedyr som gjør tre til pulver. Oftere bor han på hogst- og treforedlingspunktene, siden det oftere parasitterer på et friskt tre.

Hovedstoffet som barkbillen lever av er tre av forskjellige typer, aldre og forhold. I naturen regnes billen som en skogordnet, siden den bruker skadede trær og fremskynder prosessene med nitrogenmetabolisme..

Livssyklus for skadedyr

barkbille larverDe fleste biller utvikler seg langs samme livssyklus, men varigheten vil være forskjellig for forskjellige arter. Først legger hunnen egg i sprekker i barken, som deretter blir til larver. De utvikler seg i flere år under barken, spiser på tre og gnager gjennom passasjer..

Hovedfaktoren der barkbille er farlig er at skader på trær oppstår umerkelig, siden larvene ikke kommer til overflaten på flere år.

De beveger seg deretter til overflaten og forvandler seg til bevingede biller gjennom puppestadiet. Når billene er klare til parring, gjentas utviklingssyklusen..

Fordelene og skadene ved barkbille hjemme og i hagen

barkbille i hagenDet er en barkbille for forskjellige treslag og tre. Disse skadedyrene ødelegger fullstendig innsiden av stammen og holder barken intakt. Når de er befolket i store mengder, er det umulig å bli kvitt dem, siden de ligger i dypet av bagasjerommet. Den eneste positive egenskapen er at barkbiller ofte befolker prøver som allerede er gamle eller påvirket av andre skadedyr, som allerede er svekket på grunn av alder eller sykdom.

For å starte kampen mot et skadedyr i tide, er det viktig å gjenkjenne det i de første stadiene:

 • det første tegnet er utseendet til et stort antall hakkespett;
 • fallende blader, forverring av plantens generelle utseende og tilstand;
 • utseendet på små hull i barken;
 • utseendet på støv som søler ut er et tegn på en sterk grad av infeksjon;
 • avskalling av barken er et symptom på plantens død på grunn av skadedyr, selv om det er grener med blader på den.

Hjemme er barkbille ikke nyttig. Skaden på tømmerhus og trekonstruksjoner kan imidlertid sammenlignes med en brann – hvis du ikke merker en bille i tide, kan de ikke gjenopprettes.

Skadedyrbekjempelse

slåss med barkbille

De mest effektive rettsmidler for barkbiller i hagen:

 • “Antizhuk”;
 • “Calypso”;
 • “Clipper”;
 • “Senezh Insa” og andre.

De inneholder stoffer som er skadelige for biller og larvestadier av parasitter. Noen av dem (“Antizhuk”) gir ekstra beskyttelse mot sopp. Legemidlene helles i hullene i barken ved hjelp av en sprøyte. Prosedyren gjentas flere ganger, og deretter lukkes barkbillepassasjer med en vanlig hageplass. Alle behandlinger utføres i beskyttelsesdrakt, hansker og respirator.

Forebyggende handlinger

forebygging av barkbilleens utseendeÅ vite hvordan man skal håndtere barkbilla på frukttrær er ikke nok. Det er enkle og effektive forebyggende tiltak for å unngå disse skadedyrene..

Disse inkluderer:

 • beskjæring av tørre og skadede grener i hagen;
 • behandling av den nedre delen av barken med kalk;
 • tilsett knust vaske såpe til preparater for behandling av trær – dette gjør at de bedre kan feste seg til barken;
 • legge ut feller for barkbiller for sommeren (vanlige blokker av friskt tre) – metoden er ikke effektiv nok, siden forskjellige typer biller kan foretrekke trær av forskjellige varianter og aldre;
 • tilleggsbehandling av stammen og store grener med folkemedisiner (leire blandet med humus eller kalk med gjødsel).

Hvis det vises karakteristiske hull på barken på treet, indikerer dette en høy grad av infeksjon. I noen tilfeller kan alle måtene å håndtere barkbillelarver allerede være ineffektive..

Balansen mellom fordeler og skader fra barkbille veier klart opp i retning av den skadelige effekten. Disse parasittene kan fullstendig ødelegge frukttrær og til og med bygningsstrukturer. Regelmessige forebyggende behandlinger er mer effektive, siden biller kan forbli i skogen i lang tid ubemerket.

Hvordan ødelegge en barkbille – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară