15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er dodder weed og hvordan håndteres det

dodder luke

Dodder ugress tilhører gruppen parasittiske planter. Dette er den farligste arten som lever i trær, busker og lever av dem. Ugresset er forskjellig ikke bare i utseendet, men også i reproduksjonsmetoden. For å bli kvitt parasitten en gang for alle, må du vite noen hemmeligheter og følge visse regler..

Dodder weed: plantebeskrivelse

karantene dodder luke

Dodder er en giftig plante. Det skiller seg fra andre ugress i fravær av røtter og blader. Ugresset festes ved hjelp av spesielle sugekopper som trenger dypt ned i kulturvevet.

Dodderfrø er i stand til å opprettholde sin utmerkede spiring i 10 år.

Denne egenskapen til ugresset gjør det til det farligste. Dodder reproduserer veldig raskt og tilpasser seg godt til ulike klimatiske forhold. En voksen liana kan pakke opp til 6m2.

Plantens hjemland er landene i Afrika og Amerika. Det var fra disse landene at den spredte seg over hele verden og endret seg etter værforholdene.

Stenglene til dodder er rikelig dekket med små blomster av en grønnaktig, rosa og snøhvit nyanse. I stedet dannes frukt i form av esker. Hver av dem inneholder flere frø. Korn kan være ovale eller runde med et tett, grovt skall.

dodder frø

Dodder slår til:

  • busker;
  • trær;
  • urter;
  • vingårder;
  • belgfrukter.

I naturen er det omtrent 200 arter av dodder som kan finnes på ethvert kontinent. Alle lever av vann og næringsstoffer som finnes i planter. Dermed blir metabolismen av busker og urter forstyrret, de begynner å miste sin attraktivitet og visne.

Dodder bremser veksten av avlinger og forringer kvaliteten på frukten.

Effektive kampmetoder

måter å håndtere dodder på

Hvis en dukker har dukket opp på stedet, bør du ikke umiddelbart ty til å behandle plantene med kjemikalier. Det er folkemetoder som vil hjelpe til med å bli kvitt dette ugresset en gang for alle..

Hovedfaren er ikke skudd, men frø som er i stand til å opprettholde spiring i lang tid. Derfor, for å bli kvitt parasitten, må du rette alle anstrengelser for å forhindre at ugresset sprer seg.

Hvis dodderskudd observeres på kulturen, anbefales det å trekke planten ut sammen med røttene og brenne.

dyp graving av senger

Måter å fjerne jord infisert med ugressfrø:

  1. Grav opp sengen grundig. Dette er en effektiv metode, ettersom kornene bare kan spire i det øvre jordlaget. Derfor, jo dypere du skjuler frøene, desto mer sannsynlig vil de ikke vokse..
  2. Stimulere veksten av dodder kjerner. Dette vil kreve høsten og våren, 2 uker før du planter avlinger, vanne jorda rikelig. Og så snart de første skuddene vises, må de fjernes..
  3. Planter på stedet de plantene som ugresset ikke lever av. Disse avlingene inkluderer havre og hvete..

Hvis det ikke er grønnsaksplanter i nærheten av den unge dodderen på to uker, dør ugresset av seg selv..

Når dodder vokser på enger, blir gresset slått ned til ugresset har blomstret. Ellers vil han raskt spire nye skudd..

Infiserte urter tørker ikke veldig godt. Oftest blir de muggne, noe som fører til forskjellige sykdommer hos husdyr. Dodder kan også bære forskjellige virusinfeksjoner. I tillegg inneholder den alkaloider som påvirker helsen til storfe negativt..

Dodder ugressmidler

ugressmiddel Reitar

Du kan også bruke kommersielt tilgjengelige medisiner for å bekjempe parasitten. Estere og etylheksylsalter er gode alternativer. De brukes hvis du vil bli kvitt ugresskorn som er i jorda. Preparatene tilsettes til jorden sammen med ammoniumnitrat eller ammoniumsulfat. Men det må huskes at nettstedet må være helt rent. Grønnsaksavlinger bør ikke vokse på den, ellers tørker de ut akkurat som dodder.

Glyfosater er like effektive. De må bare påføres etter rikelig vanning og før de viktigste avlingene plantes. Også glyfosater påføres om høsten. Men etter at hele avlingen er høstet.

Zencor -stoff

Hvis dodderen dukket opp i hagen med tomater, paprika eller poteter, er et utmerket alternativ “Reitar”, “Bayer”, Gezagard “. Alle er i stand til å ødelegge ugresset helt i begynnelsen av utviklingen, noe som er veldig viktig.

Andre ugressmidler er like effektive. Stomp brukes til gulrøtter. Hjelper også med dette problemet “Titus” og “Targa”.

Dodder er en farlig parasitt som er vanskelig å fjerne, men mulig. Hvis du følger alle anbefalingene og reglene, vil et positivt resultat ikke ta lang tid..

Dodder karantene ugress – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară