15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yoshta -varianter: beskrivelse, nyttige egenskaper, kontraindikasjoner

Yoshty varianter for å gi Alle varianter av yoshta som finnes, er hybrider av rips og stikkelsbær. Planten kombinerer de ekstraordinære fordelene med bær og et attraktivt utseende, takket være at planten vil bli en dekorasjon av ethvert sted..

Yoshta: beskrivelse av planten

hybrid av rips og stikkelsbær Hybride avlseksperimenter begynte på begynnelsen av 1900 -tallet. Likevel kom den første suksessen først på 80 -tallet i forrige århundre. Det var da den tyske forskeren Rudolf Bauer mottok en levedyktig plante som kunne dyrkes i industriell skala..

Oppdretterne fikk i oppgave å få frem en busk blottet for torner, ha et høyt utbytte og bære store bær med en ripssmak. Resultatet er en vakker, viltvoksende, frostbestandig plante med mørkegrønne blader, motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. Dessverre viste bærene seg å være mindre enn ripsens, og utbyttet var ganske lavt. Fruktklynger vokser små og bærer omtrent 5 bær.

Yoshta har lyse gule blomster som er i stand til selvbestøvning. Bærene på planten er svart-lilla i fargen, praktisk talt luktfri, med en ganske sur smak. En udiskutabel fordel er avlingens raske utseende – allerede i det andre året etter planting begynner busken å bære frukt.

Yoshta bær faller ikke til bakken, og modning er ujevn. Dette lar deg høste fersk frukt i lang tid..

Bladene på planten ligner rips, men er luktfrie. Et annet pluss er at platene ikke faller av før sent på høsten. Riktig pleie vil sikre levetiden til yoshta opptil 30 år..

Fordelene og skadene til bær

vitaminer i yoshta bærBær inneholder mange vitamin C og P, samt sporstoffer som jod, jern, kobber og kalium. Fruktene spises ferske så vel som frosne eller tørkede. Med denne behandlingen forblir mengden næringsstoffer i dem praktisk talt uendret. Syltetøy og syltetøy er også laget av yoshta..

På grunn av sammensetningen har bær en positiv effekt på kroppen:

 • styrke immunsystemet;
 • forbedre blodsirkulasjonen;
 • rens kroppen for giftstoffer og giftstoffer;
 • lindre inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • normalisere arbeidet i mage -tarmkanalen.yoshta normaliserer magefunksjonen

Til tross for dets nytte kan planten i noen tilfeller være skadelig.. Derfor anbefales ikke bær til bruk når:

 • tilstedeværelsen av blodpropper;
 • allergi mot vitamin C;
 • intoleranse for ripsbær eller stikkelsbær;
 • tilstedeværelsen av magesår eller andre sykdommer i mage -tarmkanalen.kan ikke brukes mot magesår

Yoshta -varianter og deres beskrivelse

duftende yoshta bærDet er relativt få yoshta -varianter i verden. Dette er fordi selve planten er en hybrid. Alle varianter er delt inn i to typer: de som ligner mer på stikkelsbær, og de som ligner på rips..

Yoshta varianter EMB

Yoshta varianter EMBSorten ble utviklet i Storbritannia. I utseende er det mer som en rips, selv om fargen på bladene er nærmere stikkelsbæret. Planten vokser ikke høyere enn 1,7 meter, og en diameter på 1,8 meter. Skiller seg fra en rik høst og smakfulle, store bær. Blomstringen begynner den tredje uken i april og varer til begynnelsen av mai. Modning av bær skjer vanligvis innen to måneder. Fruktene er ovale med en skinnende hud. Smak til med surhet, konsistensen av bærene ligner på stikkelsbær. EMB -sorten kjennetegnes ved sin spesielle motstand mot sykdommer, parasitter og tørke..

Yoshta Johini

Yoshta JohiniDette er en av de første variantene som blir avlet. Busker er forskjellige i størrelse. Planten blir omtrent 2 meter høy. Blomstene er store, snøhvite i fargen. De samles i blomsterstander på 3 stykker. Bærene har en rund form, de smaker ikke stikkelsbær eller rips. I motsetning til andre typer yoshta, smaker yohini -frukten uvanlig søt. Vekten til ett bær er omtrent 3 gram. Sorten er kjent for sitt høye utbytte – opptil 10 kg kan høstes fra en busk. Yohini er ikke særlig utsatt for sykdommer og skadedyr.

Joshta Krona

Joshta KronaSorten ble skapt av oppdrettere fra Nord -Sverige. Det er en oppreist busk, som når en diameter på 1,5 meter. Planten har et lavt utbytte – ikke mer enn 3 kg frukt kan høstes fra en busk. Små bær med utmerket smak. De ligner rips i utseende. I tillegg er de ganske tett plassert på grenen, noe som kompliserer innsamlingsprosessen. Derfor blir busken ofte plantet på stedet utelukkende av dekorative årsaker. Blant fordelene er motstand mot frost og tørke. Planten er også motstandsdyktig mot sykdommer og insekter..

Busker av Krona -sorten er ideelle for å lage en grønn hekk.

Andre plantearter

Yoshta -varianter for Moskva -regionenDet er flere andre varianter av Yoshta som er avlet for dyrking i områder med lave lufttemperaturer. Slike busker har et like attraktivt utseende og praktfulle bær..

Det er også en gul yoshta. Det er forskjellig i fargen på bær og et sett med sporstoffer.

Yoshta -varianter for Moskva -regionen:

 1. Yoshta Moro. Ganske populær variant. Planten vokser opp til 2,5 meter, mens den har en liten diameter. Bærene er mørke i fargen, nesten svarte, med en skygge av syrin. I de sørlige områdene bærer busken saftige, smakfulle bær, på størrelse med et kirsebær. De har en søt og syrlig smak med en lys muskatnøttaroma. Etter modning faller ikke bærene av grenene. I nord gir sorten mindre høst, men der brukes den vellykket til landskapsarbeid..Moro variasjon
 2. Rekst. Den eneste sorten som ble avlet i Russland, så den er ideell for dyrking i regioner med harde vintre. Oppnår en høyde på 1,5 meter, har et høyt utbytte – mer enn 5 kg per busk. Bærene er svarte, ovale, veier opptil 3 gram. Den lille størrelsen kompenseres av den utmerkede smaken. Sorten er motstandsdyktig mot store sykdommer og skadedyr, tåler kulde godt. Populariteten til Rext Yoshta -sorten bekreftes av anmeldelser på Internett..klasse Rext

Uansett hvilken variant du bestemmer deg for å plante på stedet, vil denne planten ikke få deg til å angre på valget ditt. Deilige og sunne bær vil være et utmerket tillegg til buskens dekorative egenskaper. Og holdbarheten og brukervennligheten vil overraske deg hyggelig.

Deilig yoshta bær – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară