15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse yoshta i en hage: funksjoner for reproduksjon, planting og omsorg

hybrid av rips og stikkelsbær yoshta Yoshta er en hybrid av stikkelsbær og solbær, avlet av en tysk amatøroppdretter på 80 -tallet av forrige århundre. Hvis yoshta vokser i hagen, er planting og omsorg, reproduksjon og dyrking ikke vanskelig for eieren av denne fantastiske planten..

Dette er en flerårig grasiøs busk opp til en og en halv meter høy og en krondiameter på opptil to meter. Det har fått navnet sitt fra to ord i det tyske språket: Johannisbeere og Stachelbeere, som betyr rips og stikkelsbær..

Beskrivelse

åpent blad og store frukter Fra ribs mottok yoshta mørkegrønne åpent blad som blir værende på buskene til frost. Arvet fra stikkelsbæret form og størrelse på bærene, som vokser i form av mellomstore bunter. Hver børste inneholder fra 3 til 5 bær.

Bærene er store, mørk lilla, nesten svarte i fargen, syrlige i smaken, har duften av rips og stikkelsbær på samme tid. Fra en busk kan du få opptil 5 kg bær. Bær modnes ujevnt, så høsten kan høstes fra juli til frost.

I begynnelsen av modning er bærene harde og knasende, når de er helt modne blir de saftige med en søt og syrlig smak og aroma av muskatnøtt. Dekket med en veldig tett hud. Bær smuldrer ikke, er godt festet til stilkene.

Busken består av 15-20 store, sterke skudd i forskjellige aldre. Dybden på røttene er opptil 40 cm. Om våren er planten dekket med vakre lyse blomster. Blomstrer i mai, noen ganger igjen i september.

busk uten tornerI motsetning til stikkelsbær har den ingen torner, det er ingen sterk aroma som er karakteristisk for rips. Å dyrke og ta vare på yoshta er ikke vanskelig på grunn av anleggets upretensiøsitet. Motstandsdyktig mot kalde temperaturer og skadedyr. Begynnelsen av fruiting er i det andre året etter planting. Maksimal utbytte oppnås på 3-4 år..

De mest populære variantene av yoshta: Triton, Odzhebin, Rudkis, Titania, Black Silvergiters, fra russiske varianter – en hybrid av Zvyagintseva.

Har helbredende egenskaper. De brukes mot sykdommer i mage -tarmkanalen, for å forbedre blodsirkulasjonen, fjerne radioaktive stoffer og tungmetaller. Bær er rike på vitamin C, P, antocyaniner. C -vitamin er litt lavere enn i rips.

Motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr, tolererer mangelen på sollys godt, selv om det vokser og bærer frukt bedre i godt opplyste solrike områder.

Reproduksjon av yoshta

reproduksjon av yoshtaEtter planting krever reproduksjon og pleie av yoshta regelmessighet og grundighet, selv om det ikke er nødvendig med mye innsats for å gjøre dette. Yoshta kan formeres med alle metoder som er kjent i hagearbeid:

 1. Høststiklinger. Den mest populære måten. Unge bjeffede skudd i år bør beskjæres om høsten. Skjær disse skuddene i mindre stiklinger 15-20 cm lange. La 4-5 knopper stå på hver slik skudd. Planter i bakken og etterlater 2 knopper på overflaten.
 2. Sommer stiklinger. Skjær de grønne grenene i stiklinger på opptil 15 cm. Fjern alle bladene unntatt de to øverste. På skuddene gjør du et langsgående snitt over hver knopp. Planter under en film i en liten vinkel, løsne periodisk og vann.

  Yoshta omsorg, planting under forplantning av stiklinger krever ikke mye innsats, denne metoden er vanlig selv blant uerfarne gartnere. Derfor kan stiklinger betraktes som den mest foretrukne formeringsmetoden for denne planten..

 3. Ved å dele buskene. Produsert om våren eller høsten. Det er nødvendig å kutte av de gjengrodde røttene, dele busken i flere deler, behandle kuttene med hagestand og plante hver del av busken på et nytt sted.
 4. Frø. Denne metoden brukes sjelden, vanligvis når du trenger å kjøpe en ny yoshta -variant. Frøene blandes med våt, forhåndsdampet sand, og plasseres deretter på et kjølig sted. Det er nødvendig å fukte sanden med jevne mellomrom.
 5. Lag. Grav opp jorda rundt busken, vanne rikelig, lag riller i bakken fra midten av busken i forskjellige retninger, bøy deretter de ytre unge skuddene til bakken, fest med braketter og dryss med jord. Transplanter uavhengige rotte busker om et år.

Hvis frøene spirer før våren, bør de plantes i potter på vinduskarmen eller i en snøhaug til våren. På våren herdes plantene og plantes i bakken..

Yoshta: planting og omsorg

voksende yoshta på nettstedetYoshta vokser i separate busker eller i boler. Blant gartnere er det en oppfatning om at yoshta utvikler seg godt og bærer frukt bare i nærheten av stikkelsbær og solbær, derfor blir det ofte podet på stikkelsbær eller gyldne rips eller brukt som lager av rips og stikkelsbær.

Det er best å transplantere yoshta om høsten: i slutten av september eller begynnelsen av oktober. Busken skal slå rot før begynnelsen av høstfrost, samle næringsstoffer og bygge opp rotsystemet.

Å plante yoshta om våren er mindre å foretrekke for gartnere. Om våren stiger lufttemperaturen raskt, noe som fører til tørking av jorda. Og yoshta elsker fuktighet. Når plantene plantes om våren, roter stiklinger godt til høsten og gir den første høsten neste år..

På ett sted bærer planten frukt i opptil 18 år. Da må du transplantere til et annet sted.

Hvordan plante

buskplantingsreglerÅ dyrke yoshta krever et solfylt, romslig sted: over tid vokser busken sterkt. Du må plante på rad i en avstand på 1,5 meter, det anbefales å la 2 meter stå mellom radene.

Ofte brukt til hekker. For å gjøre dette må unge skudd plantes i nær avstand fra hverandre. Det anbefales ikke å plassere planten i midten av stedet, for ikke å skygge for andre plantinger..

Joshta er ikke redd for vind og trekk. Vokser dårlig på sandjord og torvmyrer. Foretrekker loamy steder.

Du må vite hvordan du planter yoshta om våren, fordi dette vil kreve spesiell oppmerksomhet til valg av frøplanter. Plantemateriale må være av god kvalitet, med et sterkt rotsystem..

Eventuelle tørre eller råte områder bør fjernes. Før planting, legg i vann eller en svak løsning av kaliumpermanganat. Frøplantene skal være unge, med en glatt elastisk bark og et sterkt rotsystem..

Jordforberedelse

Et hull 50-60 cm i størrelse bør graves slik at røttene kan plasseres i rett tilstand. For å fylle gropen, tilbered følgende blanding: For 2-3 bøtter med råtnet kompost, ta 350 g kalk, 80 g superfosfat og en halvliter aske.

Yoshta er plantet i følgende rekkefølge:

 1. Hell en tredjedel av den tilberedte blandingen av kompost og gjødsel i gropen.
 2. Hell ut en bøtte med vann.
 3. Plasser en frøplante med rette røtter i hullet.
 4. Fyll opp med den resterende blandingen.
 5. Komprimere jord og vann lett.
 6. Dekk med et tykt lag mulch.

Umiddelbart før planting bør hver busk dyppes i en blanding av vann og jord, før du begraver, bør det oppnås en tett tilpasning av røttene.

Etter planting er det viktig å kutte av stilkene, la 2-3 knopper ligge på hver.

Når du kjøper frøplanter, bør du ikke ta hensyn til skuddets styrke og høyde, men til rotsystemets kvalitet. Den skal være frisk og fuktig. En plante med tørre og forvitrede røtter slår ikke godt rot.

Barken skal være glatt og frisk. Du kan klype av et lite stykke bark. Hvis plantens grønne vev blir avslørt, er frøplanten frisk og levende. En slik plante slår raskt rot og bærer frukt godt..

Hvis det er umulig å plante en frø umiddelbart, kan den graves i skyggen. En plante plasseres i det gravde hullet i en skrå form, røttene og halvparten av skuddene er dekket med jord. I dette skjemaet kan du lagre opptil en måned..

Yoshta: omsorg og dyrking

frodig blomst av yoshtaYoshta er en fuktighetselskende busk. Derfor, for å bevare fuktighet og næringsstoffer, anbefales det å kappe jorda nær busken med kompost. Norm – 2 bøtter med råtnet kompost per 1 busk.

Det neste viktige trinnet er beskjæring. Yoshta krever ikke spesiell beskjæring for å danne en busk: bare tørkede eller frosne skudd bør kuttes. Sanitær beskjæring utføres om våren.

Yoshta krever konstant fôring: om sommeren påføres 5 kg organisk gjødsel med tilsetning av 30 g superfosfat per 1 m2. Tilsett denne blandingen om høsten 20 g kalsiumsulfid.

På begynnelsen av sommeren, vann med en løsning av mullein 1: 5, fugleskitt 2:20, eller bruk mineralgjødsel, for eksempel Agrolife. Fra 4. år bør gjødselsdosen dobles. På høsten helles en halv liters krukke med askeoppløsning under hver busk.

Motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer som påvirker rips og stikkelsbær: antraknose, mugg.

Til tross for sin relative ungdom, klarte Yoshta å bli forelsket i mange russiske gartnere. Et uvanlig vakkert utseende, smakfulle og helbredende bær, upretensiøsitet og utholdenhet gjør denne bærbusken attraktiv for mange mennesker..

Yoshta på sommerhuset hans – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară