15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er meitemark for på stedet og hvordan de skal avles

meitemark Meitemark i hagen eller i hagen er de mest ønskelige innbyggerne. De gir mange fordeler for jorden, løsner og beriker den. Derfor er det så viktig å vite om meitemark er nyttig, særegen i livet og metoder for avl i sommerhuset..

Livssyklus for en meitemark

parringsorm Livssyklusen til en meitemark er den samme som for andre småbørste. Disse representantene er også hermafroditter. Når parring, to individer koble og utveksle spermatozoa, dette er hvordan kryssbefruktning skjer. De finner hverandre etter lukten. Befruktede egg samles i en spesiell kokong, innhyllet i en slimhinne. Dette er selve båndet som er synlig på ormen. Den opptar flere segmenter foran dyrets kropp..

Etter befruktning av egget, kaster ormen en kokong over hodet. I dette skallet utvikler det seg en orm, som kommer ut av den som et fullstendig dannet individ. Oftest er bare en meitemark født av ett egg. Dette skjer 2-3 uker etter befruktning, og etter 3 måneder vokser babyene til en voksen størrelse. Nyklekkede ormer når en lengde på 1-1,5 cm, de begynner umiddelbart å lete etter mat og spise den. Gjennomsnittlig levetid for disse dyrene er 5 til 7 år. Hva gjør en meitemark til en langlever blant deres eget slag.

Hvorfor er meitemark nyttig?

meitemark nyttig for jordDet er umulig å overvurdere betydningen av disse jordlevende skapningene. Med tanke på hvor nyttige ormer er, er det først og fremst verdt å merke seg at deres tilstedeværelse i jorda er det første tegn på fruktbarhet..

Meitemark utfører mange viktige funksjoner:

 1. På jakt etter mat lager de tunneler i bakken, som løsner den betydelig, og letter luft og vann i jorda..
 2. De spiser organiske rester, deler av planter råtner fortere.
 3. Beriket med humus. Dette er den viktigste jordfordelen med meitemark..
 4. Fremmer en økning i kalium og fosfor i jorda.
 5. De blander jorda med planterester, og jevnt, i form av små partikler, øker de jordens fruktbarhet betydelig.
 6. Langs gangene som er gravd av ormer, beveger plantens røtter seg lettere og finner stadig næringsreserver i dem.
 7. I tillegg, med tanke på hvordan meitemarker tjener jorden, er det verdt å merke seg at store steiner, på grunn av bevegelsen av jordlag, gradvis går ned til en dybde, og små partikler slipes til støv i tarmen til meitemark.
 8. Kolonier av gunstige bakterier og sopp bosetter seg på veggene i passasjene gravd av disse dyrene.

Graveganger svelger meitemarken jorden. En voksen per dag passerer gjennom seg selv opptil 5 g jord, som er lik vekten.

Ved hjelp av disse arbeiderne kan eventuelle organiske rester omdannes til vermikompost – gjødsel for grønnsakshager og blomsterbed. Det er derfor meitemark blir så aktivt avlet i verden på spesielle gårder..

I tillegg til å være viktig for jorda, er meitemark den viktigste næringskilden for fugler tidlig på våren. Dette er en slags agn for dem i hagen. Med oppvarmingen retter de oppmerksomheten mot insekt skadedyr. Fiskere avler også ormer som skal brukes som agn for fisk..

Meitemark: en måte å mate på

hvordan meitemarken spiserEn meitemark kan trygt kalles en altetende skapning. Han er i stand til å konsumere enorme mengder mat. Ofte drar meitemarken mat under jorden, og spiser den eller lagrer den i spesielle huler. Der bretter de bladene, komprimerer dem og smører hullene mellom dem med jord fra tarmene..

Disse dyrene er nattlige. Måten meitemarken lever på er veldig særegen. Unnslipper til overflaten av jorda i mørket, river han av et lite stykke mat og holder den mellom den fremtredende over- og underleppen. I mellomtiden stikker den kraftige svelget frem og skaper et støttepunkt for overleppen. Maten males først i svelget, og kommer deretter inn i tarmene, hvor den utsettes for spesielle enzymer. En del av næringsstoffene absorberes og gir kroppen den nødvendige energien, og resten av komponentene frigjøres sammen med jorden og beriker jorda.

Den berømte forskeren Charles Darwin brukte mye tid på å studere livet til meitemark. I sitt arbeid beskrev han hvordan disse dyrene spiste kjøttet de tidligere hadde forlatt. I tillegg spiste de til og med biter av sine døde brødre. Det forskeren kalte kannibaler.

Å spise ormer i naturen

meitemarkMange er interessert i hva spiser meitemark i naturen? Under naturlige forhold spiser disse dyrene hovedsakelig plantefôr, derfor anbefales det ikke under kunstig avl å mate dem med animalsk protein..

Meitemarkens favorittmat:

 • friske blader, bortsett fra svært harde årer;
 • falne blader, som de aktivt lagrer i huler;
 • råtne deler av stilkene;
 • falne blomster.

De bosetter seg i jord som er rik på humus. De spiser løvet ved å bite av små biter.

Hvordan avle ormer i hagen

meitemarkDisse dyrene finnes overalt. Avhengig av arten, bor de i jordlag på en dybde på 10 cm til 1 meter. Siden det ikke er vanskelig å avle ormer i hagen, dyrkes de ofte i personlige tomter..

For at ormene skal bosette seg på det nødvendige territoriet, trenger du:

 1. Grav et lite hull i bakken, ca 30-40 cm sider.
 2. Legg løvverk, papiravfall, gamle aviser nederst. Drypp rikelig med vann eller en slags slop med organiske rester.
 3. Etter omtrent en uke bør noen ormer plasseres på den forberedte overflaten, samlet på et fuktig sted (under løvverk, steiner).
 4. Noen dager senere begynner “kjæledyr” å mate. For disse formålene er ethvert organisk materiale egnet: husdyrgjødsel, fugleskitt, matavfall, skinn av grønnsaker og frukt, vått papir, brødsmuler, sovende te eller malt kaffe. Toppdressing utføres minst 1 gang på 2 uker, hver gang dekker barnehagen med et 5 cm lag mat.
 5. Jorden fuktes regelmessig. Det er bedre å bruke avgjort vann eller regnvann, hell det på barnehagen fra en vannkanne. Optimal fuktighet for å holde meitemark 80%.
 6. Komposthaugen løsnes forsiktig to ganger i uken for å berike den med oksygen..

Ormer kan avles i spesielle bokser i alle tekniske lokaler (kjellere, skur). I boligkvarteret oppbevares de ikke på grunn av sin spesifikke lukt. Innholdet i esken blir til vermicompost om noen måneder. Den enkleste måten å trekke ut ormene er å spre agnet på overflaten. For eksempel papir dynket i søtt vann. De innsamlede ormene befolkes i en ny del kompost.

Når du avler ormer, bør du beskytte dem mot føflekker, som er deres viktigste fiender i sommerhuset..

Hvor og hvordan meitemark overvintrer

avl av meitemarkNår det kalde været begynner, synker disse dyrene ned i dypere lag av jorda, som ikke fryser. Meitemark dvale i spesielle rookeryer foret med løvverk, fjær og ull. Utgangen lukkes med en jordet plugg. Der går de praktisk talt i dvalemodus. Når våren begynner, blir jorden varm, dyrene føler temperaturendringen og går igjen til jordoverflaten, som er spesielt våt på dette tidspunktet..

Med kunstig avl blir vannet ikke vannet i kaldt vær, og med de første frostene isoleres stedet hvor meitemarken vinteren dekkes med et lag gjødsel og halm (ca. 50 cm).

Meitemarker regnes som en av de eldste innbyggerne på planeten vår. I millioner av år har de gjort landet mer fruktbart, noe som har bidratt til fremveksten av rikelig vegetasjon..

Instruksjon for avl av meitemark – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară