15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Quinoa ugress og hvordan du skal håndtere det i hagen

Quinoa -ugresset er en stor fare for dyrkede planter. Den har et sterkt, godt utviklet rotsystem, takket være det det absorberer en stor mengde næringsstoffer. I tillegg vokser den raskt og fyller store områder. Det er flere måter å kontrollere dette ugresset på hvis det vises i hagen eller sommerhuset, inkludert mekaniske og kjemiske. Det er viktig å starte prosedyren umiddelbart etter plantens utseende, ellers kan dens tilstedeværelse påvirke kvaliteten på høsten av andre planter..

Quinoa – beskrivelse og funksjoner av planten

kraftige quinoabusker Totalt skilles det mer enn 100 varianter av quinoa -ugress. Den er utbredt i områder med temperert og tropisk klima, tilpasser seg raskt miljøforholdene og vokser selv på utilstrekkelig fruktbar jord..

På mellom breddegrader kan to varianter av det oftest bli funnet:

  • Sadovaya – store planter med brede blader av grønne og gule nyanser.
  • Felles – har også massive bladplater, på overflaten som det er en sølvaktig blomstring.

Quinoa er en ugress av en gruppe ettårige, som raskt når mer enn en meter i høyden selv i ubehandlet jord. Hun har en rett stilk og en kraftig rot, på grunn av hvilken planten mottar alle nødvendige næringsstoffer. Denne sorten er preget av en lang blomstringstid, på slutten av hvilken frukt dannes. De faller ned i jorda, og neste år dekker ugresset mye større områder..

Quinoa er bare skadelig hvis den vises på allerede dyrkede og sådd senger. Hagesorten brukes i matlaging og tradisjonell medisin, ettersom bladene er en verdifull kilde til oksalsyre..

Ugressbekjempelse

Å bli kvitt quinoa ugress er vanskelig fordi det viser en høy tilpasningsevne. Den kan vokse under tørke og utilstrekkelige lysforhold, og den utvikler seg raskt på alle typer jord. Det er veldig viktig å fullføre prosedyren før blomstring og frukting, slik at plantens frø ikke forblir i jorden. Det er to hovedmåter for å fjerne ugress: manuell (mekanisk) og kjemisk. Den første er egnet for små tilgrensende tomter, og den andre brukes både i husholdninger og i industriell plantedyrking..

Mekanisk fjerning

mekanisk fjerning av quinoaDen enkleste måten å bli kvitt quinoa i hagen din er å fjerne plantene og delene for hånd. Enkelt ugress rives opp med rot eller graves opp, men det anbefales å grave opp sengene to ganger i året. Denne prosedyren vil redde stedet ikke bare fra quinoa, men også fra annet ugress. Det er bedre å utføre det med en høygaffel: de skader ikke røttene som en spade. Hvis det finnes rester av ugress i jorda, kan de vokse tilbake..

Bruk av ugress

blankHerbicider er legemidler som hemmer veksten av uønskede planter. Imidlertid er de ikke mindre farlige for dyrkede varianter, så vel som for mennesker, derfor er det viktig å følge sikkerhetsreglene når du bruker dem. Disse midlene er veldig effektive, siden de påvirker ulike livsprosesser i quinoa selv i spiringsperioden, og planten ikke utvikler seg..

De mest populære ugressmidler inkluderer følgende:

  • Roundup – fordelen er at den ikke kan sprøytes, men påføres punktvis på enkeltplanter;
  • Tornado – en spray på et område, spesielt effektivt i tørt vær;
  • Lapis lazuli – effekten av stoffet mot quinoa varer i halvannen måned.

Quinoa danner flere varianter av frø. Store brune spirer i neste sesong, små svarte med grønnaktig skjær – et år senere. De minste kan lagres i bakken i 7-8 år uten å miste levedyktigheten.

Forebyggende metoder

blankDet er umulig å forhindre utseende av ugress på stedet, siden det sprer seg raskt. Imidlertid anses grundig graving av jorda om vinteren og før planting som en effektiv kampmetode. Herbicider brukes også forebyggende. Det er praktisk å bruke dem på jorden etter høsting, når komponentene ikke lenger kan skade dyrkede planter. Tidlig på våren, før du sår, kan du dekke området med folie. Under slike forhold vil alt ugress begynne å spire raskt, og det kan ødelegges mekanisk eller kjemisk..

Quinoa er en ugress som er vanskelig å bli kvitt hvis den allerede har dukket opp på siden. Herbicider er den mest effektive måten å bekjempe og forhindre ugress. Imidlertid er oppkjøpet upraktisk for behandling av små hager. Det er nok å overvåke sengenes tilstand og utføre vanlig luke fra alle typer ugress. I tillegg vil mekaniske behandlinger definitivt ikke påvirke kvaliteten på avlingen og vil ikke være skadelig for mennesker, som noen ugressmidler..

Bekjempelse av quinoa og annet ugress – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară