15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jordskokk kan og bør dyrkes i en sommerhytte

Jordskokkblomster og poteter Russerne ble først kjent med jordskokk som en hageavling relativt nylig. Men takket være plantens rekordholdige utholdenhet, fordelene med knollene og det høye utbyttet, har dyrking av jordskokk vekket interesse i mange regioner, til og med tilhørende sonen for risikabelt oppdrett..

For knollene som er dannet på røttene av jordskokk, kalles kulturen populært “jordpære”. Men som et resultat av biokjemiske studier ble det funnet at avlingen fra jordskokk er mye sunnere enn de kjente fruktene og potetene. Knoller er ikke bare rike på stivelsesholdige stoffer, sukker, fiber og vitaminer. De inneholder stoffer som bidrar til å opprettholde velvære ved hypertensjon og diabetes. Ja, og utholdenheten til jordskokk -plantene som er vist på bildet, er slik at den gjør at knollene kan overvintre i det åpne feltet uten ekstra tilfluktsrom..

Når og hvordan å plante jordskokk? Hva er trekk ved omsorg for en uvanlig kultur?

Flerårig urteaktig kultur, som utad ligner høye solsikkeplanter med lokker av mellomstore oransje blomsterstand på toppen, forplanter seg av knoller og frø.

Men hvis høsten i det første tilfellet kan oppnås til høst, multipliserer jordskokkfrøene lenger. I det første året vil busken i beste fall kunne danne flere små knuter, som først vil utvikle seg til en sunn kraftig plante først neste vår. Det er verdt å vente på en skikkelig høst fra ham..Jordskokkknoller brukes til planting

Derfor plantes det oftest for ikke å få frømateriale, men en spiselig avling, knoller eller fragmenter derav..

Hvordan plante jordskokk i landet?

Jordskokk er upretensiøs og utvikler seg lett i enhver jord, forutsatt at det er tilstrekkelig permeabilitet for oksygen og fuktighet. Mangel på humus i jorda kan kompenseres for ved kompetent fôring. Men hvis du planter knollene i tett, dårlig luftet svart jord, vil ikke en overflod av ernæring hjelpe deg med å få en god høst..

Knollene er innebygd i jorden om våren, når jorden varmes opp til 16-18 ° C. Imidlertid, før du planter jordskokk, er det viktig å klargjøre sengene. De har gjort dette siden høsten:

  • grave området som er tildelt kulturen til dybden av bajonetten;
  • velge rhizomer av flerårig ugress;
  • ved å innføre gjødsel i jorda, for eksempel gjødsel, som vil knuse over vinteren og bli en god toppdressing for jordskokk.

Det er ikke nødvendig å bryte opp klumper og jevne ut ryggene, siden hovedarbeidet ligger foran våren. Jordskokkplanting i de fleste regioner faller i andre halvdel av april eller begynnelsen av mai.

Spiret jordskokk -knollFør du planter jordskokk om våren, må du velge friske store knoller uten tegn på sykdom eller skadedyr. Jo bedre plantematerialet er, jo før vil det gi sterke skudd, og til høsten vil sommerboeren kunne høste en vennlig høst. Hvis det ikke er så mange store, jevne knoller, kan de eksisterende kuttes slik at hver del har et godt synlig sunt øye. I dette tilfellet blir stedene for kuttene tørket og drysset med knust kull..

Jerusalem artisjokk sengFør planting blir sengene gravd opp igjen, løsnet og planert, markerende rader med en bredde på minst 70 cm. Plantematerialet er forseglet til en dybde på 15 cm. I dette tilfellet bør knoller falle ned i hullene eller grøftene i en avstand på 30 til 50 cm.

Det er ekstremt viktig å holde seg til slike alvorlige hull mellom individuelle busker og rader. I løpet av sommermånedene kan jordskokkplanter nå høyder på opptil 2,5 meter, noe som skaper en solid vegg av sterke, tett løvrike stilker i bedene og kompliserer dyrking og omsorg av jordskokk alvorlig.

I varmt vær, mens jordfuktigheten opprettholdes, vil unge grønne stilker snart stige over sengene og avsløre hjerteformede spisse blader.

Hvordan dyrke jordskokk?

Jordskokk trenger ikke spesiell omsorgNår de vet om utholdenheten og evnen til jordskokk til å vokse selv på veier og ødemarker, gjør mange sommerboere en alvorlig feil og lar denne kulturen gå sin gang. Etter å ha plantet knollene i bakken, andre gang de nærmer seg plantene bare på høsten, når det er på tide å grave ut høsten. For en overraskelse det er når bare noen få forgrenede mellomstore knoller blir funnet under kraftige busker.

Uansett hvor beskjeden jordskokk det er i forespørslene, vil det fortsatt ikke være mulig å klare seg uten den enkleste omsorgen når den vokser. Hvordan gi omsorg for jordskokk når du dyrker avlinger i landet?

Før fremveksten er det viktig:

  • forhindre utseende av en tett fuktighet og lufttett skorpe på jordoverflaten, derfor løsnes jorden forsiktig med fokus på åsene i radene som er igjen etter innstøpning;
  • luke og fjerne alt ugress.

Når du dyrker jordskokk, utføres disse aktivitetene regelmessig og etter utseendet av unge planter..

Fra plantingsøyeblikket og nesten til høsting trenger store jordskokkbusker rikelig med vanning, utført minst en gang i måneden..

Jordskokk blomstret i landetHvordan dyrke jordskokk i landet, og gi en rikelig sunn høst?

I første halvdel av sommeren, når plantene aktivt øker den grønne massen, påføres formuleringer med en overvekt av nitrogen under dem, og nærmere juli går de over til kaliumfosforgjødsel. Vanning er regulert avhengig av været, lufttemperaturen og buskenes tilstand:

  1. Med overflødig fuktighet og hyppig planting kan jordskokk bli påvirket av forskjellige typer råte og snegler..
  2. Mangel på vann fører til hemming av metabolske prosesser, veksthemming og dannelse av små, høyt forgrenede knoller. I tørke er rotsystemet til planten mer sannsynlig å lide av skadedyr i jorda..

Når stilkene stiger til 30-40 cm, må de kuttes og derved stimulere dannelsen av flere røtter og en økning i det fremtidige utbyttet.

Jordskokkblomster vil dekorere den personlige tomtenJordskokk planter som har vokst til en meter i høyden, på bildet, bør være knyttet til sterke støtter. For å gjøre dette er plantinger delt inn i busker, inngjerdet med wire og festet til vertikale stolper. Du kan også bruke ferdige støtter til fruktbusker..

Omskilling på midten av sommeren vil bidra til å øke utbyttet ytterligere. Et annet viktig tiltak som gjør at all plantens styrke kan konsentrere seg om dannelse av knoller, er å kutte knoppene. Blomstringen og påfølgende modning av jordskokkfrø hemmer veksten av knoller, slik at knoppene kan fjernes smertefritt eller til og med kuttes av buskene til en høyde på 1,5 meter.

Høsting og lagring av jordskokk

Det er ikke nok å vite hvordan man dyrker jordskokk. På høsten, forbereder du deg på å grave opp knoller, må du forestille deg hvordan du best kan redde dem..

Saftige jordskokkknollerDet tar omtrent 120 dager fra frøene dukker opp til knollene er klare til høsting. En måned før du kan grave, kan du slutte å mate, og etter ytterligere to uker blir plantens stilker kuttet av og etterlater stiklinger ca 30 cm lange over jordnivået. I løpet av de resterende dagene vil knollene kunne fylle opp næringsreserver og danner en tett hud for langtidsoppbevaring. Hvis du graver opp unge knoller, vil de ikke kunne overvintre selv under ideelle forhold, de vil råtne eller tørke ut..

Jordskokkfrukter blir kokt, stekt, baktVed dyrking av jordskokk i Russland ble det klart at kulturen er ekstremt frostbestandig. Frosne grønne spirer tåler temperaturer under null, og modne knoller kan overvintre i senger ved temperaturer ned til –40 ° C. Det er sant at for dette må åsene dekkes pålitelig med snø. Men selv med slike unike egenskaper er høstgraving nødvendig.

Knoller som går til mat og til våren for planting, lagres i kjellere, sammen med poteter. Opp til flere måneder kan en liten mengde jordskokk også lagres i kjøleskapet, grønnsaksrommet.

Imidlertid kan en del av avlingen bli liggende i bakken for å grave opp knoller som har bevart alle de nyttige egenskapene fullt ut om våren. Du bør ikke nøle her. Ved det første tegn på varme våkner knoppene på knollene og vokser. Når du høster fra jorden, er det viktig å trekke ut selv de minste knuter, ellers vil jordskokk -planten bli til et irriterende ugress.

Jordskokk i landet – video

Previous Post
Hvilken automatisk mater skal du velge for akvariefisk
Next Post
Soiuri de ridiche într-o cabană de vară